دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

سلولاز کلید انرژی

سلولاز کلید انرژی

نویسنده: سید امید رعنایی سیادت , کاوه نیکنام , محمد برشان تشنیزی
ناشر: مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 680
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1


مروری بر کتاب

«سلولز» (Cellulose)، یک زنجیره بلند پلی‌ساکاریدی از زیر واحدهای گلوکز است که با پیوندهای بتا به یکدیگر متصل شده‌اند. این پلیمر کربوهیدراتی، فراوان‌ترین ترکیب آلی در کل جهان به شمار می‌رود. در دیواره سلولی گیاهان سبز، تمامی بافت دیواره اولیه، و بخش عمده‌ای از دیواره ثانویه، از سلولز تشکیل شده است. ترکیب دیگری که در تشکیل دیواره ثانویه دخالت دارد، لیگنین است که همراه با سلولز، لیگنوسلولز را تشکیل می‌دهد.
لیگنوسلولز، در واقع همان چوب است که فراوان‌ترین پلیمر زیستی بر روی زمین به شمار می‌رود. فرمول بسته سلولز به صورت نوشته می‌شود.

انسان قادر به هضم سلولز نیست، اما بسیاری از موجودات دیگر، از جمله راسته سم‌داران و حتی موریانه‌ها، به واسطه همزیستی با باکتری‌های حاوی سلولاز – آنزیم تجزیه‌کننده سلولز – به راحتی این ترکیب را تخریب و آن را به شکل‌های قابل استفاده تبدیل می‌کنند.
سلولز نیز، مانند نشاسته و گلیکوژن، از اجتماع واحدهای گلوکز تشکیل شده است. اما بر خلاف دو پلیمر دیگر، این زیرواحدها در سلولز، از نوع ایزومری بتا هستند. پیوند پایدار بتا ۱←۴، ساختار شیمیایی بسیار مقاومی را ایجاد می‌کند که امکان تحمل شرایط دشوار محیطی را فراهم خواهد کرد.

بخش نخست کتاب در هفت فصل ضمن معرفی زیست توده گیاهی ، سلولز و اجزای تشکیل دهنده آن ، کاربردها و جذابیت های اقتصادی منابع لینگو سلولزی را در حوزه تولید انرژی های نو بررسی می نماید. در ادامه با معرفی خانواده آنزیمی سلولاز و سهم ویژه آن در کاهش هزینه فرایند تولید اتانول سوختی از منابع لیگنوسلولزی ، زیست شناسی مولکولی ، ساختار ، عملکرد و روش های سنجش فعالیت انواع مختلف سلولاز را ارائه می نماید. فصل انتهایی این بخش نیز به معرفی قارچ تریکو درما رسئی به عنوان شناخته شده ترین منبع تجاری تولید کننده آنزیم های خانواده سلولاز و مطالعه مکانیسم های مولکولی تولید سلولازها در این قارچ اختصاص یافته است.

در بخش دوم ، در سه فصل تولید صنعتی سلولاز و مسائل حوزه تولید این آنزیم از جمله مزایا و معایب سیستم های تولید ، مهندسی تولید ، روش های بهینه سازی و افزایش مقیاس تولید مورد بررسی قرار گرفته است.

با توجه به اهمیت انتخاب سیستم بیانی مناسب در هزینه نهایی تولید پروتئین های نو ترکیب ، بخش سوم کتاب با معرفی مخمرها به عنوان میزبان های کارآمد برای تولید انواع آنزیم های خانواده سلولاز ، خصوصیات مولکولی این سیستم بیانی یوکاریوت را مورد مطالعه قرار داده است.

گذشته ، حال و آینده اتانول در سبد جهانی انرژی ، استراتژی کشورهای صنعتی در زمینه کاربرد بیواتانول و بررسی کامل اجزای فرایند تولید اتانول سوختی با توجه به استراتژی انتخاب منابع زیست توده از جمله موضوعاتی است که به تفصیل در بخش چهارم کتاب ارائه شده است.

در فصل انتهایی کتاب نیز معرفی اجمالی کابردهای متنوع سلولاز در صنایع غیر مرتبط با حوزه انرژی همانند مدیریت پسماندهای شهری ، نساجی و زیست سنگ شویی صورت گرفته است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات