دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

قرائتی نقادانه از رمان چهره مرد هنرمند در جوانی

قرائتی نقادانه از رمان چهره مرد هنرمند در جوانی
درحال حاضر موجود نمی باشد

قرائتی نقادانه از رمان چهره مرد هنرمند در جوانی

نویسنده: دیوید سید
مترجم: منوچهر بدیعی
ناشر: روزگار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 270
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب 

کتاب حاضر از دو بخش عمده تشکیل شده است. دربخش نخست، نویسنده به زمینه تاریخی و فرهنگی رمان "چهره مرد هنرمند در جوانی" اثر "جیمز جویس" می پردازد و نقدهای نوشته شده توسط سایر منتقدان را مورد بررسی قرار می دهد. هم در این بخش، برخی از مفاهیم بنیادین نظریه باختین که در قرائت نویسنده از رمان مورد استفاده قرار می گیرند، تبیین شده اند.

در دومین بخش کتاب، قرائت نقادانه مشروحی از رمان جویس ارائه گردیده که عمدتا بر نظریه گفت و گو شناسی باختین متکی است، اما البته از سایر مفاهیم عام نقد ادبی نیز بهره می گیرد. هدف اصلی نویسنده نشان دادن این موضوع است که استیون (شخصیت اصلی رمان ) چگونه در تعامل با "صداهای" فرهنگ جامعه اش رشد می کند.

در این کتاب، ماجرای پسری از دوسالگی تا بیست‌سالگی به شکلی در‌هم‌آمیخته و پیچیده روایت شده و به موضوعاتی همچون ایرلند، انسان، کودک، ترس و خدا پرداخته می‌شود. نویسنده روایت قصه را که به شکل سوم‌شخص بیان شده، با ذهنیات «استیون ددالوس» ادغام کرده و به تلاش و نوسانات روحی ددالوس برای غلبه بر عوامل منفی اطرافش ـ رفتار نامناسب برخی معلمان و خشونتی که بین پسرهای مدرسه رواج دارد ـ پرداخته است. جویس در شخصیت اصلی رمان (ددالوس) تردید، آشفتگی و پوچ‌گرایی نسل جدید را به‌روشنی به تصویر کشیده است.

دیوید سید در کتاب خود که زیر عنوان قرائتی نقادانه از رمان چهره‌ی مرد هنرمند در جوانی منتشر شده، به زمینه‌ی تاریخی و فرهنگی اثر جویس (چهره‌ی مرد هنرمند در جوانی) پرداخته و نقدهایی را که توسط منتقدان زیادی نگاشته شده، از منظرهای گوناگون تجزیه و تحلیل کرده است. او در بخش دیگری از اثرش گونه‌ی نقادانه‌ی مبسوطی از رمان چهره‌ی مرد هنرمند در جوانی به دست می‌دهد که مبتنی بر نظریه‌ی روایت‌شناختی باختین (براساس این نظریه، متن باید با آثار پیش و پس از خود، توان و امکان گفت‌وگو داشته باشد و از سوی دیگر گفت‌وگویی بودن آثار ادبی نشان می‌دهد که این آثار به صورت آنی و بی‌سابقه خلق نمی‌شوند؛ بلکه آثار ادبی در تعامل، پیوند و ارتباطی مؤثر با آثار پیشین به وجود می‌آیند.) است؛ اما از سایر مفاهیم نقد ادبی نیز بهره می‌گیرد. دیوید سید تلاش می‌کند نشان دهد شخصیت اصلی رمان به چه ترتیب در ارتباط با صداهای جامعه رشد می‌کند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات