دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

دیباچه ای بر جامعه شناسی سیاسی ایران

دیباچه ای بر جامعه شناسی سیاسی ایران
درحال حاضر موجود نمی باشد

دیباچه ای بر جامعه شناسی

نویسنده: استفان مور
مترجم : مرتضی ثاقب فر

ناشر: ققنوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 432
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 2

کیفیت : درحد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

کتاب مقدمه‌ای‌ است‌ جامع‌ برای‌ آشنایی‌ با مباحث‌ اصلی‌ جامعه‌شناسی‌، نظریاتی‌ كه‌ مطالعات‌ جامعه‌شناختی‌ را به‌ وجود آورده‌اند و نیز مسائل‌ كلیدی‌ كه‌ در قرن‌ بیستم‌ همة‌ ما با آن‌ها مواجه‌ هستیم‌. برخی‌ موضوعات‌ كتاب‌ بدین‌ قرارند: نظریات‌ و روش‌های‌ جامعه‌شناختی‌؛ تقسیم‌بندی‌ اجتماعی‌ شامل‌ طبقه‌ اجتماعی‌، جنسیت‌، نژاد و سن‌؛ طبیعتِ در حال‌ تغییر خانواده‌؛ رسانه‌ها و اثراتشان‌؛ قدرت‌ و سیاست‌؛ بزهكاری‌ و انحرافات‌ اجتماعی‌؛ اشتغال‌، بیكاری‌ و فراغت‌؛ نظام‌ آموزشی‌؛ وضعیت‌ رفاهی‌ و...

باتوجه به اینکه جامعه تاثیر بسیار زیادی در شکل دهی به زندگانی ما و چگونگی آن دارد، تمایل به بررسی جامعه امری بدیهی به نظر می رسد. از مفهوم « جامعه » ، که امروزه برای ما چیزی بسیار بدیهی می نماید، تا همین اواخر آگاهی اندکی وجود داشت. با توجه به سرشتی که جامعه دارد، شاید بسیار روشن باشد که چرا تا مدتها به عنوان موضوعی مناسب برای مطالعه دانشگاهی از آن غفلت شده است. آگاهی ما از جامعه تا اندازه ای مشابه شناخت ما از بدنمان است. هر دو را چونان اموری مسلم و بی نیاز به دلیل فرض می کنیم که البته خطاست.

در اینجاست که می توانیم نخستین سرنخ را درباره ظهور جامعه شناسی به عنوان موضوعی دانشگاهی بیابیم. اگر بدن ما کارکردهای عادی خود را نداشته باشد، پیداست که جایی از کار اشکال دارد؛ آن گاه نگران می شویم و می کوشیم تا با شخصی کارشناس، یعنی پزشک، مشورت کنیم. درست به همین سان، بروز بحرانی در جامعه مردم را درباره آنچه قبلاً همیشه بدیهی می پنداشتند به فکر می اندازد. جستجو برای یافتن توضیحها و تبیینها و روابط میان « نشانگان » مرض آغاز می شود.

با این شیوه نگرش به خاستگاههای جامعه شناسی، می توانیم ببینیم چرا این رشته به عنوان موضوعی « نو » در پایان سده هجدهم پا به عرصه وجود نهاده و در سده نوزدهم گسترش یافته است. رویدادهای اجتماعی و بحرانهای موجود در این دوره، زمینه باروری اندیشه ها و ارزشهای جدیدی را که باعث ریشه گرفتن جامعه شناسی شدند فراهم ساختند.

بویژه می توانیم سه مجموعه دستگاه اندیشه های کلیدی ضروری برای پدید آمدن جامعه شناسی را از یکدیگر متمایز سازیم: آزادی اندیشه، آگاهی به وجود بحرانها، واعتقاد به اینکه چیزی قادر به درمان این بحرانها خواهد بود. این مجموعه اندیشه ها، یا پیش شرطها، با سه « انقلاب » در هم آمیختند و شالوده های جامعه شناسی را فراهم ساختند. این سه انقلاب عبارت بودند از انقلاب صنعتی، انقلاب سیاسی و اجتماعی، و انقلاب علمی.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات