دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

شالوده روانی تربیت

شالوده روانی تربیت

نویسنده: ژان پیاژه
مترجم: محمود منصور
ناشر: یونسکو - آسیا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 162
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1340 - دوره چاپ: 1

کمیاب  - کیفیت : 

 

مروری بر کتاب

حق برخورداری از تربیت در جهان کنونی

ژان پیاژه بیش از هر کس دیگری بر پژوهش درباره رشد کودک تاثیر داشته است. او کودکان را به صورت کاوشگران فعال و با انگیزه ای در نظر داشت که وقتی مستقیما روی محیط تاثیر می گذارند، تفکر آن ها رشد می کند. او که تحت تاثیر زمینه ی خود در زیست شناسی قرار داشت، معتقد بود که ذهن کودک، ساختار های روان شناختی را طوری تشکیل و تغییر می دهد که با واقعیت بیرونی بهتر مطابقت پیدا کنند.

ژان پیاژه پس از اخذ مدرک دکتری در رشته جانور شناسی در مدرسه پاریس به مطالعه در خصوص استاندارد کردن آزمودنی ها درباره تفکر منطقی کودکان پرداخت. او در روند این مطالعات پی برد که به اقتضای سن، پاسخ کودکان نسبت به سوالات واحد یکسان نیست و پاسخ دادن آن ها نشان می دهد کودک هنگام پاسخ دادن از روش معینی پیروی می کند که چنین امری ریشه در ساخت فکری کودک دارد.

مساله اصلی برای پیاژه بررسی این سوال بود که شناخت برای آدمی چگونه حاصل می شود. شیوه اتخاذ شده توسط پیاژه نشان از نگاه عملگرایانه او دارد. او برای پاسخ گویی به این سوال در صدد برآمد تا تمام مراحل تحولات رشد شناختی کودک را از نخستین حرکات انعکاسی نوزاد تا اندیشیدن در قالب تفکر منطقی و انتزاعی دوره بزرگسالان را مورد کنکاش و بررسی قرار دهد.

پیاژه در ابتدای شهرتش در سال ۱۹۳۰ به عنوان یک دانشمند معتبر و پیشرو در حیطه بررسی تحول کودک مورد توجه بوده است. او در ضمن دنبال کردن کارهای علمی خود با همکاری اتین دلوسر کتابی برای کودکان نوشت.

داستان این کتاب بر اساس چگونگی تفکر در سنین پیش دبستان قرار داشت و قهرمان داستان این کتاب موش کنجکاوی بود که درست همان طور فکر می کرد و استدلال می نمود که کودکان مورد مطالعه پیاژه می اندیشیدند و استدلال می کردند. در سال ۱۹۵۲ استادی روانشناسی ژنتیک در سوربن به پیاژه به عنوان جانشین مرلوپونتی در کرسی روانشناسی کودک محول گردید و او بعد از اراسموس در سال ۱۵۳۰، اولین غیر فرانسوی بود که چنین مقامی را کسب می کرد. او درجات افتخاری از دانشگاه هایی مانند هاروارد، سوربن، بروکسل و ریودوژانیرو دریافت کرده بود.

پیاژه از کارهای اولیه ی خود در زمینه ی زیست‌ شناسی، به این باور رسید، که اعمال زیست ‌شناسانه عبارت اند از گام‌ هایی که در مسیر سازش‌ یابی با محیط فیزیکی اطراف، و به منظور کمک به سازمان‌ یافتگی آن برداشته می‌ شود.
علاقه پیاژه به زیست شناسی باعث شد که او در ۲۲ سالگی درجه ی دکتری دریافت کند. تحقیقات اختصاصی پیاژه در زمینه ی هوش با کار در آزمایشگاه بینه در پاریس آغاز شد. پیاژه با توجه به پاسخ های کودکان به آزمون ها، متوجه پاسخ های نادرست آن ها و نوعی نظم و یکنواختی در اشتباهات شد. نکته ی جالب برای پیاژه این نبود که کودکان چه تعداد پاسخ درست می دهند بلکه برای او این مسئله برانگیزاننده بود که اشتباهات کودکان هم سن، مشابه است.
روشی که کودک دنیا را احساس و تفسیر می کند بسیار متفاوت از یک بزرگسال است.

پیاژه در اواخر دهه شصت به موازات توسعه روز افزون فعالیت های مرکزشناخت شناسی ژنو که تا پایان عمر رهبری آن را به صورت فعال بر عهده داشت به تصریح نظرات خود درباره مسایل بزرگ دست زد:
در سال ۱۹۶۷ با انتشار کتاب زیست شناسی و شناخت پیوستگی جنبه های زیستی و عقلی را ترسیم کرد.
در سال ۱۹۷۰ در اثر مشهور ساختی نگری، مسئله ساخت و پدیدایی را از دیدگاه تحولی و در چارچوب علوم مختلف مورد بررسی قرار داد.
در سال ۱۹۷۴ در کتاب هشیار شدن اهمیت این مسئله را که سالیان دراز روانشناسان حل شده می پنداشتند با اهمیتی فراتر از کشف ناهشیاری توسط زیگموند فروید شناساند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات