دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

فرخی سیستانی

فرخی سیستانی

نویسنده: علی رزاقی شانی
ناشر: تیرگان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 112
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 2

 

مروری بر کتاب

سرزمین ایران، از دیرباز، فرهنگ و تمدنی غنی داشته است. این کشور، مهد پرورش ادبیان، حکما، عرفا، فیلسوفان و دانشمندان بسیاری بوده است. آثار آنان تا به امروز نیز باقی مانده و هم مانند راهنمایی برای شناخت بهتر فرهنگ ایران به ما کمک می‌کند و هم دیدگاه و نگرش کلی نسبت به ایران، نحوه تفکر، آیین‌ها، آداب و رسوم و ... به ما می‌بخشد.در کتاب های درسی، برخی از بزرگان علمی ، فرهنگی و ادبی به طور مختصر برای نسل نو معرفی شده اند، اما نیاز است مشاهیر ایرانی برای نوجوانان و جوانان بهتر شناسانده شود.

ابوالحسن علی بن جولوغ فرخی سیستانی شاعر بزرگ ایرانی اواخر سدهٔ چهارم و اوایل سدهٔ پنجم هجری قمری است. وی علاوه بر تسلط بر شعر و ادب در موسیقی نیز مهارت داشت و بدین وسیله توانست به دربار ابوالمظفر شاه چغانیان و سپس به دربار سلطان محمود غزنوی راه یابد و منزلتی والا بدست آورد. فرخی را یکی از بهترین قصیده‌سرایان ایرانی می‌دانند تا جایی که گفته‌اند سخن سهل و ممتنع در عربی خاص ابوفراس حمدانی و در فارسی خاص فرخی است. تاریخ فوت او را ۴۲۹ هجری قمری ذکر کرده‌اند.

 سروده‌های او به ستایش شاهان و برانگیختن سلطان به عدل و بخشش اختصاص دارد. وی علاوه بر تسلط بر شعر و ادب در موسیقی نیز مهارت داشت و بدین وسیله توانست به دربار ابوالمظفر شاه چغانیان و سپس به دربار سلطان محمود غزنوی راه یابد و منزلتی والا بدست آورد.

فرخی را یکی از بهترین قصیده‌سرایان ایرانی می‌دانند تا جایی که گفته‌اند سخن سهل و ممتنع در عربی خاص ابوفراس حمدانی و در فارسی خاص فرخی است.سهل و ممتنع (آسان‌نمای دشوارگفت) به سخنی می‌گویند که سرودن آن در ظاهر آسان می‌نماید، اما نظیر آن گفتن مشکل باشد. فرخی در بیان انواع احساساتی که بر عاشق دست می‌دهد، چیره‌دست است. شوخ‌طبعی شاعر و گستاخی او در برابر ممدوحان خویش نیز به آثارش رونقی بخشیده‌است. در این کتاب به طور مفصل تری دربارۀ این شاعر می خوانید.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات