دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

هگل جوان

هگل جوان
درحال حاضر موجود نمی باشد
هگل جوان
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 149703 - 53/6
  • وزن: 1.00kg
0 ریال

هگل جوان

نویسنده: گئورگ لوکاچ
مترجم: محسن حکیمی
ناشر: نشر مرکز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 710
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ : 2

 

مروری بر کتاب

پژوهشی در رابطه دیالکتیک و اقتصاد

این کتاب یکی از آثار مهم مشهور لوکاچ است که در آن وی با تفسیر هایی از هگل که بر پیوند او با رمانتیسم تاکید می کنند یا قرائتی عقل ستیزانه از دیدگاههای او به دست می دهند به مخالفت بر می خیزد و دیدگاهی متفاوت درباره ی تحول فلسفه کلاسیک آلمان ارائه می کند .

او در این کتاب می کوشد زندگینامه فکری متفاوتی از هگل تدوین کند، که از بررسی مواضع اولیه او در قبال دین و مسیحیت و فرهنگ یونان و روم آغاز می شود و سپس نشان می دهد در عین برجستگی عماصر ایدالیستی در فلسفه آغازین هگل، او بررسی مسایل اقتصادی را نیز به طور جدی در دستور کار خود می گذارد به مسایل مشخص روزگار خود توجه می کند و به سوی پر ورش روش دیالکتیک گام بر می دارد.
در بخشهای بعدی کتاب به بر خورد او با اخلاقیات کانت، دفاع او از ائیدآلیسم عینی و نقد اید آلیسم ذهنی ، و رابطه او با فیشته و گسست او از شیلنگ پرداخته شده و در پایان ساختار کلی کتاب پدیدار شناسی روح بررسی شده است.

هگل برای دستیابی و کشف حقایق، روش و طریق خاصی را مطرح کرد و آن را دیالکتیک نامید. لغت دیالکتیک که از کلمه‌ای یونانی مشتق می‌گردد، به معنای گفتار و دلیل است و مفهوم آن، گفتگو و مجادله کردن است. هگل همچنین ضدیت و تناقض را به دیالکتیک خود افزود.

وی تناقض را پایه فعالیت طبیعت و موجودات دانسته که درصورت عدم وجود چنین تناقض و تضادی، سکون بر آن‌ها حکمفرما بود.از دیدگاه هگل، اصل علیت (نظام علت و معلول) نمی‌تواند تفسیر درستی از جهان هستی ارائه کند. به اعتقاد وی، براساس این اصل نمی‌توانیم به آخرین حلقه علت‌ها در توضیح جهان دسترسی پیدا کنیم. همچنین درصورت دستیابی به علت نهایی، باز هم سؤال از خود علت نهایی وجود دارد.

هگل معتقد است که فلسفه‌هایی که براساس اصل علیت بنا شده‌اند، فلسفه نیستند، زیرا تأکید بر اصل علیت کاری است که علم انجام می‌دهد، درحالیکه فلسفه باید جهان را تفسیر کند. ازنظر هگل، برای تفسیر و توضیح جهان باید به دلیل و نتیجه روی آورد نه اصل علت و معلول. درحقیقت، از طریق دلیل و استدلال است که نتیجه حاصل می‌گردد.هگل بر خلاف کانت که معتقد بود شیء فی نفسه هیچ‌گاه برای انسان قابل درک نیست، چیستی خدا را برای انسان قابل درک می‌دانست.

از دیدگاه او خدا از جهان جدا نیست. در واقع خدا یک تجرید واره یا مفهوم انتزاعی و بدون محتوا نیست. انسان، خدا را که موضوع آفرینش جهان می‌باشد؛ فقط در پیوند با آگاهی می‌شناسد. به گفته خود هگل ضرورت درونی این آگاهی، آشکارگی(manifesting) و بیرون ساختن خود در دیگری(Other) است. در مرحله بالاتر این آشکارگی می‌توان گفت که آنچه خدا می‌آفریند، خود خداست. در واقع آفرینش جهان در حکم خود آشکارگی خداوند است. روح آشکارگی مطلق است. 

در نگاه هگل به فلسفه، تاریخ نقشی کلیدی و اساسی دارد. ازنظر وی، فلسفه یعنی شناخت تاریخ جهانی. فلسفه، شناخت واقعیت و دربردارنده تاریخ است. فلسفه‌ای که گزارش تاریخ نباشد، فلسفه نیست. به اعتقاد هگل، تاریخ جهانی، مسیر و مقصدی د ارد که تابع عقلی مطلق است.

هگل برای درک فلسفه تاریخ، کتاب اصول فلسفه حق خود را پیشنهاد می‌کند و مدعی اثری ناب حتی در تمامی دوران تاریخ فلسفه‌است. او معتقد است که هدف و غایتی در زندگی اقوام و ملت‌ها وجود دارد. مقصود واحد و غایت کلی در رویدادهای زندگی ملت‌ها یا اقوام، تحقق آزادی است. هدف جهان و زندگانی انسان، خوشبختی نیست، بلکه رسیدن به خودآگاهی یا آزادی است....

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.
برچسب ها: کتاب هگل جوان

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات