دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

روابط حکمت اشراق و فلسفه ایران باستان

روابط حکمت اشراق و فلسفه ایران باستان
درحال حاضر موجود نمی باشد

روابط حکمت اشراق و فلسفه ایران باستان

نویسنده: هانری کوربن
مترجم: ع. روح بخشان
ناشر: اساطیر - مرکز بین المللی گفتگوی تمدنها
زبان کتاب: فارسی - فرانسه
تعداد صفحه: 128
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

بن مایه های زرتشتی در فلسفه سهروردی

کتاب حاضر در اصل سخنرانی هانری کربن. ایران شناس شهیر فرانسوی و برجسته‌ترین مفسر غربی حکمت معنوی ایران و فلسفه اسلامی است که در سال 1324 به دعوت "انجمن ایران شناسی"، در موزه ایران باستان ایراد شده است. موضوع کتاب شناخت رابطه حکمت اشراق با فلسفه ایران باستان و به عبارتی باز شناساندن بن مایه‌های زرتشتی در فلسفه سهروردی است.

نویسنده برای این منظور درباره سه بن مایه مشخص بحث می‌کند. نخست مقوله فرشته شناسی مزدایی (تفسیر فرشتگانی و مزدایی) نظریه مثل افلاطونی را در فلسفه اشراق سهروردی شرح می‌دهد سپس از "خورنه" به معنی "حضور درخشان" و به عنوان سرچشمه فره شهریاری و قدسی در فلسفه سهروردی سخن می‌گوید.

سرانجام از مقوله "من ازلی" بحث می‌شود که پیوند برقرار شده میان موجودات از طریق قدرت کیهانی این تشعشع و پرتوافکنی قدسی است. "آثار سهروردی که آکنده از این سه محرک و بن مایه اصلی هستند احتمالا به ما امکان خواهند داد تا تمامت حضور و وجود ایران را به گونه‌ای اجمالی مشاهده کنیم...لازم به توضیح است این کتاب به دو زبان فارسی و فرانسه چاپ شده است.

شیخ‌الاشراق چه شهید خوانده شود و چه مقتول در هر حال از شمار حکما و متفکران بزرگی است که ما می‌توانیم به آنان افتخار کنیم. او همان‌گونه که چندین بار در نوشته‌هایش بیان کرده بنیان فلسفهٔ خود را بر حکمت و دانایی ایران باستان نهاده است. چراغی را که با فروغ شعله‌های گذشته در شاهکار خود یعنی حکمة‌الاشراق افروخته است چراغی است جاودانی که هرگز خاموش نخواهد شد هر چند که چراغ عمر خودش زودهنگام در سی و هشت سالگی به دست خشونتبار و وحشیانهٔ جاهلان بی خبر خاموشی گرفت.

آقای هانری کربن پس از آن که خاکستری را که در طی چندین سده بر روی کانون اخگر تفکر سهروردی نشسته بود کنار زد شعلهٔ آن را فروزان‌تر از گذشته آشکار کرد و به همین دلیل وامدار و سپاسگزار او هستیم ... آقای هانری کربن که وارث شایستهٔ خاورشناسان کشورش هست، در این نوشته با بیانی کافی و وافی فلسفهٔ اشراق را چنان که باید و شاید تبیین کرده و با آشکار کردن یکی از شکوه‌های ایران باستان دلهای ما را روشن ساخته است


فهرست

سرآغاز ؛ نوشته استاد ابراهیم پورداود
دیباچه
روابط حکمت اشراق و فلسفه ایران باستان
1. شناختن فرشتگان
2. کیان خرّه
3. انائیّت ازلی

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات