دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

هزار سال نثر پارسی ؛ سه جلدی

هزار سال نثر پارسی 

نویسنده: کریم کشاورز
ناشر: علمی و فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1580
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1399 _ 1384 - دوره چاپ: 9 _ 6

 

مروری بر کتاب 

هزار سال نثر پارسی مجموعه‌ای از منتخبات برجسته نثر فارسی است که جریان تکامل هزار ساله نثر فارسی را برای مخاطبان روشن می‌سازد. آغاز هر مدخل با چکیده‌ای از یکی از متون آثار فارسی به نظر خوانندگان می‌گذرد و سپس به بخشی از آن اثر به ضمیمه لغات آن می‌پردازد. هزار سال نثر فارسی در سه کتاب انتشار یافته است که از صفحات ۱ الی ۵۵۶ در (کتاب اول) و از صفحات ۵۵۹ الی ۱۰۶۵ در (کتاب دوم) و از صفحات ۱۰۶۷ الی ۱۵۱۹ در (کتاب سوم) انتشار یافته است.

کتاب «هزار سال نثر پارسی» را می توان به جرئت کامل ترین گزیده از میان آثار منتشر شده در این حوزه دانست. کتابی که با وجود گذشت بیش از نیم قرن از اولین زمان انتشارش، با توجه به آثار گردآمده درآن که از مقدمه ی شاهنامه ی ابومنصوری و تاریخ طبری و سیاست نامه تا چرند و پرند دهخدا و داش آکل هدایت را در برگرفته است، مجموعه ای عظیم و کارآمد برای آشنایی همه ی علاقه مندان به زبان و ادبیات فارسی با سیر تطور، مسیر تاریخی، حرکت زبان و نثر فارسی و هرآنچه بر ذهن انسان فارسی زبان گذشته است را در خود جای داده است.

مقدمه ی بسیار خواندنی و مهمی در خصوص پیدایش زبان فارسی و ریشه های باستانی و تاریخی آن و همچنین انواع زبان ها، گویش ها و لهجه های مرتبط با زبان فارسی به قلم «کریم کشاورز» در ابتدای این مجموعه ی سترگ سه جلدی قرار گرفته است. در ابتدای هر متن معرفی جامعی از سوی گردآورنده و تدوین گر کتاب انجام شده و هرکدام از متون نیز همراه با لغت نامه ای اختصاصی در کتاب جای داده شده اند که کمک شایانی به فهم نوشته هایی می کند که سرشار از کلمه ها و تعابیر بسیار سخت و کهن هستند. مرحوم کشاورز الحاقیه هایی در طول سالیان نوشته و تهیه کرده که در چاپ تازه ی کتاب «هزار سال نثر پارسی» به جلدهای دوم و سوم افزوده شده و به این نسخه ی تازه، کیفیت ویژه ای نسبت به گذشته داده است.

کریم کشاورز ؛ مترجم و داستان نویس ایرانی بود. او اهل گیلان و از اعضای حزب کمونیست ایران (دهه ۱۹۲۰) و سپس حزب توده ایران بود. کریم کشاورز فرزند حاج محمد وکیل التجار یزدی (تاجر ابریشم و نماینده رشت در دوره اول مجلس شورای ملی) و برادر بزرگ‌تر دکتر فریدون کشاورز (پزشک متخصص اطفال و از سران حزب توده ایران و نماینده بندر انزلی در دوره ۱۴ مجلس شورای ملی) و نیز جمشید کشاورز (نوازنده و موسیقیدان) بود.

وی در سال ۱۳۳۲ به جزیره خارگ تبعید شد که در این مدت ۱۴ ماه موفق به نگارش خاطرات روزانه خود در کتابی ارزشمند شد که «چهارده ماه در خارگ» نام دارد. او پدر بهمن کشاورزو اسفندیار کشاورز است

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات