دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

نامه های پراکنده قائم مقام فراهانی

نامه های پراکنده قائم مقام فراهانی

نویسنده: جهانگیر قائم مقامی
ناشر: بنیاد فرهنگ ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 525
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 1

کمیاب  - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ واجد فرمان

 

 مروری بر کتاب 

بخش یکم ؛ نامه های مربوط به جنگ های ایران و روسیه

سید ابوالقاسم قائم مقام (۱۱۵۸ – ۱۲۱۴) صدر اعظم، سیاست‌ مدار، ادیب، شخصیت برجسته و تاثیرگذارعرصه سیاست و ادب نیمهٔ اول قرن سیزدهم هجری ایران بود. قائم مقام فراهانی نمونهٔ بارز تدبیر و تیزبینی آمیخته با انسان دوستی میهن پرستانه بود. وی نثر فارسی را که در آن زمان پر از مبالغه و تملق و عبارت ‌پردازی‌ های عربیِ مسجع، پیچیده و دور از ذهن بود، به نثر فصیح و روان برگردانید.

بسیاری از منشیان دوره قاجار از سبک او پیروی کردند و به شیوه او نگارش کردند. کتاب حاضر بخش دوم نامه های قائم مقام مربوط به ماموریت گریبایدوف در ایران و مسائل دیگر در روابط ایران و روسیه است که به کوشش دکتر جهانگیر قائم مقامی گردآوری شده اند. این نوشته ها که حاوی مطالب و نکات فراوان تاریخی، فرهنگی، ادبی و … هستند، مدارک معتبر تاریخ نگاری محسوب می شوند.

در بخش نخست نامه هایی که به قلم قائم مقام هستند، ارائه شده اند ( ۶۰ نامه ). در قسمت دوم پاسخ آن نامه ها که اولیای امور و ماموران دولت روسیه فرستاده اند (۴۸ نامه ) و چندین نامه از سفیر انگلیس و اولیای ایران در خصوص همان موضوع ( ۱۱ نامه ) آورده شده است....

جهانگیر قائم‌مقامی فرزند رضاقلی قائم‌مقامی (یاور) در ۱۸ مهرماه ۱۲۹۷ خورشیدی در تهران متولد شد. او با چهار واسطه به قائم مقام فراهانی وزیر و صدراعظم عباس میرزا نایب السلطنه و محمد شاه قاجار و صاحب منشآت معروف می‌رسد. دوران کودکی او در تهران و کرند و کرمانشاه و همدان و اراک گذشته است.

تحصیلات ابتدایی را در مدرسه علمیه تهران و فردوسی اراک و قسمتی از تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان علمیه تهران انجام داد و سپس به اصرار پدرش به مدرسه نظام در تهران وارد شد و سپس به دانشکده افسری رفت و تحصیلات خود را در رشته فنون نظامی در سال ۱۳۲۱ خورشیدی با درجه ستوان دومی در رشته مهندسی از آن دانشکده به پایان رسانید، و چندی در لشکرهای تهران و خوزستان و شیراز خدمت کرد.

سپس برای تکمیل تحصیلات مهندسی نظامی به مدارس عالی مهندسی در شهرهای آنژه و ورسای به فرانسه رفت. جهانگیر قائم‌مقامی در خلال خدمات نظامی خود همیشه به مطالعه و بررسی تاریخ و جغرافیای ایران علاقه‌مند بود و در هر مأموریتی از فرصت‌های محلی برای تکمیل اطلاعات تاریخی و جغرافیایی محلی استفاده می‌کرد چنانکه در سفرهای خوزستان و بختیاری و کهگیلویه و فارس اطلاعات کاملی در باره عشایر آن حدود جمع‌آوری کرد و حاصل کار او به صورت سه جلد کتاب در باره عشایر خوزستان و کوهگیلویه است که قسمت‌هایی از آن هم به صورت مقالاتی تحت عنوان «عشایر خوزستان» در مجله یادگار سال‌های ۱۳۲۳، ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵ به مدیریت دانشمند فقید استاد عباس اقبال آشتیانی که در تهران منتشر می‌شد به چاپ رسیده است.

جهانگیر قائم‌مقامی پس از تعطیل مجله یادگار همکاری قلمی خود را با مجله یغما آغاز نمود و این همکاری سال‌ها ادامه داشت. وی مدت ۶ سال در دانشگاه نظامی تهران، سمت استادی در رشته مهندسی داشت و در همین سال‌هاست که به طور ضمنی به تحصیل در دانشگاه تهران نیز پرداخت و در سال ۱۳۳۵ به اخذ لیسانس نائل آمد. ...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات