دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

سیاست فرهنگی

سیاست فرهنگی

نویسنده : توبی میلر , جورج یودیس
مترجم: نعمت الله فاضلی , مرتضی قلیچ
ناشر: دانشگاه امام صادق (ع)
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 388
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 1


مروری بر کتاب

فرهنگ از لحاظ دو بعد اساسی با سیاست‌گذاری مرتبط است: زیبایی‌شناختی و انسان‌شناختی. سیاست فرهنگی پلی‌ بین ابعاد زیبایی‌شناختی و انسان‌شناختی برقرار می‌سازد. سیاست فرهنگی در خط‌مشی‌های نظام‌مند و انتظام‌بخش فعالیت‌هایی که سازمان‌ها برای تحقق اهدافشان اتخاذ می‌کنند، تبلور می‌یابد.

نگارنده در کتاب حاضر در رابطه با سیاست فرهنگی مطالبی چون نظریه و تاریخ سیاست فرهنگی؛ ایالت متحده، سیاست فرهنگی و بنیاد ملی هنرها؛ صنایع فرهنگی، شهروندی، مصرف و نیروی کار؛ فرهنگ‌های دستوری و پسااستعماری؛ موزه‌ها و سیاست‌ فرهنگی فراملی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

کتاب حاضر در صدد تلخیص و توصیف وضعیت کنونی سیاست فرهنگی در تمامی سطوح است. شالوده این اثر بر این نکته استوار شده است که دانش‌ها و فعالیتهای فرهنگی، شکل‌گیری و نظارت بر سوژه‌ها را تعیین می‌کنند. این کتاب به دنبال تشریح دانش سیاست فرهنگی در کنار تغییرات اجتماعی پیش رونده، جنبش‌های اجتماعیِ هم عرضِ قدرت، اعطای اختیار و پاسخگویی است. پژوهش‌های متعارف‌تر مقوله دانش را به همراه باز تولید اجتماعی، دولتها به مثابه نهاد مرکزی قدرت، اعطای اختیار و پاسخگویی واکاوی نموده‌اند.

در عین حال، برنامه‌ها در این کتاب با موضوعاتی مثل نظم اجتماعی در حال دگرگونی و تلاش‌های جایگزین برای بازسازی نظم سر و کار دارد ـ یعنی پیکار بین سیاست فرهنگی به مثابه حوزه‌ای دگرگون شونده در مقابل حوزه‌ای کارکرد گرایانه. به همین لحاظ، نقاط آغازین کتاب به جای پرداختن به موضوعاتی مثل مطلوبیت، کارآیی و توصیف، به نظریه، تاریخ و سیاست می‌پردازد. کتاب حاضر از پنج فصل به شرح زیر تشکیل شده است.

فصل اول با عنوان «ایالات متحده، سیاست فرهنگی و بنیاد ملی هنرها»، به بررسی یکی از تناقضات بزرگ فرهنگ می‌پردازد، یعنی به ایالات متحده، جایی که رهبرانش مدعی‌اند که در باب فرهنگ هیچ‌گونه خط مشی خاصی در نظر ندارند. در بررسی این تناقض آشکار، نگارنده به نقش دولت آمریکا در زمینه فرهنگ، با تکیه بر نقش بنیاد ملی هنرها (NEA)، تاکید می‌کند. فصل دوم با عنوان «صنایع فرهنگی، شهروندی، مصرف و نیروی کار»، در این فصل، صنایع فرهنگی سمعی ـ بصری را در سه قالب دموکراسی لیبرال و پیشرفته صنعتی و یک منطقه جهان سومی مورد بررسی قرار گرفته است. همۀ این مناطق دارای بخش‌های فرهنگی تجاری قدرتمند و شکوفایی هستند که تاثیرات جهانی از خود بر جای می‌گذارند. این بخش، بر شبکه‌ی رویه‌ها و نهادهایی متمرکز شده است که در زمینه تولید، توزیع و برگزاری نمایشگاه‌ها فعال هستند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات