دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

شرح سودی بر حافظ ؛ چهار جلدی

شرح سودی بر حافظ

نویسنده: محمد سودی بوسنوی
مترجم: عصمت ستارزاده

ناشر: دهخدا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 2904
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1359 _ 1357 - دوره چاپ: 3

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو  ؛ رنگ گالینگور جلد چهارم متفاوت است

 

مروری بر کتاب

شرح سودى بر ديوان حافظ، يكى از بهترين شروح و تفاسيرى است كه بر سروده‌هاى لسان‌الغيب حافظ، شاعر بزرگ ايرانى نگاشته شده است و اين قول بسيارى از حافظ‌شناسان و حافظ‌پژوهان است. محمد سودى بوسنوى كه اصل او از سرزمين بوسنى در اروپا و حوزه بالكان و امروز كشور مستقلّى است در روزگار خويش به سه زبان تركى و عربى و پارسى تسلط داشته و از روى ارادت و شيفتگى نسبت به كلام خواجه درصدد تأليف شرحى كامل بر ديوان وى برآمده است.

سودى به‌جز شرح ديوان حافظ، شروحى هم بر مثنوى حضرت مولانا و گلستان و بوستان شيخ اجل سعدى شيرازى نگاشته و از آن‌جا كه استاد فقيد سعيد نفيسى با اين آثار آشنايى داشته‌اند و به‌ويژه ترجمه شرح سودى بر حافظ را از تركى به فارسى مفيد فايده مى‌دانسته‌اند، به‌هنگام گذراندن دوره دكترى ادبيات فارسى از سوى بانوى فاضله عصمت ستارزاده و آگاهى از احاطه ايشان به هر دو زبان مبدأ و مقصد، پيشنهاد ترجمه اين اثر را مى‌دهند و خانم ستارزاده نيز با تبحر كامل دست به ترجمه يازيده و اثرى در 4 جلد پديد مى‌آورند كه فارسى‌زبانان هرگز از آن بوى ترجمه احساس نكرده و مى‌پندارند كه گويا نثر فارسى آن، اثر طبع شارح است.

دکتر ستارزاده بنا به پیشنهاد مرحوم سعید نفیسی،این شرح ترجمه کرده‌اند.محمد افندی سودی بسنوی از مردم سرزمین بوسنه یا بوسنی‌ است؛خطه‌ای که سالها زیر چتر امپراتوری اتریش و دولت‌ عثمانی نفس می‌کشید و هنگام استقلال صربستان در سال‌ ۱۸۷۸م و رهایی از استیلای ترکان عثمانی جزو آن کشور شد و اینک خود کشوری مستقل است .

سودی بیشتر عمر خویش را در استانبول سپری کرده و آموزگار فرزندان اعیان دربار عثمانی بوده‌ است.به سه زبان فارسی،عربی و ترکی تسلط داشته و خدمات‌ شایانی به نشر فرهنگ و ادب پارسی کرده است.

در آغاز باید توجه داشت که این شرح،متعلق به حدود چهار سده پیش از این و نشان دهندهء نوع نگرش یک خوانندهء ترک زبان به شعر لسان الغیب است که کاستیهای فراوان در شرحهای«شمعی»و«سروری»دیده و انگیزهء نگارش این شرح...

فهرست

ترجمه مقدمه خود کتاب شرح سودی بر حافظ
مقدمه به قلم سودی مرحوم
متن غزلیات
فهرست غزلیات
غزلیات
مقطعات
رباعیات
ساقینامه
مغنینامه
مثنوی
قصیده
مخمس

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات