دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

ناخشنودی آگاهی در فلسفه هگل

ناخشنودی آگاهی در فلسفه هگل
درحال حاضر موجود نمی باشد
ناخشنودی آگاهی در فلسفه هگل
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 143737 - 120/2
  • وزن: 0.40kg
0 ریال

ناخشنودی آگاهی در فلسفه هگل

نویسنده: ژان وال
مترجم: باقر پرهام
ناشر: آگاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 350
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

فلسفه‌ هگل را نمی‌توان به چند قاعده‌ی منطقی فروکاست یا بهتر است مي بگوییم که این‌گونه قواعد پوشاننده‌ی چیزی‌اند که خاستگاه خود آن منطقی محض نیست. دیالکتیک، پیش از آنکه روش باشد، تجربه‌ای است که هگل از راه آن از یک فکرت (idee) به فکرتی دیگر می‌رسد.

سلبیت (negativite) همانا حرکت جان (esprit) است، حرکتی که طی آن، جان همواره ازآنچه هست فراتر می‌رود. و هگل تا حدودی از راه تفكر درباره‌ی اندیشه‌ی مسیحی، درباره‌ی فکرت خداي انسان شده است که به ادراک «عام تمامیت یافته» رسیده است. پشت سر فیلسوف، با الاهیات دان، پشت سر متفکر عقل‌گرا، باجانی رمانتیک روبه‌رو هستیم.

هگل در ۲۷ اوت ۱۷۷۰ میلادی در اشتوتگارت ، واقع در جنوب غربی آلمان ، به دنیا آمد. از کودکی در زمینه‌های گوناگونی مانند ادبیات ، فلسفه ، و موضوعات مختلف دیگر ، به مطالعه می‌پرداخت و در این کار از حمایت و تشویق مادرش - که سهم فراوانی در پرورش فکری وی در کودکی داشت - برخوردار بود. پدر او از کارمندان دولت بود.هگل شیفته آثار اسپینوزا ، کانت ، روسو و گوته بود. او تحصیلات دینی خود را در مدرسه دینی پروتستان ادامه داد؛ جایی که با فیلسوف آینده فردریش شلینگ و شاعر فردریش هولدرلین همکلاس و دوست شد.

دیالکتیک فلسفه هگل عبارت بود از انتزاعی که در هنگام رویارویی دو نیروی متضاد در وقایع تاریخی و رویدادهای تعیین‌کننده در تاریخ به وجود می‌آمد.برای فهم بهتر مطلب می‌توان مثال ملموسی زد : یک آونگ را در نظر بگیرید هر گاه از تعادل خارج شود به اوجی در یک سمت می‌رسد سپس با سرعتی افزوده به سمت دیگر خواهد رفت و اگر نیرویی به آن وارد نشود این بار کمتر از بار قبل منحرف می‌شوند تا در نهایت به تعادل می‌رسد . همین در جامعه انسانی از مسائل اجتمائی تا مسائل روزمره و تصمیمات ساده اتفاق می‌افتد . بدین معنی که هر تصمیمی وقتی در یک سمت از واقعیت قرار می‌گیرد منجر به صحیح به نظر رسیدن سمت دیگر واقعیت می‌شود ولی به هر حال روزی این نوسان به تعادل (یافتن واقعیت) می‌انجامد.

می‌دانیم كه هیچ یك از لحظات تاریخ از نظر هگل به اندازه‌ی لحظه‌ای كه وی می‌زیست به عمیق‌ترین نومیدی‌ها و در عین حال به آن چیزی كه در انجیل جاودانه نازل شده است نزدیك نبوده است؛ خبر خوش فقط در بزرگترین مصائب به گوش آدمی می‌رسد. و خصلت مطلق، خصلت بسته‌ی فلسفه‌ی هگلی با تفكر بسیار روشنی در باره‌ی لحظه ای از تاریخ كه این فلسفه در آن جای دارد، همراه است.
به خصوص كه از نظر وی نسبت موجود میان تمامی چیزها سبب می‌شود كه این چیزها هم در همه‌ی علوم به‌ اصطلاح بیان شوند و هم این‌كه همه در واقع بیانگر مشیِ حركتِ فكرتِ اخلاقی باشند. فلسفه‌ی هگل را در حولی سال 1803 می‌توان نوعی اخلاق‌گرایی تاریخی نامید.

ژان وال، فیلسوف فرانسوی و استاد فلسفه‌ی دانشگاه سوربن كه در طول حیات خود حدود شست سال به تدریس پرداخت، آثار زیادی را از خود به جای گذاشته است كه برخی از آنها نیز به فارسی ترجمه شده‌اند. در این كتاب وال با تمركز بر روی اندیشه‌ی گئورگ ویلهلم فردریش هگل، فیلسوف شهیر آلمانی، به كنكاش در خصوص ایده های این فیلسوف بزرگ تاریخ فلسفه و رابطه‌ی آن‌ها با مضامینی چون یهودیت، مسیحیت، آگاهی و تاریخ می‌پردازد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات