دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

فلسفه و جامعه و سیاست

فلسفه و جامعه و سیاست

نویسنده: آیزایا برلین, توماس مان, ماریا بارگاس یوسا, لودویک فون میزس, ژان فرانسوا رول, یورگن هابرماس و ...
مترجم: عزت الله فولادوند
ناشر: ماهی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 460
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ : 3

 

مروری بر کتاب

گزیده و نوشته و ترجمه

سیاست بنیاد تشکیل جامعه، و فلسفه شالوده‌ی اندیشه‌ی سیاسی در ساختن و شکل دادن به‌زندگی اجتماعی است». به‌بیان دیگر فلسفه، جامعه و سیاست سه یارِ جدایی‌ناپذیر هستند که با کمک یکدیگر رشد می‌کنند و حیات بالندگی‌شان نیازمند این هم‌زیستی است: جامعه‌ای شکوفا نمی‌شود مگر با سیاستِ هدایت‌گری که راهنمای آن باشد و سیاست برای کاربردی شدن به‌فلسفه‌ای روشن‌گر محتاج است.

کتاب‌ِ فلسفه و جامعه و سیاست مشتمل بر سی‌و‌شش مقاله است که موضوعات مطروحه‌ی خود را با جداسازی مهم‌ترین عوامل تشکیل‌دهنده ی ارکان اصلی بحث، تقسیم‌بندی کرده است. موضوعاتی نظیر ارتباط آزادی و ارزش‌های اجتماعی، رویارویی اسلام و غرب، نگاه روشن‌فکران به موضوع سیاست، اخلاقِ سیاسی و نقش سیاست در شکل‌گیری و سقوط یک جامعه. آنچه در کتابی این چنین، مهم‌ترین عامل توجه و مورد تایید قرار گرفتن است، نامی‌ست که به عنوان گرد‌آورنده و مترجم بر کتاب نقش می‌بینند و نام عزت‌الله فولادوند به عنوان یکی از وزنه‌های سنگینِ ترجمه آثار ارزشمند فلسفی، نامی قابل اعتماد است.

در هر صورت چنان که مشخص است خیل مقالات کتاب، این شکل از برخورد با کتاب را پیش پای خوانندگان می‌گذارد که به‌فراخور دل‌مشغولی‌شان ‌سراغ دسته‌ای خاص از مقالات بروند و خواندن دسته‌ی دیگر را به‌زمانی دیگر موکول کنند. بدیهی است که خواندن نظرات کارل پوپر در موضوع برخورد فرهنگ‌ها ممکن است برای کسی که دل بسته‌ی کثرت‌گرایی است، جذابیت بیشتری نسبت به نظرات کلی نگر توماس مان در نامه‌ای به‌تاریخ داشته باشد(و همین طور برعکس).

با این حال خواندن تمامی مقالات کتاب خالی از لطف نیست به خصوص که با آنها به‌شکل تخصصی برخورد نکنیم. در این حالت، فلسفه و جامعه و سیاست مملو از نظرات روشن ساز و کاربردی خواهد بود که برخی از بزرگان این سه عرصه ابراز داشته‌اند و فهم ما را نسبت به مسائل پیران‌مان از دلایل بروز جنگ‌ها بگیرید تا فهم ما از مفهوم آزادی بالا خواهد برد.خوشبختانه کتاب پیش رو اثری متنوع است که می توانید از هر گلی بویی در آن بیابید.

عزت‌الله فولادوند در 1314 در شهر اصفهان به دنیا آمد. پدرش قاضی دادگستری بود. او پس از گذراندن تحصیلات پایه در تهران، ابتدا برای ادامه‌ی تحصیل به انگلستان رفت، اما به علت برخی مشکلات دوباره به ایران بازگشت و دوره‌ی دبیرستان را به پایان رساند. سپس به پاریس رفت و دو سال در رشته‌ی پزشکی تحصیل کرد. پس از مطالعه‌ی کتابِ مسائل فلسفه اثر برتراند راسل پزشکی را رها کرد و برای تحصیلِ فلسفه عازم امریکا شد و دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترای فلسفه را در دانشگاه کلمبیا گذراند. از اساتید او می‌توان به آرتور دانتو، رابرت کامینگ و سیدنی مورگن بسر اشاره کرد.

فولادوند از سال 1343 تا 1359 در سمت‌های مختلف در شرکت ملی نفت ایران و وزارت امور اقتصادی و دارایی مشغول به کار بوده است. در کنار فعالیت‌های شغلی به فعالیت‌های فرهنگی نیز پرداخت و در همان سال‌ها ترجمه‌هایی از او منتشر شد. ترجمه‌ی کتاب‌های فلسفه کانت و آگاهی و جامعه به‌ترتیب در دوره‌های هشتم و نهم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برگزیده شده‌اند.

از ترجمه‌های او می توان به این کتاب‌ها اشاره کرد:
گریز از آزادی (اریش فروم)
آلبرکامو (کانر کروز اوبراین)
خشونت (هانا آرنت)
به یاد کاتالونیا (جرج اورول)
جامعه‌ی باز و دشمنان آن (کارل پوپر)
فلاسفه‌ی بزرگ (برایان مگی)
راه فروبسته (هنری استیوارت هیوز)
زندگینامه‌ی فلسفی من (کارل یاسپرس)
اخلاق در فلسفه‌ی کانت (راجر سالیوان)
آغاز فلسفه (هانس گئورگ گادامر)
و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات