دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

راهنمای آثار باستانی آذربایجان

راهنمای آثار باستانی آذربایجان
درحال حاضر موجود نمی باشد

راهنمای آثار باستانی آذربایجان

نویسنده: اسماعیل دیباج
ناشر: دانشگاه تبریز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 150
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1343 - دوره چاپ: 1 

کمیاب - کیفیت :  نو

 

مروری بر کتاب 

مصور گلاسه - همراه با نقشه

آقای اسماعیل دیباج فرزند سید مرتضی بسال شمسی در شهر تبریز بدنیا آمد تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در مدرسه تمدن و مدرسه متوسطه محمدیه ( دبیرستان فردوسی فعلی ) باتمام رسانید و در مهرماه 1298 شمسی وارد خدمت دولتی در فرهنگ تبریز شد .

سرزمین ایران از دیرباز به دارا بودن آثار و ابنیه زیبای باستانی شهرت دارد و آشنایی با تاریخ پیدایش این آثار گرانبها و آگاهی از وضع کنونی آنها بر هر فردی از افراد این کشور لازم و بر علاقمندان به پیشرفت و سرافرازی ایران عزیز فرض است که با وسایل ممکن مقام و منزلت هنر اصیل و تاریخی ایران باستان را به هم میهنان خود معرفی و حس احترام و علاقه آنها را نسبت به گذشته و آینده کشور بیدار نماید راهنمای آثار تاریخی آذربایجان شرقی کاوشهای علمی در تپه حسنلو تخت‌سلیمان و قره تپه به رشته تحریر درآمده که ....

آثار و ابنیه‌ تاریخی‌ منطقه‌ آذربایجان‌ غربی‌ طی‌ چند دهه‌ گذشته‌ به‌ میزان‌ قابل‌ توجهی‌ مرمت‌ و بازسازی‌ شده‌اند و در فصول‌ بهار و تابستان‌ پذیرای‌ صدها گردشگر از شهرهای‌ مختلف‌ ایران‌ می‌باشند. مجموعه‌ تاریخی‌ تخت‌ سلیمان‌ نیز در طول‌ سالهای‌ گذشته‌ توسط هیئت‌های‌ مختلف‌ باستان‌ شناسی‌ مورد کاوش‌های‌ علمی‌ قرار گرفته‌ و الواح‌ واشیاء قیمتی‌ و با ارزشی‌ از این‌ منطقه‌ بدست‌ آمده‌ است‌.

نقش‌ برجسته‌ سنگی‌ خان‌ تختی‌ کتیبه‌ای‌ است‌ که‌ در دل‌ کوه‌ تراشیده‌ شده‌ و مربوط به‌ تصاویر چند تن‌ از پادشاهان‌ دوره‌ ساسانی‌ است‌.پل‌ پنج‌ چشمه‌ به‌ جهت‌ دارا بودن‌ پنج‌ چشمه‌ به‌ این‌ نام‌ ملقب‌ گشته‌ و از آثار تاریخی‌ دوره‌ صفویه‌ است‌.

کلیسای‌ طاووس‌ از زیباترین‌ ابنیه‌ مذهبی‌ ایران‌ است‌ که‌ ارامنه‌ به‌ آن‌ تاوی‌ مقدس‌ نیز می‌گویند. این‌ کلیسا دارای‌ گنبد هرمی‌ شکل‌ دوازده‌ ترک‌ بوده‌ و محراب‌ و تالار اجتماعات‌ آن‌ از نظر معماری‌ بسیار زیبا و با شکوه‌ است‌.

گورستان‌ بجای‌ مانده‌ از دوره‌ سلطنت‌ پادشاهان‌ سکائی‌، مربوط به‌ نیمه‌ هزاره‌ اول‌ پیش‌ از میلاد مسیح‌،دژ باستانی‌ قلات‌ گاه‌ (متعلق‌ به‌ دوره‌ سلطنت‌ اورارتو) حدود 900 پیش‌ از میلاد مسیح‌ و ستون‌ باستانی‌ کله‌شین‌ (متعلق‌ به‌ دوره‌ اورارتو) از ابنیه‌ مهم‌ تاریخ‌ ایران‌ پیش‌ از اسلام‌ ایران‌ می‌باشند.

این‌ آثار هر یک‌ گوشه‌هایی‌ از تاریخ‌ بسیار کهن‌ ایران‌ زمین‌ را بیان‌ می‌نمایند و بویژه‌ ستون‌ سنگی‌ فوق‌ الذکر که‌ بر روی‌ هرصفحه‌ آن‌ خطوطی‌ به‌ دو زبان‌ آسوری‌ و کلدانی‌ در بر گیرنده‌ دعا و نیایش‌ برای‌ رب‌النوع‌ شهر و شرح‌ عملیات‌ جنگی‌ است‌; گوشه‌هایی‌ از اوضاع‌ و احوال‌ سیاسی‌ و نحوه‌ تفکرات‌ مذهبی‌ اقوام‌ باستانی‌ ایران‌ را مشخص‌ می‌سازد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات