دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

شعاع شمس ؛ غزلیات شمس تبریزی به روایت دکتر دینانی ؛ دو جلدی

شعاع شمس ؛ غزلیات شمس تبریزی به روایت دکتر دینانی ؛ دو جلدی
درحال حاضر موجود نمی باشد

شعاع شمس

نویسنده: غلامحسین ابراهیمی دینانی
به کوشش : کریم فیضی
ناشر: اطلاعات
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 942
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 4

 

مروری بر کتاب 

 غزلیات شمس تبریزی به روایت دکتر دینانی

این کتاب، در اصل تفسیر غزلیات مولوی معروف به «غزلیات شمس تبریزی» یا « دیوان کبیر» ـ براساس تصحیح دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی ـ است که توسط دکتر دینانی با زبانی ساده و در عین حال علمی و استدلالی بیان شده و به قلم آمده است. در این دو جلد کتاب، در مجموع 125 غزل از غزلیات پرمعنی و درون دار مولوی، خالق بلندآوازه «مثنوی معنوی» مورد شرح و تفسیر قرار گرفته است. روش، زبان و منطق به کار گرفته در این کتاب، عمومی، روشن و قابل استفاده برای همگان و بخصوص علاقمندان به مباحث اصلی و آموزنده فلسفه و عرفان اسلامی است.

"مولانا جلال الدین محمد بلخی" شاعر نامی ایرانی است که به زهد و عرفان نیز معروف است. مولانا را هم از نظر قوت شعری و هم از جهت دانش و خرد و معرفت، می‌توان از علمای زمان خود دانست. چهل سالگی برای مولوی، سنی تعیین‌کننده بود و او پس از ملاقات با شمس تبریزی، چنان شیفته‌ی اندیشه و شخصیت وی شد که این شیفتگی، مسیر شاعری وی را دگرگون کرد. نقل است شمس تبریزی علیرغم اینکه سواد خواندن و نوشتن نداشت، تأثیری شگرف در عرفان و ادبیات داشت و روح مولانا پس از دیدار با شمس تبریزی بود که شعله‌ور شد و آتشی در عرفان و ادبیات معنوی ایجاد کرد.

ملاقات این دو چهره، سبب شد تا غزلیات جاودانه‌ای از مولانا به یادگار بماند و یکی از معتبرترن تفاسیر به جا مانده از این غزلیات، که به غزلیات شمس یا دیوان کبیر معروف است، توسط دکتر "شفیعی کدکنی" صورت گرفته است. اما آنچه مخاطب در کتاب "شعاع شمس" دریافت می‎کند، تفسیری تازه بر پایه‌ی تصحیح دکتر "شفیعی کدکنی" است که توسط "کریم فیضی" صورت گرفته است. وجه تمایز "شعاع شمس" با دیگر نسخ به جا مانده از غزلیات مولانا، در نوع تفسیر و شرح شعر است. در این کتاب "غزلیات شمس تبریزی به روایت دکتر دینانی" ارائه شده است که به زبان رایج و با نگاهی معاصر نوشته شده است.

در عین حال، کتاب دارای جنبه‌های ادبی نیز می‌باشد که به زیبایی‌های غزل مولوی و جایگاه آن در کاروان شعر و ادب فارسی می‌پردازد. در این تالیف کوشش وافری به عمل آمده است تا غزلیات پرشور و حال مولوی، بر اساس واقعیات جهان امروز و نیازهای زندگی جدید مورد بحث و بررسی قرار گیرد و پرده از ابهام‌های مطالب عمیق و معنوی مولوی گشوده شود و به مجهولاتی که در زمینه‌های عرفان و تاریخ و فلسفه طرح می‌شود، پاسخ داده شود.


فهرست

طوفان روح
 صورت ایمان
ریشه در آب
فوق غم و شادی
تولدی دیگر
جان و روان
تساوی برد و باخت
آخرین پرواز
زنده زندانی نمی‌شود
خدا و خلقت
هست و نیست به روایتی دیگر
درد و غم آری یا نه؟

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات