دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

سپیده دم در ایران ؛ خاطرات شولتسه - هولتوس جاسوس آلمان در ایران در جنگ جهانی

سپیده دم در ایران ؛ خاطرات شولتسه - هولتوس جاسوس آلمان در ایران در جنگ جهانی
سپیده دم در ایران ؛ خاطرات شولتسه - هولتوس جاسوس آلمان در ایران در جنگ جهانی
درحال حاضر موجود نمی باشد
سپیده دم در ایران ؛ خاطرات شولتسه - هولتوس جاسوس آلمان در ایران در جنگ جهانی
سپیده دم در ایران ؛ خاطرات شولتسه - هولتوس جاسوس آلمان در ایران در جنگ جهانی
سپیده دم در ایران ؛ خاطرات شولتسه - هولتوس جاسوس آلمان در ایران در جنگ جهانی
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 164855 - 112/7
  • وزن: 0.60kg
0 ریال

سپیده دم در ایران

نویسنده: شولتسه هولتس
مترجم : مهرداد اهری

ناشر: نشر نو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 326
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1366 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : نو ؛ بدون روکش

 

مروری بر کتاب

خاطرات جاسوس آلمان در ایران در جنگ جهانی دوم

 آلمانی ها در ایران شبکه ای کوچک برای جاسوسی راه اندازی کرده بودند که ستون پنجم آنان به حساب می آمد، اما اهمیت این شبکه آن قدر نبود که به دلیل فعالیتش کشوری مانند ایران را تصرف کنند. در آغاز جنگ دوم جهانی بیشتر فعالیت نازی ها در مرزهای شوروی انجام می شد.

این فعالیت ها به ویژه در آذربایجان متمرکز بود و در آنجا برخی از این نیروها به عنوان دیپلمات مشغول به کار بودند.ادعا می شد جاسوس های آلمان نازی در منطقه ای در جنوب شوروی فعالیت می کنند و عملیات شناسایی فرودگاه ها، کارخانه ها و ریل های آهن، سربازخانه و شمار نیروهای مستقر در آنجا را به عهده دارند.

داستان این کتاب که پرماجراترین و طولانی‌ترین و مع ذلک ارزشمندترین و زیباترین سالهای زندگی مرا در بر می‌گیرد و به دست تقدیر با خون و اشک و عظمت و گناه انسان رقم خورده است، از نقطه‌ای خالی و سفید روی نقشه جغرافیا شروع شد. این نقشه در بعد ظهر ابری یکی از روزهای ماه فوریه 1941 جلو من روی میز کارم قرار داشت و من هیجان زده و مستاصل به لکه سفیدی چشم دوخته بودم که از باکو تا کیروف آباد و از خلیج فارس تا داغستان را در بر می‌گرفت.

جاسوس های ما در وسعت بیکران جنوب روسیه بطور کلی با موفقیت کار کرده بودند و نقشه روبروی من از علامات و مختصات عملیات آنان شامل فرودگاه‌ها و کارخانجات و تقاطع ریلهای راه‌آهن و محل سرباز خانه‌‌ها با تعداد نیروهای مستقر در آنها بود که این علامات، طی سالیان دراز و به دنبال عملیات گوناگون و پر زحمت، درست مثل قطعات موزائیکی که تکه تکه در کنار هم قرار بگیرند، تقریبا به طور کامل نقشه را در بر گرفته بود، اما این نقطه سفید درست در جایی به چشم می‌خورد که قلب اقتصادی این تشکیلات بود و از طریق رگهای آهنین و لوله‌های فلزی، انرژی را به این منطقه عظیم، یعنی منطقه نفت خیز قفقاز می‌رساند...

معاون اداره یکم سازمان جاسوسی و ضد جاسوسی آلمان نازی به طبع رسیده است .وی در زمان جنگ جهانی دوم, جاسوس آلمان‌ها در ایران بود' .هولتوس 'در سال 1941ـ در پی انعقاد صلح میان آلمان و شوروی ـ به همراه همسرش با سمتی پوششی به منظور شناسایی منطقه قفقاز از طریق اروپا, روسیه, باکو و بندرانزلی به ایران آمد و در تبریز مستقر شد . او با استفاده از عوامل آلمانی و آلمانوفیل و گسترش شبکه خبرچینی, توانست اطلاعات بسیار مهمی برای آلمان تهیه کند .

با اشغال ایران توسط متفقین ناگزیر از منطقه آذربایجان به تهران فرار کرد و در پی آن، بر آن شد فعالیتش را در افغانستان ادامه دهد اما در بیرجند دستگیر و مجددا به تهران بازگردانده شد . با این همه، پس از چندی فرار کرد و سرانجام به قلمرو ایل قشقایی و بویراحمدی رفت و در آن جا به کمک آلمانی‌های دیگر مانند مایر، فعالیت‌های جاسوسی و اطلاعاتی خود را ادامه داد...

«برنهارد شولتسه هولتوس»، معاون اداره یکم سازمان جاسوسی و ضد جاسوسی آلمان نازی بود. وی در زمان جنگ جهانی دوم، جاسوس آلمان‌ها در ایران بود. شولتس در سال ۱۹۴۱ در پی انعقاد صلح میان آلمان و شوروی، به همراه همسرش با سمتی پوششی به منظور شناسایی منطقه قفقاز از طریق اروپا، روسیه، باکو و بندرانزلی به ایران آمد و در تبریز مستقر شد.

او با استفاده از عوامل آلمانی و آلمانوفیل و گسترش شبکه خبرچینی، توانست اطلاعات بسیار مهمی برای آلمان تهیه کند. با اشغال ایران توسط متفقین ناگزیر از منطقه آذربایجان به تهران فرار کرد و در پی آن، بر آن شد فعالیتش را در افغانستان ادامه دهد اما در بیرجند دستگیر و مجدداً به تهران بازگردانده شد. با این همه، پس از چندی فرار کرد و سرانجام به قلمرو ایل قشقایی و بویراحمدی رفت و در آن جا به کمک آلمانی‌های دیگر مانند مایر، فعالیت‌های جاسوسی و اطلاعاتی خود را ادامه داد.

وی در کتاب سپیده دم در ایران علاوه بر شرح رویدادها و عملیات و وظایفی که برعهده داشته‌است اطلاعات ارزشمندی دربارهٔ جنبه‌های مختلف زندگی عشایر مذکور به دست می‌دهد. افزون بر آن، با اشاره به دیدگاه‌ها و عملکرد افراد و گروه‌های سیاسی نسبت به طرفین درگیر جنگ ـ به ویژه آلمان ـ تصویری از اوضاع آن روز ایران فراهم می‌آورد. گفتنی است با خروج ایران از بی‌طرفی و اعلام جنگ از سوی دولت وقت ایران به آلمان، اکثر آلمانی‌های حاضر در ایران از جمله شولتس دستگیر و اسیر می‌شوند و بعد از خاتمه جنگ بسیاری از آنها از اسارت رهایی می‌یابند.

در این کتاب، خاطرات "شولتسه هولتوس"، معاون اداره یکم سازمان جاسوسی و ضد جاسوسی آلمان نازی به طبع رسیده است .وی در زمان جنگ جهانی دوم، جاسوس آلمان‌ها در ایران بود .هولتوس  در سال 1941 در پی انعقاد صلح میان آلمان و شوروی به همراه همسرش با سمتی پوششی به منظور شناسایی منطقه قفقاز از طریق اروپا، روسیه، باکو و بندرانزلی به ایران آمد و در تبریز مستقر شد . او با استفاده از عوامل آلمانی و آلمانوفیل و گسترش شبکه خبرچینی، توانست اطلاعات بسیار مهمی برای آلمان تهیه کند.

با اشغال ایران توسط متفقین ناگزیر از منطقه آذربایجان به تهران فرار کرد و در پی آن، بر آن شد فعالیتش را در افغانستان ادامه دهد اما در بیرجند دستگیر و مجددا به تهران بازگردانده شد . با این همه، پس از چندی فرار کرد و سرانجام به قلمرو ایل قشقایی و بویراحمدی رفت و در آنجا به کمک آلمانی‌های دیگر مانند مایر، فعالیت‌های جاسوسی و اطلاعاتی خود را ادامه داد .

بخش عمده خاطرات نویسنده مربوط به همین دوران است .وی در این نوشتار علاوه بر شرح رویدادها و عملیات و وظایفی که برعهده داشته است اطلاعات ارزشمندی درباره جنبه‌های مختلف زندگی عشایر مذکور به دست می‌دهد .افزون بر آن، با اشاره به دیدگاه‌ها و عملکرد افراد و گروه‌های سیاسی نسبت به طرفین درگیر جنگ به ویژه آلمان تصویری از اوضاع آن روز ایران فراهم می‌آورد .گفتنی است با خروج ایران از بی طرفی و اعلام جنگ از سوی دولت وقت ایران به آلمان، اکثر آلمانی‌های حاضر در ایران از جمله شولتسه دستگیر و اسیر می‌شوند و بعد از خاتمه جنگ بسیاری از آنها از اسارت رهایی می‌یابند .

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات