دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

فراسوی کوانتوم ؛ خدا ، واقعیت و آگاهی در انقلاب جدید علمی

فراسوی کوانتوم ؛ خدا ، واقعیت و آگاهی در انقلاب جدید علمی
درحال حاضر موجود نمی باشد
فراسوی کوانتوم ؛ خدا ، واقعیت و آگاهی در انقلاب جدید علمی
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 160286 - 5/2
  • وزن: 0.30kg
0 ریال

فراسوی کوانتوم 

نویسنده: مایکل تالبوت
مترجم: مریم درودیان
ناشر: کتاب پارسه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 277
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1399 - دوره چاپ: 1


مروری بر کتاب

مصور

خدا ، واقعیت و آگاهی در انقلاب جدید علمی

چگونه رازهای فیزیک جدید ، پلی میان علم و متافیزیک می زند؟ 

قبل از شروع پژوهشم برای یافتن اینکه علم چه حرفی درباره برخی سوالات عمیق تر در حوزه وجود دارد، باید نکته ای بدیهی اما مهم را یادآوری کنم. سوال پرسیدن همواره دست کم چند ایده از طیف پاسخ های ممکن را به طور پیش فرض مطرح می کند. مثلا در پایان قرن اخیر، فیزیکدان ها این سوال را پرسیدند که «جوهره اصلی و اولیه ماده چیست؟» نکته تلویحی این سوال، اعتقاد به این است که ماده از چیزی ساخته شده که به تصور ما جزء اصلی است. همان طور که خواهید دید، یکی از مهم ترین درس های مکانیک کوانتومی این است که چنین موضوعی اصلا مسئله اصلی علم نیست .

آگاهی چیست و کجاست؟ این سؤال باعث شده متفکران بزرگی از میان گذشتگان، مانند دکارت اظهار کنند که اگر چه ارتباطی روشن میان آگاهی و مغز وجود دارد، اما تفاوتی بنیادین میان این دو باقی می‌ماند. آن‌طور که دکارت می‌گوید، ذهن و همه تعلقات ذهنی، دنیایی متفاوت از ماده فیزیکی دارند و براساس قوانین سیستم‌های دینامیکی مختص خودشان کار می‌کنند. در علوم شناختی به چنین دیدگاهی دوگانه‌گرایی می‌گویند.

به دلیل طرفداران زیادی که رهیافت مکانیکی داشت، دوگانه‌گرایی از دنیای علم کنار گذاشته شد. رهیافت مکانیکی به معنای این اعتقاد است که می‌توان هر چیزی را از طریق تجزیه آن به مقدار کافی به اجزای کوچک‌تر شناخت. با توجه به اینکه جستجو برای علل فیزیکی اغلب رویدادهایی که در اطرافمان می‌بینیم کاری نسبتا آسان است، این مفهوم که موجودیت غیرفیزیکی آگاهی وارد دنیای فیزیکی شده و آن را کنترل کرده و بر آن اثر می‌گذارد، از دید بسیاری از دانشمندان به طور غیرقابل پذیرشی متافیزیکی است و این گروه از محققان در برابر چنین رهیافتی جبهه می‌گیرند. گیلبرت رایل، فیلسوف معاصر دانشگاه آکسفورد با الهام از عبارت «اسب در لوکوموتیو» از واژه «شبح در ماشین» برای توضیح آگاهی غیرفیزیکی استفاده کرد. این عقیده که دوگانه‌گرایی را باید کنار گذاشت و تنها چیزی که باید بررسی شود عناصر فیزیکی مغز است، در علوم شناختی ماده‌گرایی نامیده می‌شود.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات