دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

نیچه

نیچه 

نویسنده: مارتین هایدگر
مترجم: ایرج قانونی
ناشر: آگاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 344
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1390 _ 1388 - دوره چاپ: 3 _ 1

 

مروری بر کتاب 

نیچه در اراده معصوف به قدرت درباره فلسفه می گوید:
من کسی را به فلسفه ترغیب نمی کنم: این امری گریزناپذیر و شاید هم مطلوب است که فلسفه نادره گیاهی است.برای من هیچ چیز دل به هم زن تر از مثال معلم ها تعریف کردن از فلسفه امثال سنکا و بدتر از سیسرون نیست. فلسفه را دخل چندانی به فضیلت نیست. جا دارد بگویم که مرد دانش از بیخ و بن چیزی است غیر از فیلسوف.
امیدم آن است که اصل مفهوم فیلسوف در آلمان یکسره ضایع نگردد.

مارتین هایدگررا اگر بزرگترین نخوانیم میتوانیم یکی از سه فیلسوف بزرگ قرن بیستم بدانیم وی با گرایش به فلسفه های قبل سقراطی و پرسش مجدد از معنای هستی رنگ و بوی کلاسیک به فلسفه ی خود بخشیده .هایدگر متولد 1889 شهر کوچک مسکیرش آلمان است، هیچ گاه زادگاهش را به طور دائم ترک نکرد و عمیق ترین اندیشه هایش را در کلبه معروفش در جنگل سیاه نگاشت.

در دانشگاه الاهیات خوانند و با کتاب فرانتس برنتانو - درباری معانی کثیر الوجه وجود نزد ارسطو- به فلسفه علاقه مند شد .میتوان هایدگر را بزرگترین منتقد متافزیک غرب دانست .فلسفه ی وی در جست جوی برای یافتن معنایی فراموش شده ی هستی است که برای این یافتن دست به نقد های بنیادی بر متافیزیک،دوگانه انگاری و از مجرایی آنها به معنایی هستی و برای راهی برای نجات از نهلیسمی که نیچه خبر آن را داده است میدهد.

...نیچه مخالف عرفاست و نظر آنان را مبنی بر قرار دادن شهود به عنوان مبنای جستجوی درونی باطل می داند. او همچنین معتقد است که کسانی که به شهود دلایل منطقی را متصل می کنند راه به خطا رفته اند. از نظر او بشر به دلیل خواست قدرت به دنبال شناخت است نه به دلیل تشنگی عقل ناب. نیچه از کانت و اسپینوزا که در پی یافتن مبانی اخلاقی برای فلسفه خود بوده اند انتقاد می کند و تلئولوژی یا غایت انگاری اسپینوزا را باطل می داند.

وی می گوید که نمی توان از همساز با طبیعت بودن یک اصل اخلاقی برای خود ساخت. زیرا او طبیعت را بی رحم می داند و معتقد است اگر آدمی بخواهد مطابق با طبیعت زندگی کند باید بی رحم باشد و او از رواقیون که در اخلاق سختگیر بودند و می گفتند که باید زندگی با طبیعت سازگار باشد انتقاد می کند. نیچه می گوید که غرور و فریب رواقیون دلیل علاقه آنها به اخلاق و آمیختن آن با طبیعت است.

زیرا تفکر رواقی درواقع نوعی استبداد راندن بر خویشتن است و چون فرد جزئی از طبیعت است پس طبیعت نیز استبداد را بر او حاکم می کند.از نظر نیچه فیلسوفی که درصدد آفرینش جهان بنابر تصور خویش است می خواهد همه به فلسفه اش ایمان بیاورند و این همان روا داشتن استبداد بر دیگران است. پس از نظر وی فلسفه همان خواست قدرت است همان خواست علت نخستین. او معتقد است که باید بیش از خواست حقیقت جستجو کنیم.نیچه مسیحیت و متافیزیک را نیهیلیسم یا انکار زندگی و جهان گذران به نام حقایق جاویدان و ثابت می داند زیرا خشک مذهبان به دنبال هیچ مطمئن هستند تا چیز نامطمئن.


فهرست
 

• نیچه در مقام متفکر مابعدالطبیعه
• کتاب«اراده معطوف به قدرت»
• طرح ها و نقشه های مقدماتی«ساختار اصلی»
• وحدت اراده معطوف به قدرت، بازگشت جاودان و ارزیابی دگرگونه
• ساختار«اثر اصلی» شیوه تفکر واژگونه نیچه
• و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات