دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مهاتما گاندی ؛ جیبی

مهاتما گاندی

نویسنده: رومن رولان
مترجم: محمد قاضی
ناشر: صائب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 259
اندازه کتاب: جیبی - سال انتشار: 1343 - دوره چاپ: 2

کمیاب - کیفیت : درحد نو  ؛ با نایلون جلد شده


مروری بر کتاب

درباره مهاتما گاندی رهبر انقلابی هند و اقدامات او

در سال ۱۹۲۰ رومن رولان به فلسفه بودايي و مشرق زمين و در راس آن كشور هند گرايش زيادي پيدا كرد و كتابي به سبك زندگينامه درباره مهاتما گاندی نوشت. در واقع، رولان از طريق گاندی، با مشرق زمين و تفكر شرقی آشنا شد. او تحت تاثير تعاليم بودايي قرار گرفت و تاثير گاندي بر او به قدري زياد بود كه در سال ۳۰ـ۱۹۲۹ كتابي تحت عنوان پيغمبران هند جديد را منتشر نمود.

کتاب مهاتما گاندی از جمله کتابهای برجسته ای است که تاکنون مورد توجه بسیاری از بزرگان بوده است. این کتاب سرشار از ظرایفی درباره این شخصیت بزرگ تاریخ هندوستان می باشد. تا آنجا که رهبر انقلاب ایران که خود از جمله علاقه مندان به امر مطالعه می باشد در دیدار با نخبگان کردستان درباره ی کتاب مهاتما گاندی و ترجمه اش می فرماید:شاید 40 سال پیش اولین ترجمه را از مرحوم محمد قاضی خواندم؛ گمان می‌کنم کتاب مهاتما گاندی اثر رومن رولان بود؛ هم خود این کتاب، کتاب ممتازی است و هم ترجمه‌ی محمد قاضی حقاً برجسته و ممتاز است.

...دو راه بیشتر برای من باقی نمانده است یا از انگلستان ببرم و یا اگر هنوز به مزیت مشروطیت بریتانیا بر سایر حکومت های مشروطه اعتقاد داشته باشم دولت را مجبور سازم که حق مارا بدهد. باری من هنوز به مزیت مشروطیت بریتانیا معتقدم و به همین جهت است که عدم اطاعت را توصیه می کنم.خوب می توان دید که چگونه غرور کورکورانه امپراتوری نتوانسته است یک تبعه بزرگ امپراطوری را نگاه دارد....

مهانداس کارامچاند گاندی زاده: ۲ اکتبر ۱۸۶۹ - درگذشت: ۳۰ ژانویه ۱۹۴۸) (۱۰ مهر ۱۲۴۸ - ۹ بهمن ۱۳۲۶) رهبر سیاسی و معنوی هندی‌ها بود که ملت هند را در راه آزادی از استعمار امپراتوری بریتانیا رهبری کرد. او در طول زندگیش استفاده از هر نوع ترور و خشونت برای رسیدن به مقاصد را رد می‌کرد.فلسفهٔ بی‌خشونتی گاندی که خود نام ساتیاگراها (در سانسکریت به معنای تلاش و کوشش برای رسیدن به حقیقت؛ تحت‌اللفظی: محکم گرفتن حقیقت) روی بسیاری از جنبش‌های مقاومت بدون خشونت در سراسر جهان و تا امروز تأثیر گذارده‌است.

گاندی برای وحدت میان مسلمانان و هندوهای کشورش یک ماه روزه گرفت و در رژهٔ نمک از ۱۲ مارس تا ۶ آوریل ۱۹۳۰ به همراه چند صد هزار نفر هندی ۴۰۰ کیلومتر از احمد آباد تا ساحل داندی راه پیمود تا از آب دریا نمک بگیرد و با این عمل قانون مالیات نمک را بی اعتبار کرد.این مبارزه با دعوت هندی‌ها برای تحریم کالاهای انگلیسی بود و با بازتاب جهانی روبرو شد و نهایتاً" انگلیسی‌ها مجبور به مذاکره شدند. هندی‌ها با کمک روح بزرگ(ماهاتما) در سال ۱۹۴۷ توانستند استقلال کشورشان را به دست آورند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات