دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

فناوری در قرآن

فناوری در قرآن

نویسنده: رضا جلیی - مرتضی قلعه نویی - رضا مقیسه
ناشر: دانشگاه امام حسین (ع)
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 332
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

شاید پذیرش عنوان این نوشتار (فناوری در قرآن ) در باد ی امر دشوار به نظر آید. اما باید پذیرفت که قرآن در مباحثات بسیاری در باب فناوری به عنوان یک منبع و مرجع، بین متفکران و صاحب نظران دینی مطرح بوده است.خدای سبحان مواد خام را به عنوان غذای سفره طبیعت خلق کرد و به انسان، هوش، استعداد، فناوری و خلاقیت داد تا به عنوان مهمان، سر سفره مواد خام طبیعت بنشیند و از این مواد به بهترین وجه بهره مند شود.

قرآن در مباحثات بسیاری در باب فناوری به‌عنوان یک منبع و مرجع، بین متفکران و صاحب‌نظران دینی مطرح بوده است. افراد بسیاری در عالم اسلام، برای تبیین نوع مواجهه نظام معرفتی و هستی‌شناسی دینی با فناوری، به قرآن تمسک کرده‌اند.
گام نهادن در طریق صعب فناوری، نه یک امر ممدوح، بلکه از نظر قرآن امری است واجب. امری که خداوند به آن فرمان داده و برای امتثال فرمان الهی در جهت آبادانی زمین، بشر موظف است توان خویش را به کار بسته تا دستور الهی (هو انشأکم من الارض و استعمرکم فیها) تحقق یابد (سوره مبارکه هود، آیه 61).

در لسان قرآن، اعتنای به دنیا مهم و پرداختن به آبادانی آن در سایه به فعلیت رساندن قوه ابداع و فناوری واجب و رسیدن به این مقام، افتخار است. خداوند با دادن قوه عقل به انسان، وی را با ابزار فناوری موظف به بهره‌وری از آن کرده است و بهترین الگو برای فناوری همان الگوی صنع الهی است.

بنا بر الگوی فناوری و صنع الهی، قرآن در عرصه صنع، هم به صنعت می‌پردازد و هم به صانع، هم برای فناوری اهمیت قائل است و هم برای فناور. در فناوری، عنصر حکمت را جان‌مایه کار معرفی می‌کند و فناور را در قامت یک حکیم می‌پسندد.
انسان حکیم انسانی است که اگر می‌خواهد کاری انجام دهد، بهترین طرح‌ها را در ذهن خودش برای آن کار می‌ریزد و بهترین نقشه‌ها را تهیه می‌کند. از آنجا که یک مقصد و مقصود در کار است، ناچار باید بهترین مقصودها را انتخاب و بهترین شکل‌ها و راه‌های رسیدن به آن مقصود را هم انتخاب کرده باشد. آن‌وقت چنین کسی را حکیم می‌گوییم.

فهرست

1. تفسیر علمی قرآن
2. تعاریف
3. فناوری الهی و فناوری بشری
4. ویژگی‌های فناوری بشری
5. الزامات و پیش‌نیازهای فناوری در قرآن
6. پیامدها و دستاوردهای فناوری در قرآن
7. راهکارهای قرآن برای تجلی فناوری الهی در صنع بشر
8. انواع علم و فناوری در قرآن

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات