دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

سیاست خارجی اسلام گرایان ترکیه

سیاست خارجی اسلام گرایان ترکیه

نویسنده: اعظم سلامتی
ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 468
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

در کتاب حاضر نخست، بر اساس نظریة رئالیسم و مفاهیم مرتبط با آن سیاست خارجی ترکیه پس از جنگ سرد بررسی شده است. سپس، به احزاب اسلام‌گرا و عملکرد آنها پرداخته و تاریخچه و ایدئولوژی حزب «رفاه»؛ آرمان‌های سیاسی حزب «فضیلت» و عملکرد و چالش‌های حزب «عدالت» و «توسعه» بررسی شده است.

در ادامه، سیاست خارجی ترکیه در خاورمیانه پس از جنگ سرد، به ویژه دربارة رژیم اسرائیل و عراق مورد بررسی قرار گرفته و همچنین به سیاست خارجی ترکیه در آسیای مرکزی و قفقاز پس از جنگ سرد پرداخته شده است. در بخش پایانی نیز به عوامل مؤثر بر تحول روابط ترکیه و اتحادیة اروپا اشاره شده است.

در این اثر به کشور ترکیه به عنوان یکی از مهم ترین کشور های اسلامی توجه شده که در دهه های گذشته الگوی حکومت سکولار را از خود به نمایش گذاشته است. این کشور پس از جنگ سرد همواره در سیاست خارجی خود عهده دار نقش مقابله با کمونیسم بود.

با پایان جنگ سرد و کاهش خطر جنگ جهانی، رشد اسلام گرایی به موضوع اول جهان تبدیل شد و این بیداری اسلامی در ترکیه هم بروز و ظهور پیدا کرد به نوعی که منجر به قدرت گرفتن اسلامگرایان در ترکیه شد. این کتاب به بررسی سیاست خارجی اسلام گرایان در ترکیه می پردازد.

ترکیه یکی از مهم‌ترین کشور‌های اسلامی است که طی دهه‌‌های گذشته الگوی حکومت سکولار را از خود به نمایش گذاشته است. این کشور پس از جنگ سرد همواره در سیاست خارجی خود عهده‌دار نقش مقابله با کمونیسم بود. با پایان جنگ سرد و کاهش خطر جنگ جهانی، رشد اسلام‌گرایی به موضوع اول جهان تبدیل شد و این بیداری اسلامی در ترکیه هم بروز و ظهور پیدا کرد. اسلام‌گرایان علی‌رغم فشار لائیک‌‌های ترکیه روز‌به‌روز در صحنه‌ی سیاسی کشور قدرتمند‌تر شدند تا آنجا که حزب عدالت و توسعه در انتخابات پارلمانی نوامبر سال 2002 به پیروزی قاطع دست یافت و فضای جدیدی را در عرصه‌ی سیاست خارجی ترکیه به وجود آورد.

با روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه شاهد گسترش روابط ترکیه با کشور‌های مختلف بوده‌ایم و در واقع عملکرد اسلام‌گرایان در زمینه‌ی سیاست خارجی ضمن استمرار روند گذشته، منجر به بهبود روابط ترکیه با کشور‌های خاورمیانه، اتحادیه‌ی اروپا، آسیای مرکزی و قفقاز شده است. این کتاب براساس نظریه‌ی رئالیسم و مفاهیم مرتبط با آن به بررسی سیاست خارجی ترکیه پس از جنگ سرد می‌پردازد.

سپس به احزاب اسلام‌گرا و عملکرد آنها پرداخته و تاریخچه و ایدئولوژی حزب رفاه، آرمان‌های سیاسی حزب فضیلت و عملکرد و چالش‌های حزب عدالت و توسعه را بررسی می‌کند. در ادامه، سیاست خارجی ترکیه در خاورمیانه پس از جنگ سرد به‌ویژه نسبت به اسرائیل و عراق مورد بررسی قرار می‌گیرد و همچنین به سیاست خارجی ترکیه در آسیای مرکزی و قفقازِ پس از جنگ سرد پرداخته می‌شود. در بخش پایانی هم به عوامل مؤثر بر تحول روابط ترکیه و اتحادیه‌ی اروپا اشاره می‌گردد.

فهرست

احزاب اسلامگرای ترکیه و عملکرد آنها
سیاست خارجی ترکیه در خاورمیانه پس از جنگ سرد
سیاست خارجی ترکیه نسبت به اتحادیه اروپا پس از جنگ سرد
و ...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات