دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

شیراز بهشت ایران ؛ گلاسه

شیراز بهشت ایران

نویسنده: علی محمدی
ناشر: تخت جمشید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 310
اندازه کتاب: وزیری سلفون روکشدار - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 2

 

مروری بر کتاب

مصور - رنگی - گلاسه

نگاهی به جغرافیای تاریخی شیراز و جاهای دیدنی آن

کتاب حاضر تالیف دیگری است درباره‌ی شیراز که با هدف معرفی تاریخ و فرهنگ دیدنی‌های این شهر تهیه شده است. کتاب در فصل اول با اشاره‌ای به تالیفات شیرازشناسی آغاز می‌شود و با اشاره به پیشینه‌ی تاریخی و تحولات تاریخی و سیاسی فارس و شیراز در طول تاریخ ادامه می‌یابد. در فصل دوم دیدنی‌های شیراز معرفی شده‌اند که از آن جمله‌اند تنگ الله‌اکبر، حافظیه، سعدیه، بناهای کریمخانی، و بازارهای کهن شیراز.

فصل سوم به معرفی یادمان‌های تاریخی شیعه در شیراز مانند شاهچراغ و امامزاده‌ها اختصاص دارد. در فصل بعدی سایر آثار تاریخی و اماکن دیدنی شیراز معرفی شده‌اند که عبارت‌اند از: آثار مربوط به عارفان (مانند چاه مرتاض علی، هفت تنان، چهل تنان ...)، مدارس تاریخی (مانند مدرسه خان، مدرسه قوام، مدرسه منصوریه ...)، مساجد تاریخی (مانند مسجد جامع عتیق، مسجد نو، وکیل، نصیرالملک، مشیرالملک ...)، باغ‌های تاریخی (مانند باغ ارم، عفیف‌آباد، جهان‌نما، دلگشا، نارنجستان، خانه‌ی زینت‌الملک ...)، آثار مربوط به اقلیت‌های مذهبی (مانند کلیسای ارامنه، کلیسای مسیحیان، کنیه یهودیان ...)، کفرجگاه‌های داخل شهر، بوستان‌ها، و گردشگاه‌های خارج شهر. کتاب با عکس‌های رنگی و سیاه و سفید از آثار معرفی شده همراه است.

تخت جمشید یا پارسه (یا پرسپولیس) نام یکی از شهرهای باستانی ایران است که طی سالیان پیوسته، پایتخت باشکوه و تشریفاتیِ پادشاهی ایران در زمان امپراتوری هخامنشیان بوده‌است. در این شهر باستانی کاخی به نام تخت جمشید وجود دارد که در دوران زمامداری داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول بنا شده‌است و به مدت حدود ۲۰۰ سال آباد بوده‌است. در نخستین روز سال نو گروه‌های زیادی از کشورهای گوناگون به نمایندگی از ساتراپی‌ها یا استانداری‌ها با پیشکش‌هایی متنوع در تخت جمشید جمع می‌شدند و هدایای خود را به شاه پیشکش می‌کردند.

در سال ۵۱۸ پیش از میلاد بنای تخت جمشید به عنوان پایتخت جدید هخامنشیان در پارسه آغاز گردید. بنیانگذار تخت جمشید داریوش بزرگ بود، البته پس از او پسرش خشایارشا و نوه‌اش اردشیر یکم با گسترش این مجموعه به گسترش آن افزودند. بسیاری از آگاهی‌های موجود که در مورد پیشینه هخامنشیان و فرهنگ آنها در دسترس است به خاطر سنگ‌نبشته‌ها و فلزنوشته‌هایی است که در این کاخ‌ها و بر روی دیواره‌ها و لوحه‌ها آن حکاکی شده‌است. 

باور تاریخدانان بر این است که اسکندر مقدونی سردار یونانی در ۳۳۰ پیش از میلاد، به ایران حمله کرد و تخت جمشید را به آتش کشید و احتمالاً بخش عظیمی از کتیبه ها، فرهنگ و هنر هخامنشی را با این کار نابود نمود. بااین‌حال ویرانه‌های این مکان هنوز هم برپا است و باستان شناسان از ویرانه‌های آن نشانه‌های آتش و هجوم را بر آن تأیید می‌کنند.این مکان از سال ۱۹۷۹ یکی از آثار ثبت شدهٔ ایران در میراث جهانی یونسکو است.


فهرست

فصل اوّل: زمينه‌هاي شيراز شناسي
بخش يكم: نيم‌نگاهي به استان فارس
تاريخچه‌ي فارس
بخش دوّم: نگاهي به شيراز
شهرستان شيراز
شهر شيراز
بخش سوّم: شيراز درگذر دگرگوني‌هاي تاريخي و سياسي ايران
روزگار پيش از اسلام
روزگار پس از اسلام
روزگار صفاريان
روزگار ديلميان
روزگار سلجوقيان
روزگار اتابكان
روزگار پادشاهان اينجو و آل‌مظفر
روزگار تيموريان
روزگار صفويه
روزگار افشاريان
روزگار زنديه
روزگار قاجاريه
روزگار معاصر
شيراز امروز
به ياد خاطرات خوش خانه‌هاي قديم شيراز
و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات