دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مجله جهان کتاب 317

مجله جهان کتاب 317

نویسنده: گروه نویسندگان
ناشر: جهان کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 60
اندازه کتاب: رحلی - سال انتشار: 1394

 

مروری بر کتاب

شماره مهرماه

در این شماره:

نخست نامه‌ای از پراگ آمده است به قلم پرویز دوائی و با عنوان «بزغاله سفید». بازگشتی است به دوران پُر نور و نشاط کودکی نویسنده و بازی با بچه‌های هم سن و سال خود در باغی درندشت و به دور از محله پرُخاک و خُل زیر بازارچه...
«فنون به خاطر سپردن و هنر از یاد بردن» مقاله‌ای است از یزدان منصوریان درباره مطالعه، انگیزه‌ها و هدف‌های آن، سهم مهارت‌های سواد اطلاعاتی و به خاطر سپردن در فرایند خواندن. ترجمه «مصاحبه با خوسه دونوسو» نویسنده شیلیایی در پی می‌آید. این مصاحبه ترجمه عبدالله کوثری است که به تازگی کتابی از دونوسو را به فارسی برگردانده است. در این مصاحبه دونوسو از زندگی خود و ادبیات امریکای لاتین سخن گفته است.

پس از آن، «بوینس آیرس در هزارتوی رمان سیاه آرژانتین» نوشته اَلن لئوتید و ترجمه یاسمن مَنو آمده است. حیات فرهنگی بوینس آیریس، شهر نویسندگان، در این مقاله از زوایای گوناگون بررسی شده است و به ویژه از زبان سرآمدان ادبیات معاصر امریکای لاتین.

بخش اول از سلسله مقالاتی با نام «عنوان نوشته از کجا می‌آید؟» نوشته گری دکستر و ترجمه پرتو شریعتمداری جزئیاتی خواندنی را درباره عنوان‌های شماری از آثار ماندگار ادبی کشف کرده است. در این قسمت، آن‌چه الهام‌بخش نام‌گذاری چند اثر ادبی مشهور است معرفی شده: باغ وحش شیشه‌ای اثر تنسی ویلیامز، مرگ ایوان ایلیچ اثر لئو تولستوی، و مترجم دردها اثر جومپا لاهیری. از نسیم وهابی «زندگینامه شازده کوچولو» را می‌خوانیم که داستان شکل‌گیری این کتاب بی‌مانند را به مناسبت تولید فیلم سینمایی «شازده کوچولو» (محصول مشترک فرانسه و امریکا) تعریف می‌کند. در حکایت او، از جزئیاتی اطلاع می‌یابیم که تاکنون نمی‌دانستیم.

«علی جواهرکلام و تاریخ مصر او» نوشته کاوه بیات حکایتی است از چگونگی نگارش و نشر کتاب تاریخ مصر و خاندان محمدعلی بزرگ در فاصله سال‌های 1317 تا 1320 و «ابعاد حیرت‌انگیز سانسور و خفقانی که حتی یک نوشته مداهنه‌آمیز و فرمایشی» را نیز در امان نمی‌گذاشت.
پس از «نگاهی کوتاه به فرهنگ‌نامه زنان ایران و جهان» به قلم معصومه اکبری، نقدی بر فانوس جادو: انقلاب‌های 1989 به روایت شاهد عینی را از معصومه علی‌اکبری می‌خوانیم. در پی آن، «جامعه‌شناسی در بوته تاریخ» از طلیعه خادمیان آمده است که به بررسی کتاب تاریخ اندیشه‌های جامعه‌شناسی نوشته میشل لالمان و ترجمه عبدالحسین نیک‌گهر اختصاص دارد.

بررسی کتاب خوان خنده (فرهنگ تعبیرها و عبارت‌های طنزآمیز متداول در لهجه شیرازی) از ابوالقاسم فقیری و نقدی بر کلک خیال‌انگیز: بوطیقای ادبیات وهمناک به قلم محمد مهدی مقیمی‌زاده در پی آمده است.
«راوی اول شخص و راوی شخصِ اول» عنوان نقدی است از عنایت سمیعی بر رمان کنار نیا مینا نوشته محمد حسینی.
«پدیده سیروس نهاوندی» از مجید رهبانی، عنوان بررسی کتاب حلقه گمشده (گردآورده باقر مرتضوی) است که به تشریح رویدادی ناشناخته از تاریخ معاصر ایران اختصاص دارد.

زری نعیمی در این شماره نیز تحت عنوان «هزار و یک داستان»، به نقد و بررسی هشت رمان و مجموعه داستان معاصر فارسی پرداخته است. بزهایی از بلور / علی چنگیزی؛ دایره است این که می‌بینم / فریبا خادمی؛ روژی‌یار / فریده خر�'می؛ رویا / هاجر شعبانعلی‌پور؛ عکس‌های فوری / سهیلا بسکی؛ می‌خواستم نویسنده شوم آشپز شدم / فاطمه ستوده از جمله این کتاب‌ها هستند.

در بخش معرفی کوتاه، نُه کتاب جدید به اجمال معرفی شده‌اند: من از دیرباز ایرانیم / ناصرالدین پروین؛ پوشاک مردم گیلان / فرشته طالش انساندوست؛ نایب حسین کاشانی در خور بیابانک / سیدعلی آل‌داود؛ مبارزات مردم فارس علیه پلیس جنوب / جمشید صداقت‌کیش؛ جریان فکری در حوزه معاصر قم / سیدمحسن طباطبایی‌فر؛ تماشاخانه تهران به روایت داریوش اسدزاده / غلامحسین دولت‌آبادی و اعظم کیان‌افراز؛ سال‌های خاکستری: خاطرات دکتر هوشنگ منتصری / علی امیری؛ خانواده‌درمانی / هربرت و آیرین گولدنبرگ، ترجمه مهرداد فیروزبخت؛ نگاهی انتقادی به درمان‌های دندان‌پزشکی / اِلی فیلیپس، ترجمه محمدرضا غفاری.

در بخش تازه «نظرها» دو یادداشت آمده است: «از کلی‌گویی و عیب‌جویی تا بررسی انتقادی و ارزیابی فرهنگی» از جلیل دوستخواه و «به نام دانشجویان ناکام» از فاضل ترکمن.
پایان بخش این شماره، «تازه‌های بازار کتاب» از فرخ امیرفریار است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات