دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

کوروش کبیر ؛ ذوالقرنین

کوروش کبیر ؛ ذوالقرنین

نویسنده: ابوالکلام آزاد
مترجم: محمد ابراهیم باستانی پاریزی
ناشر: کوروش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 314
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1369 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

مصور ، نقشه‌ 

قرن ششم قبل از میلاد از پدیده‏ های بزرگ تاریخ عالم است و قرنی است که در آن شخصیت هایی مثل سولون و بوداپدید آمده اند- و یکی از شخصیت‏های بزرگ این قرن، کورش کبیر پادشاه هخامنشی است (529-545 ق.م.). در تحقیقات قرن بیستم، مرحوم ابوالکلام آزاد وزیر فرهنگ هند، هنگامی که تفسیر خود را بر قرآن می‏نوشت، متوجه این‏ نکته شد که آن عنوان که در قرآن کریم به صورت ذوالقرنین ثبت شده است- و تا کنون مورد اختلاف بسیاری ازمفسران از جهت تطبیق شخصیت تاریخی بوده است می‏تواند و به احتمال قریب به یقین کسی نیست جز همان کورش ‏کبیر پادشاه هخامنشی.

دربارهٔ شخصیت حقیقی ذوالقرنین که در کتابهای آسمانی یهودیان، مسیحیان و مسلمانان از آن سخن به میان آمده، چندگانگی وجود دارد. کوروش سردودمان هخامنشی، داریوش بزرگ، خشایارشا، اسکندر مقدونی، چین شی هوان، یکی از ملوک حمیر گزینه‌هایی هستند که جهت پیدا شدن ذوالقرنین واقعی، دربارهٔ آنها بررسی‌هایی انجام شده‌است. ابوالکلام آزاد با تفسیر آیات ۸۲ تا ۹۵ سوره کهف دلایل استواری آورده‌است که ذوالقرنین موصوف، کوروش هخامنشی می‌باشد.
ابوکلام بیشتر بر موضوع نقش‌برجستهٔ انسان بالدار یکی از ستون‌های بازمانده از کاخ بارعام در پاسارگاد است تأکید علمی دارد. دربارهٔ این نقش، تفسیرهای بسیاری انجام شده‌است که ابوکلام این نقش را، ذوالقرنین می‌داند. ابوالکلام آزاد با تفسیر آیات ۸۲ تا ۹۵ سوره کهف و با استناد به وجود احادیث و روایاتی در مورد کوروش دلایلی آورده‌است که ذوالقرنین موصوف، کوروش هخامنشی می‌باشد. علامه طباطبایی دربارهٔ ذوالقرنین دانستن کوروش چنین نوشته‌است که «هر چند بعضی از جوانبش خالی از اعتراضاتی نیست، بلکه از هر گفتار دیگری انطباقش با آیات قرآنی روشن‌تر و قابل قبول‌تر است.»

در تفسیر نمونه از نظریهٔ انطباق کوروش با ذوالقرنین به عنوان نظریهٔ برتر یاد شده‌است و بر تأیید این نظریه در تفسیر من هدی القرآن، تفسیر الفرقان و تفسیر المنیر اشاره شده‌است. در تفسیر المنیر با قاطعیت، ذوالقرنین، همان کوروش دانسته شده که دو طرف جهان را گشت و احتمالاً به خاطر شجاعتش به ذوالقرنین ملقب شد. ابوالکلام آزاد یکی از کسانی‌ست که کوروش را ذوالقرنین مذکور در قرآن می‌داند و معتقد است که ذوالقرنین ذکرشده در قرآن، کوروش است.

مرحوم ابوالکلام آزاد این نظر خود را با دلائل بسیار از منابع مهم- از جمله کتب عهد عتیق وکتیبه‏ های هخامنشی و تصویرها و نوشته‏ های یونانی و رومی تحکیم بخشیده است.کوروش (سایرس) نام معروفی است و در روزگار نیاکان ما شاید متداول‌ترین نام‌های مردان در آن ایام بوده. با این همه این نام در ابتدا از پادشاهی که نسبت به ما ناشناخته بود و در فجر تاریخ جهان زندگی می‌کرد به ما رسیده. با وجود این در پیرامون این نام اقوام مشهوری میان ما هست. نظیر: خط روی دیوار، قوانین مادها و پارس‌ها، مغان و خردمندان خاور.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات