دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

روان شناسی عمومی

روانشناسی عمومی

نویسنده: یان کریستنسن , هاگ واگنر , سباستین هالیدی
مترجم : رحیم میردریکوندی , ابوالقاسم بشیری , جمشید مطهری
ناشر: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 720
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1

کیفیت : نو ؛ جلد کتاب خاک گرفتگی مختصری دارد


مروری بر کتاب

کتاب پیش روی تألیف پرفسور کریستین سن، هاگ واگنر و سباستین هالیدی است که روان شناسی عمومی را به صورت موجز و کامل در قالب متن درسی ارائه کرده اند. در این اثر آخرین یافته های روان شناسی به همراه اصطلاحات کلیدی و خطوط اصلی نظریه های عمده و فرضیه های مطرح در دانش روان شناسی جمع آوری شده است. این کتاب به 13 بخش که دربردارنده 75 موضوع می باشد، تقسیم شده است.

هر موضوع با کادری به عنوان "نکات کلیدی" آغاز می گردد. که شامل چکیده ای فشرده از نکات اصلی مورد بحث می باشد. مطالعه این کتاب به تمام کسانی که می خواهند روان شناس حرفه ای شوند یا صرفا کسانی که می خواهند مطالعات جالبی داشته و از علم روان شناسی مطلع باشند، توصیه می شود.

 در این اثر آخرین یافته های روانشناسی به همراه اصطلاحات کلیدی و خطوط اصلی نظریه های عمده و فرضیه های مطرح در دانش روانشناسی جمع آوری شده است. این کتاب به 13 بخش که دربردارنده 75 موضوع میباشد، تقسیم شده است. هر موضوع با کادری به عنوان "نکات کلیدی" آغاز می گردد که شامل چکیدهای فشرده از نکات اصلی مورد بحث می باشد. مطالعه این کتاب به تمام کسانی که می خواهند روانشناس حرفه ای شوند یا صرفا کسانی که می خواهند مطالعات جالبی داشته و از علم روانشناسی مطلع باشند، توصیه میشود.

روان شناسی، یکی از علمی ترین دانش های انسانی است و زیربنای دانش های اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی، اخلاقی، حقوقی و حتی دینی و خداشناسی به شمار می رود. این علم، امروزه در بیشتر کشور های صنعتی و پیشرفته و مردم سالار جهان مورد توجه قرار گرفته است. هدف کلی کتاب حاضر آشنایی با علل و چگونگی رفتار آدمی و …

به طور کلی سه عامل مهم در پیدایش روان شناسی جدید و رشد بعدی آن نقش داشت: فلسفه، فیزیولوژی و روش شناسی علمی.

الف. نقش فلسفه در روان شناسی معاصر:

فلسفه در طول تاریخ خود، همواره می کوشید فطرت آدمی و حیات ذهنی بشر را بشناسد. تمام عقاید و راه حل هایی که فیلسوفان برای تشریح فطرت، ذهن، آگاهی، فرآیندها و فعالیت های ذهنی انسان همچون احساس، ادراک، یادگیری، شناخت، استدلال، اراده و عاطفه عرضه کرده اند، ساختمان تفکر روان شناختی فلسفی را تشکیل می دهند. این تفکر روان شناختی در فلسفه، از راه برخی مکاتب اولیه روان شناسی (مانند تداعی گرایی) جذب روان شناسی علمی جدید شد و به طور گسترده ای در سوگیری های اولیه روان شناسی تأثیر گذاشت. 

ب. تأثیر فیزیولوژی:

فیزیولوژی سهم عمده ای در روان شناسی جدید داشت. کشفیات علمی و فیزیولوژیکی که درباره ی مغز، ماهیت سیستم عصبی و عملکرد اندام های حسی انجام شد، کمک قابل توجهی به روان شناسی کرد؛ چه این که یکی از دغدغه های روان شناسی جدید، تبیین مبانی زیست شناختی رفتار آدمی بود و پیشرفت هایی که در علم فیزیولوژی شد، این زمینه را فراهم کرد تا روان شناسان ارتباط سیستم عصبی و رفتارهای انسان را بهتر بررسی کنند. 

ج. روش شناسی علمی:

روان شناسی بدون اتکاء به روش های مناسب برای تحقیقات ویژه خود نمی توانست به عنوان یک علم پیشرفتی داشته باشد. مفیدترین روش ها را گوستاو تئودور فخنر (1801-1887) فراهم و در کتابی به نام «عناصر پسیکوفیزیک » ارائه کرد. هدف فخنر، تنها ایجاد رابطه ی کمی ثابت میان تغییرات محرک فیزیکی و تغییرات رفتار قابل مشاهده نبود؛ بلکه او به دنبال معنا بخشیدن به رابطه ی پدیده های فیزیکی و ذهنی بوده است. الگویی که فخنر ارائه داد، از نظر روش شناختی زمینه ی روش های کمّی سنجش در روان شناسی را فراهم کرد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات