دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

زندگی و آثار هدایت

زندگی و آثار هدایت

نویسنده: یحیی آرین پور
ناشر: زوار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 260
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 2

 

مروری بر کتاب 

هدایت نه دیوانه بود و نه نامزد مرگ .او خواستار زندگی و حتی استاد و کارشناس زندگی بود و خیلی بیش از افراد عادی ارزش زندگی را می‌دانست و میل داشت زندگی بکند اما معقول مثل آدمیان، نه در آغوش یک مرگ به اصطلاح زندگی .

مولف در این کتاب، از یک سو مطالبی درباره زندگی و خانواده هدایت فراهم آورده و از سوی دیگر به توضیح و تشریح کارهای علمی، ترجمه‌ها، نمایش‌نامه‌ها و داستان‌های وی اهتمام نموده است .افزون بر آن، در باب سبک مخصوص هدایت نیز مباحثی مطرح شده است .در پایان نیز سال شمار و زندگی‌نامه، همچنین کارنامه ادبی هدایت و کتابنامه او درج گردیده است .

صادق هدایت در سه‌شنبه 28 بهمن‌ماه 1281 در تهران تولد یافت. پدرش هدایت قلی‌خان هدایت (اعتماد الملک) فرزند جعفرقلی خان هدایت (نیرالملک) و مادرش خانم عذری (زیور الملک) هدایت دختر حسین قلی‌خان مخبرالدوله دوم بود. پدر و مادر صادق از تبار رضا قلی‌خان هدایت یکی از معروفترین نویسندگان، شعرا و مورخان قرن سیزدهم ایران می‌باشد که خود از بازماندگان کمال خجندی بوده است.

او در سال 1287 وارد دوره ابتدایی در مدرسه علمیه تهران شد و پس از اتمام این دوره تحصیلی در سال 1293 دوره متوسطه را در دبیرستان دارالفنون آغاز کرد. در سال 1295 ناراحتی چشم برای او پیش آمد که در نتیجه در تحصیل او وقفه‌ای حاصل شد، ولی در سال 1296 تحصیلات خود را در مدرسه سن لویی تهران ادامه داد که از همین جا با زبان و ادبیات فرانسه آشنایی پیدا کرد. در سال 1304 صادق هدایت دوره تحصیلات متوسطه خود را به پایان برد و در سال 1305 همراه عده‌ای از دیگر دانشجویان ایرانی برای تحصیل به بلژیک اعزام گردید. وی ابتدا در بندر (گان) در بلژیک در دانشگاه این شهر به تحصیل پرداخت ولی از آب و هوای آن شهر و وضع تحصیل خود اظهار نارضایتی می‌کرد تا اینکه برای ادامه تحصیل به پاریس منتقل شد.

صادق هدایت در سال 1307 برای اولین بار دست به خودکشی زد و در ساموا، حوالی پاریس عزم کرد خود را در رودخانه مارن غرق کند ولی قایقی سررسید و او را نجات داد. سرانجام در سال 1309 به تهران مراجعت کرد و در همین سال در بانک ملی ایران استخدام شد. در این ایام گروه ربعه شکل گرفت که عبارت بودند از: بزرگ علوی، مسعود فرزاد، مجتبی مینوی و صادق هدایت. در سال 1311 به اصفهان مسافرت کرد در همین سال از بانک ملی استعفا داده و در اداره کل تجارت مشغول کار شد...

فهرست

کارهای علمی و تحقیقاتی هدایت
ترجمه‌های هدایت
نامه‌های هدایت
ترانه‌های خیام
داستان‌های هدایت
نوشته‌های از دست رفته هدایت
سبک هدایت

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات