دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

متافیزیک و علم ؛ یادنامه دکتر یوسف علی آبادی

متافیزیک و علم 

ناشر: مؤسسه پژوهشی حكمت و فلسفه ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 238
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

ده مقاله و دو یادداشت

یادنامه دکتر یوسف علی آبادی

مجلد حاضر، مجموعه‌ای است از ده مقاله‌ی فلسفی و دو یادداشت در یادبود شادروان "دکتر یوسف علی آبادی". از میان مقاله‌ها، شش عنوان به زبان انگلیسی، و باقی به فارسی است .

یوسف علی‌آبادی، فیلسوف معاصر ایرانی، که سالیان عمر گرانقدر خود را در قلمروی پژوهشی «فلسفه علم» گذرانده‌ است. بخش انگلیسی با مقدمه‌ای از غلامرضا اعوانی، ریاست مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، آغاز گشته است. وی با اشاره به نخستین دیدار خود با شادروان علی‌آبادی، مروری گذرا بر زندگینامه علمی و خصوصیات اخلاقی آن شادروان دارد. سپس، شاپور اعتماد، ریاست گروه مطالعات علم، به معرفی مختصر نویسندگان و اشاره اجمالی مضامین مقالات پرداخته‌ است...

دکترعلی‌آبادی در سال ۱۳۴۴ پس از اتمام دوره دبیرستان روانه آمریکا شد و در سال ۱۳۵۰، دوره لیسانس رشته فیزیک را در دانشگاه ایلینوی به پایان برد. از همان زمان به فلسفه علاقمند شد و در کلاسهای درس فیلسوف نامدار امریکایی رابرت استالنکر حاضر می‌شد. در سال ۱۳۵۳ پس از دریافت درجه فوق لیسانس فلسفه از دانشگاه ایلینوی جنوبی به ایران آمد و پس از طی دوره‌ی سربازی، برای ادامه‌ی تحصیل، عازم انگلستان شد.

در سال ۱۳۵۹ دوره فوق لیسانس «منطق و روش علمی» را پشت سر گذاشت و در سال ۱۳۶۵ تحصیل در دوره دکتری را آغاز کرد. در طی سالیان طولانی‌ای که علی‌آبادی به تحقیق و تدریس دراِل.اِس.ای اشتغال داشت، دستیار علمی جان واتکینز هم بود و واتکینز وصیت کرده بود که پس از مرگش علی‌آبادی عهده‌دار میراث علمی‌اش باشد. در شهریور ۱۳۷۲، علی‌آبادی از رساله دکترایش پیرامون یکی از موضوعات فلسفه علم با موفقیت دفاع کرد. از جمله داوران رساله او، مایکل ردهد (مبرّزترین فیلسوفِ فیزیکِ انگلیسی در آن زمان) بود.

علی‌آبادی پس از فراغت از تحصیل، به ایران بازگشت و در انجمن حکمت و فلسفه و همچنین پژوهشکده تاریخ و فلسفه علم در پژوهشگاه علوم انسانی شروع به فعالیت کرد و تا پایان عمر کوتاهش علاوه بر فعالیت در این دو نهاد، به عنوان استاد مدعو در دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه صنعتی شریف نیز تدریس می‌کرد. او در صبح روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۸۱ پس از حدود دو ماه درگیری با بیماری سرطان ریه از دنیا رفت.


فهرست

یوسف ما / رحمان نجل رحیم
پیچیدگی: نگرشی نوین در علوم/ شاهین روحانی
درآمدی بر پدیدارشناسی تخیل/ علی قیصری
انگیزه ی فرگه از مطرح کردن "معنی" چیست؟/ محمد علی حجتی
علم و متافیزیک/ الیازهر
متافیزیک را جدی بگیریم/ امیر کرباسی زاده
در دفاع از رئالیسم علمی و علیه حس باوری ساختگرا/ علی پایا
ماکرو فیزیک، علوم خاص و تحقق پذیری چندگانه/ حسین شیخ رضایی
وجود و داوری وجودی/ ضیاء موحد
بی طرفی فلسفی کارنپ/ مهدی نسرین
و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات