دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مقالاتی درباره زندگی و شعر حافظ

مقالاتی درباره زندگی و شعر حافظ

نویسنده: منصور رستگار فسایی
ناشر: دانشگاه پهلوی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 522
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1350 - دوره چاپ: 2

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ جلد کتاب با گالینگور صحافی مجدد شده

 

مروری بر کتاب

مقالاتی به مناسبت کنگره بین‌المللی سعدی و حافظ

از آن به دیر مغانم عزیز می دارند             که اتشی که نمیرد همیشه در دل ماست

شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی یکی از بزرگترین غزل‌سرایان زبان فارسی و شاعران نامی جهان در قرن هشتم هجری است که پس از درگذشتش، به «خواجه شیراز» و «لسان‌الغیب» شهرت یافت. او تخلص «حافظ» را به عنوان نام شعری خود برگزید و به این نام شهره شد. بی‌شک حافظ قرآن‌بودن، انس با این کتاب آسمانی، بهره‌‌مندی و تأثیرپذیری و نیز تأثر این‌همه بر اشعارش، دلیل مهم و مستحکمی برای برگزیدن این تخلص برای اوست.

نوشتن از حافظ شیرازی ازنظر من سخت‌ترین کار دنیاست که او چنان برای همه آشناست که در تمامی لحظات خوب و بد همه ما مردمان حضور دارد و چنان ناآشنا که گاه تفاسیری از اهل‌فن در باب اشعارش می‌شنویم که تابه‌حال حتی ذره‌ای از آنها از ذهن معمولی ما گذر نکرده است. حافظ خودش را تا درون خانه و ذهن و خلوت ما بالا کشیده و با اشعارش جهانی را رقم‌زده است که همه در آن حضور دارند؛ برخی به بهانه تفأل و برخی به بهانه‌هایی چون مستی و گاه به مستوری حتی.

او به‌گونه‌ای است که هریک به‌اندازه وسع خود از چشمه زلال اشعارش بهره می‌بریم. از او بسیار گفته‌اند و همچنان وقتی دقت می‌کنی برخی هنوز به اکتشاف لایه‌های پنهان زندگی و آثارش مشغول‌اند؛ اشعارش را می‌کاوند بلکه وجهی از زندگی او را کشف کنند اما باز به در بسته می‌خورند که شعر خود در ذاتش پیچیدگی‌ها و گاه تضادهایی دارد که بر مشکل می‌افزاید؛ اما این حافظ که می‌شناسیمش و از او هیچ نمی‌دانیم کیست؟

این کتاب دربرگیرنده مقالاتی است که به مناسبت کنگره بین‌المللی سعدی و حافظ که به ابتکار مؤسسه آسیایی دانشگاه پهلوی به مناسبت هفتصدمین سال درگذشت سعدی و ششصدمین سال درگذشت حافظ تشکیل شد. 


فهرست

شمس الدین محمد گل اندام شیرازی : استاد محیط طباطبایی
حافظ و ادبیات مزدیسنا: فرهاد آبادانی
حافظ و جمال پرستی : شمس الدین احمد
بوی در نزد حافظ : محمد علی اسلامی ندوشن
حافظ چندین هنر : باستانی پاریزی
سه کلمه در شعر حافظ : پرویز ناتل خانلری
و ...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات