دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

سرگذشت انرژی اتمی

سرگذشت انرژی اتمی

نویسنده: لورا فرمی
مترجم: محمد عبادزاده کرمانی
ناشر: پیروز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 190
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1355 - دوره چاپ: 1

کمیاب  - کیفیت : درحد نو  _ نو

 

مروری بر کتاب

دنيای ذره ای

نه تنها جهان دانش و دنیای امروز متوجه ذره که همه اشیاء عالم خلقت را تشکیل می دهد ، می باشد و نیرو و خاصیت آن را مورد بررسی قرار داده است، بلکه بشر همواره در این امر تعلق و تفکر داشته و تا آنجا که محیط و وسعت دانش او اجازه می داده در شناسائی و کشف آن کوشیده است: یونانیان قدیم در طریق کشف ذره پیشقدم بوده اند.دمکریتوس یونانی در 2500 سال قبل ظاهراَ اولین کسی بوده که راجع به اتم به مطالعه و بحث پرداخته است . اما دانشمندان ایرانی از قبیل ابوعلی سینا فیلسوف نامدار و طبیب حاذق ملاصدرا و امام غزالی و غیره نسبت به ذره و خاصیت آن شرح و بسط داده اند. اتم یعنی ذره کوچکترین جزء شیئی مادی است که منشا تشکیل اشیاء است.

« جان دالتون » مانند « دموکریتوس» عقیده داشت که اتم کوچکترین ذره ای است که اشیاء مادی را تشکیل می دهد تقسیم اتم تا حدی است که قابل پخش باشد. کوچکترین ذره ای که دیگر قابل تقسیم نیست بنا به نظریه دالتون اتم نامیده می شود که دانشمندان ایرانی من جمله ملاصدرا آن را جزء لایتجزی دانسته اند – تا پنجاه سال بعد از مرگ دالتون اگر دانشمندان بر این عقیده بودند که اتم آن چنان چیزی است که قابل تجزیه نمی باشد  و پس از آن چندین فیزیکدان به مطالعه بیشتر پرداختند  و ثابت کردند که اتم را می توان شکست و به ذرات ریز تقسیم کرد این کار در فرانسه با کشف مهمی شروع شد....

در دو دهۀ نخست قرن بیستم، نظریۀ نسبیت اینشتین امکان تبدیل جرم به انرژی را به بشر آموخت. متاسفانه اولین کاربرد این نظریه منجر به تولید بمب‌های اتمی شد. در سال 1945، امریکا با این بمب‌ها شهرهای هیروشیما و ناگازاکی را به تلی از خاک تبدیل کرد و این عمل وحشیانه نفرت جهانیان را برانگیخت.

کاربرد نظریه‌های اینشتین که در ابتدا و با بودجۀ کلان صرف تهیۀ بمب‌های اتمی شده بود، وسیلۀ مهار این بمب‌ها را نیز به بشر آموخت. چندی بعد، نیروگاه‌های اتمی متکی بر پدیدۀ شکست اتم‌ها یکی بعد از دیگری ابتدا در کشورهای پیشرفته و اکنون در کشورهای در حال توسعه به وجود آمدند. تحولات کنونی نشان می‌دهد که این صنعت در آینده در تمام کشورهای جهان عمومیت خواهد یافت و زباله‌های رادیواکتیو این نیروگاه‌ها، که بسیار خطرناک است، آیندۀ نسل بشر را به خطر خواهد انداخت. ولی خوشبختانه، مبارزۀ مدافعان محیط زیست از یک سو و ترس از گسترش سلاح‌های اتمی از سوی دیگر، استفاده از این انرژی را تا حدودی کنترل و محدود کرده است.

البته نباید از یاد برد که کاربرد صلح‌جویانۀ اتم کمک بسیار زیادی به سلامت بشر می‌کند. کاربرد اتم و رادیو ایزوتوپ‌ها روزبه‌روز تشخیص و درمان بیماری‌ها را بهتر و راحت‌تر ساخته و خدمت بزرگی به بشریت می‌کند. 

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات