دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

منشاء انواع ؛ متن کامل

منشاء انواع

نویسنده: چارلز داروین
مترجم: نورالدین فرهیخته
ناشر: زرین - نگارستان کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 830
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب 

تصاویر رنگی

داروین در این کتاب مراحل تکامل نوع بشر و بقای اصلح را شرح داده است .طوفانی که او با انتشار کتاب منشأ انواع بر انگیخت هنوز پس از غریب یکصد و بیست سال فرو کش نکرده است. خود او به عظمت کارش آگهی داشت به همین دلیل در سپتامبر 1871 خطاب به دوست و همرزمش چنین نوشت، «ها کسلی عزیزم نبرد بسیار طولانی است حتی پس از مرگ من و تو نیز سالیان دراز ادامه خواهد یافت.

چارلز داروین به سال ۱۸۰۹ در انگلیس متولد شد . در سال ۱۸۸۲ همانجا در گذشت. حاصل هفتاد و سه سال زندگی پر بار او انقلابی عظیم نه تنها در دانش تکامل بلکه در کلیۀ بینشهای بشری است. طوفانی که او با انتشار کتاب منشأ انواع بر انگیخت هنوز پس از غریب یکصد و بیست سال فرو کش نکرده است. خود او به عظمت کارش آگهی داشت به همین دلیل در سپتامبر ۱۸۷۱ خطاب به دوست و همرزمش چنین نوشت: «ها کسلی عزیزم نبرد بسیار طولانی است حتی پس از مرگ من و تو نیز سالیان دراز ادامه خواهد یافت.»

اکنون ترجمۀ پارسی این شاهکار غول آسا را که خود از عجایب روزگار است در پیش رو دارید. گر چه خیلی دیر ولی سر انجام این کودک متولد شد. شرایط اجتماعی- اقتصادی جامعۀ ما جز در همین اواخر پویندگی لازم را برای برگردان پارسی آن فراهم نکرده بود لذا هر کس بدون وقوف کامل بر آنچه داروینیسم یا دکترین داروین می نامیم بر اساس اطلاعات پراکنده جبهه می گرفت.

منشاء انواع یا خاستگاه گونه‌ها  مهم‌ترین اثر چارلز داروین، دانشمند و طبیعی‌دان انگلیسی است که در سال ۱۸۵۹ چاپ شد. داروین در این کتاب نظرات جدیدی دربارهٔ تکامل، پیدایش و انقراض انواع موجودات بیان کرد که در زمان خود جنجال‌های فراونی را به وجود آورد.

چارلز داروین پس از پنج سال سفر دریایی با کشتی بیگل به آمریکای جنوبی نخستین پیش‌نویس این کتاب را در سال ۱۸۴۲ نوشت. پس از آن تا سال ۱۸۴۴ نوشتهٔ اولیه را گسترش داد و به حدود ۲۳۰ صفحه رساند. او برای اولین بار تئوری خود را در ژوئیهٔ سال ۱۸۵۸ علنی کرد و یک سال بعد کتاب منشاء انواع در لندن منتشر شد. ۱۲۰۰ نسخه چاپ اول در همان روز نخست انتشار به فروش رفت. عنوان کتاب در ابتدا “اصل انواع به کمک انتخاب طبیعی یا بقای نژادهای اصلح در تنازع بقا” بود، ولی این نام طولانی به مرور زمان جای خود را به “منشاء انواع” داد. در پی انتشار این اثر کلیسا آن را برای دین مضر خواند و سیل مخالفت‌ها آغاز شد.

تأثیر کتاب “رساله‌ای در باب اصل جمعیت” نوشته “توماس مالتوس” بر افکار داروین در اصل انواع مشخص است. مالتوس در کتاب‌اش پیرامون تأثیر مستقیم حوادثی مانند جنگ و قحطی و امراض بر کم کردن سرعت افزایش نوع بشر صحبت می‌کند. به نظر داروین رسید که همین عوامل می‌تواند تعداد جانوران و گیاهان را محدود کند. بر اساس این ایده، تئوری‌های مشهور انتخاب طبیعی، تنازع بقا و بقای اصلح که پایه و اساس اصل انواع است، شکل گرفت. داروین بیست سال برای اثبات تئوری خود و تکمیل دست‌نوشته‌هایش صرف کرد.

داروین در این کتاب مطرح می‌کند که بررسی انتخاب مصنوعی، بهترین موید اصل انتخاب طبیعی است. به صورتی که پرورش‌دهندگان نباتات و حیوانات گونه‌ای را که حائز صفتی مورد نظر است را از بین دیگر گونه‌ها انتخاب می‌کنند و آن‌ها را جداگانه نسل به نسل وادار به جفت‌گیری می‌کنند و سرانجام انواع متفاوتی از نوع قبلی را به وجود می‌آید. به عنوان مثال انواع سگ‌ها (خانگی، شکاری، گله و…) که این همه از هم متفاوت هستند همگی از گرگ نتیجه شده‌اند. داروین این‌گونه استدلال می‌کند که در طبیعت جای پرورش‌دهنده به تنازع بقا داده شده‌ است. از میان همهٔ انواع موجودات زنده، عدهٔ زیادی محکوم به نابودی هستند و تنها بخشی از آن‌ها که برای بقا سزاوارترند باقی می‌مانند.


فهرست 

بخش اول - عقاید داروین و دیگران درباره منشاء و تکامل انسان
بخش دوم- خصوصیات جسمانی بدن انسان و ظهور انسان
بخش سوم - دلائل دیرین شناسی درباره منشاء انسان

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات