دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

رابطه بین روانشناسی و آموزش و پرورش

رابطه بین روانشناسی و آموزش و پرورش

نویسنده: دیوید هانت , ادماند سالیوان
مترجم: اکبر میرحسنی
ناشر: بامداد
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 544
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1367 - دوره چاپ: 1 

کیفیت : در حد نو _ نو
 

مروری بر کتاب 

هر عمل معقول و منطقی خواه جزیی از آموزش و خواه هرگونه فعالیتی در زندگی باشد با یک نظریه ارتباط دارد وگرنه عملی بی ­هدف و غیرمشخص است. یعنی هر کس به کار تدریس مشغول است یا روش آموزشی را تعیین می کند، بی شک از نظریه یادگیری پیروی می کند. که مسأله مهم این نیست که معلم از نظر آموزشی خودآگاهی دارد یا نه، بلکه مهم این است که نظریه آموزشی او تا چه اندازه منطقی و عملی است؟

معلمی که از یک نظریه اصولی و عملی پیروی نکند رفتارش کورکورانه و مبهم است که متأسفانه برخی از صاحب­ نظران در کار آموزش و پرورش عقاید تربیتی و آموزشی خود را در سطح باورهای عامیانه و غیرمنطقی قرار می دهند، ممکن است معتقد باشند که طبع و رفتار آدمی را نمی تواند تغییر داد در واقع این­ گونه معلمان پیروی نظریه های نامعقول و غیرمنطقی هستند.یک پرورشکار حرفه ای نباید نظریه تربیتی خود را بر معتقدات عوام استوار سازد.

معلمی که آگاهانه بتواند روش کار خود را بر بنیاد نظریه­ های یادگیری روان­شناسی قرار دهد به احتمال زیاد برنامه جالب­تر و مؤثرتری را اجرا می­کند

بطور کلی جامعه‌شناسی آموزش و پرورش بر مطالعه روابط میان آموزش و پرورش و جامعه، از طریق کاربرد منظم دانش، مفاهیم، نظریه‌ها، روشها و فنون جامعه‌شناسی، اطلاق می‌شود. روان شناسی تربیتی یکی از مهمرین رشته های است که به بحث و بررسی پیشرف های درسی و نارسائی های تحصیلی یاد گیرندگان می پردازد به عبارتی روان شناسی تربیتی شاخث ای از علم روان شناسی است هدف آن کمک به دست اندرکاران تربیت در بر خورد درست با مسائل آموزشی و تربیتی است.

روانشناسی تربیتی عبارت از بر رسی اصول و قواعد روانشناسی و تطبیق آنها در جریان های تربیتی است یکی از اموری که در روانشناسی مورد بحث قرار میگیرد احتیاجات اساسی جسمی و روانی افراد است از جمله احتیاجات اساسی چنانچه خواهیم دید احتیاج به ارتباط وتعلق به گروه می باشد.

افراد در دوره های مختلف زندگی برای حفظ موقعیت اجتماعی خویش نیاز به گروه دارد تعلق به گروه چه در فامیل هم سنها چه میان همکاران و چه در میان دوستان در حفظ حیثیت اجتماعی افراد کاملا موثر است معلم با توجه به این امر باید مرافبت نماید که وضع اجتماعی هر یک از اطفال در صنف و مکتب مشخص باشد به مجرد اینکه مشاهه کرد طفل تنها بسر می برد یا از گروه طرد شده است باید به بر رسی علل آن بپردازد و برای سازش دادن آن طفل به وضع دیگران افدام کند در مورد آموزش نیز اصولی از قبیل اصل آمادگی اصل فعالیت و مانند آنها مورد توجه روانشناسان است معلم باید ابتدا این اصول را فراگیرد و بعد آنها را در موقعیت های مختلف آموزش چه در صنف و چه در خارج از صنف به کار بندد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات