دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

پایدیا ؛ سه جلدی ؛ قابدار

پایدیا ؛ سه جلدی ؛ قابدار
پایدیا ؛ سه جلدی ؛ قابدار
درحال حاضر موجود نمی باشد
پایدیا ؛ سه جلدی ؛ قابدار
پایدیا ؛ سه جلدی ؛ قابدار
پایدیا ؛ سه جلدی ؛ قابدار
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 157776 - 81/5
  • وزن: 2.50kg
0 ریال

پایدیا

نویسنده: ورنر یگر
مترجم: محمد حسن لطفی
ناشر: خوارزمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1434
اندازه کتاب: رقعی گالینگور قابدار - سال انتشار: 1376 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب 

تاریخ مفصل ادب و فرهنگ یونان و نویسنده نوشته ها و فلسفه افلاطون را نیز از دیدگاه تاریخ ادب و فرهنگ می نگرد. برای آشنایی با فلسفه افلاطون.پایدیا کلمه‌ای‌ست یونانی به معنی پرورش کودک یا تربیت و همان لفظی‌است که بخشی از کلمه encyclopedia را می‌سازد. در آتن باستان پایدیا به نظام آموزشی اطلاق می‌شد که بر اساس آن دانش‌آموزان در معرض نوعی تربیت فرهنگی کامل قرار می‌گرفتند و موضوعاتی شامل فن بیان، دستور، ریاضی، موسیقی، فلسفه، جغرافیا، تاریخ طبیعی و ژیمناستیک به آنها آموخته می‌شد.

پایدیا در واقع فرایند تربیت انسان‌ها به سمت کمال و ماهیت اصیل و حقیقی انسان بود...واژه‌ی پایدیا میراث یونان باستان و به ویژه رساله‌های افلاطون و گزنفون و بعد‌ها ارسطو است که در آتن عهد پریکلس و در دوره‌ی حیات سقراط، پایدیا مهم‌ترین مسئله و بحران یونانی است.

سوفیست‌ها که مدعی پایدیا بودند با آموزش ریاضیات، دستور زبان، موسیقی و... کوشیدند تا با آماده کردن روح جوانان و آموختن فن سخنوری، آن‌ها را برای مشاغل دولتی مهیا کنند. سقراط با روش خاص خود سعی کرد تا نادانی همه‌ی مدعیان پایدیا را برملا کند...

جلد اول بنیان ، رشد و بحران فرهنگ یونان را در دوران باستان و کلاسیک توصیف می کند که با فروپاشی امپراتوری آتن پایان می یابد. جلد دوم و سوم این اثر به تاریخ تفکر یونان باستان در عصر افلاطون ، قرن 4 قبل از میلاد می پردازد - عصری که یونان هر آنچه را که در این جهان ارزشمند است - دولت ، قدرت ، آزادی - را از دست داد. اما هنوز به مفهوم پایدیا پایبند بود. مناندر به عنوان آخرین شاعر بزرگ خود ، خلاصه ای از نقش اصلی این آرمان در فرهنگ یونان را این گونه بیان کرد:
" دارایی ای که هیچکس نمی تواند آن را از بشر بگیرد پایدیا است"

پایدیا کتابی است در باب شیوه تربیت و نحوه ساخته شدن انسان یونانی.ورنر این کتاب را در سه جلد نوشته است و در آن به تحول انسان یونانی از حدود قرن هشتم قبل از میلاد تا زمان افلاطون و ارسطو پرداخته است.وی می کوشد تا عوامل موثر بر فکر و اندیشه و تربیت انسان یونانی را از منابع در دسترس خود بجوید و در این راه همه تلاش خود را بکار می گیرد.

نحوه تحلیل دقیق و حدس وگمان های وی برای فهم این مساله و مهمتر از همه علاقه وافر او به یونان و فراز و نشیب های آن انسان را به حیرت وا می دارد. او علت اهمیتی را که برای یونان ابراز می دارد در تاثیر اندیشه یونانی بر اندیشه و زیست انسان امروز غربی می داند و بارها به خود می بالد که قرن ها قبل انسان های غربی به شناختی از انسان و حکومت دست یازیده اند که در تفکر امروز نیز پیشرو و سازنده است.

او برای بیرون کشیدن ریشه های تفکر یونانی از بافت های تاریخ بس ماهرانه عمل می کند و در این راه از اسطوره و شعر و سخنوری یونان نیز دریغ نمی کند و حتی منبع اصلی فهم یونان را در اشعار و نوشتجات حماسی هومر و هزیود و پیندار و ... می داند.

فهرست

جلد اول :  یونان باستانی ، اوج و بحران ذهن و فکر آتنیان
جلد دوم : در جستجوی مرکز الهی
جلد سوم : تضاد ایده های فرهنگی در عصر افلاطون

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات