دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

زندگانی چهارده معصوم علیهم السلام

زندگانی چهارده معصوم علیهم السلام
درحال حاضر موجود نمی باشد

زندگانی چهارده معصوم علیهم السلام

نویسنده: امین الاسلام طبرسی
مترجم: عزیزالله عطاردی
ناشر: اسلامیه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 610
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1355 - دوره چاپ: 1 

کمیاب یا دست دوم - کیفیت : درحد نو

مروری بر کتاب  

ترجمه کتاب اعلام الوری باعلام الهدی

سیره نبی اکرم صلی اللَّه علیه و آله از عصر آن حضرت مورد توجه مسلمین قرار گرفت، گویند نخستین کسی که در این راه قدم برداشت ابو رافع بوده است، وی در حیات حضرت رسول راجع به جنگ احد و موقعیت نبی اکرم در این واقعه مطالبی جمع کرد و هم چنین نام گروهی از یاران پیغمبر را که در این جنگ به شهادت رسیدند ذکر نموده است در قرن دوم هجری که یک نهضت علمی در جامعه اسلامی پدید آمد گروهی به این کار دست زدند که مهمترین آنها محمد بن اسحاق و محمد بن عمر واقدی است، ابن اسحاق شاید اولین مورخ اسلامی است که سیره نبی اکرم را بطور تحقیق بررسی کرده و تدوین ساخته است، مورّخین اسلامی از این مرد بزرگ بسیار استفاده کرده و در کتب خود از وی به عظمت یاد میکنند، و نظریات او را در این موضوع مورد استناد قرار میدهند.

محمد بن عمر واقدی معاصر مأمون عباسی بود و در مشرق بغداد شغل قضاء داشت او نیز یکی از مورّخین و محدثین بزرگ است، واقدی در میان مورّخین مسلمان و مستشرقین اروپائی شهرت بسیاری دارد و اطلاعات او در سیره نبی اکرم بسیار ارزنده و قابل استفاده است، واقدی برای اینکه اطلاعات خود را کامل کند تصمیم گرفت از تمام نقاطی که حضرت رسول صلی اللَّه علیه و آله دیدن کرده و یا در آن مناطق به جنگ پرداخته است دیدن کند، وی پس از اینکه محل غزوات نبی اکرم را بدقت مورد توجه قرار داد و از بیابانهای بدر و حنین دیدن کرد مغازی خود را تألیف نمود.

در قرن سوم هجری یعقوبی، ابو حنیفه دینوری، محمد بن جریر طبری پا به عرصه وجود گذاشتند، تحقیقات اینان نیز بسیار ارزنده، و در خور اهمیت است، تنها سیره ای که امروز از آثار قدما مورد استفاده است همین سیره ابن هشام است، اگر چه سیره ابن هشام نیز از ابن اسحاق گرفته شده، سیره ابن هشام چون در زمان خلفای بنی عباس تألیف شده در بعض موارد تعصب بخرج داده و حق را پوشانیده است و لیکن با همه این چند نقصی که در آن هست باز هم در موضوع خود بی نظیر است.

در میان علمای امامیه رضوان اللَّه علیهم گروهی در این باب فعالیت داشته اند البته ابن اسحاق، واقدی، و یعقوبی هم از علمای شیعه محسوب میشوند، در بین اصحاب ائمه اطهار گروهی را نام میبرند که در سیره و غزوات کتاب تألیف کرده اند، این مقدمه جای تفصیل و بحث در این موضوع نیست، جویندگان به کتب رجال و یا فهرست ها میتوانند مراجعه کنند، یکی از این دانشمندان و محققین امامیه که در این مورد بحث کرده و حق مطلب را ادا کرده است فضل بن حسن طبرسی رضوان اللَّه علیه است.

زندگی و خصوصیات طبرسی:

فضل بن حسن امین اسلام طبرسی یکی از مفاخر شیعه است و در باره او هر چه گفته شود کم است، طبرسی یکی از محققین بی نظیر است که با گذشت چند قرن هنوز زنده و جاودان است، او در کلیه علوم و فنون عقلی و نقلی و معارف اسلامی دست داشته و در هر رشته از فرهنگ و فضیلت متبحر بوده است.
طبرسی فقیهی ارجمند. ادیبی چیره دست، مفسری بی نظیر، مورّخی بیمانند محدثی عالیقدر، متکلمی توانا و نویسنده بزرگ میباشد، تألیفات این مرد بزرگ و شخصیت عظیم الشأن و جلیل القدر در هر موضوعی از مباحث دینی مورد توجه علماء و محققین گرفته و در تمام اعصار و امصار و در همه شهرها و ولایات محل استفاده و استناد قرار دارد.
با همه شهرتی که طبرسی دارد و در همه کتب رجال و تذکره ها از نام وی ذکری هست، با کمال تأسف از خصوصیات زندگی و حتی محل تولد او نیز اطلاعی در دست نیست، و هنوز روشن نشده که وی در طبرستان و یا تفرش متولد شده و یا در مشهد مقدس چشم به جهان گشوده است، آنچه مسلم است طبرسی در مشهد مقدس طوس زندگی میکرده و از آنجا به سبزوار مهاجرت کرده است، طبرسی در سبزوار به تدریس و تألیف مشغول بوده تا سرانجام در همین شهر دیده از جهان بسته و جنازه اش را به مشهد مقدس انتقال داده و در آن جا در مقبره قتلگاه به خاک سپرده اند.

فهرست

مقدمه مترجم 
بخش اول حالات و خصوصیات حضرت خاتم النبیین صلی اللَّه علیه و آله
بخش دوم (زندگانی امیر المؤمنین علیه السّلام)
بخش سوم زندگانی حضرت مجتبی علیه السّلام تا حضرت عسگری علیه السّلام
بخش چهارم در امامت ائمه دوازده گانه و زندگی امام دوازدهم علیهم السلام

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات