دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

درک مارکس از بدیل سرمایه داری

درک مارکس از بدیل سرمایه داری
درحال حاضر موجود نمی باشد

درک مارکس از بدیل سرمایه داری

نویسنده: پیتر هیودیس
مترجم: حسن مرتضوی , فریدا آفاری
ناشر: روزبهان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 319
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

انتقاد طرفداران نظام سرمایه‌داری به چپ مارکسیست این بوده که آنها یا از نظام‌های تمامیت‌خواه مانند شوروی و چین دفاع کرده‌اند یا در صورت مخالفت با این نظام‌ها بدیلی ایجابی در برابر سرمایه‌داری ارائه نکرده‌اند.پیتر هیودیس، نظریه‌پرداز و کنشگر انسان‌باورِ مارکسیست و استاد فلسفه در دانشکده اوکتون در ایالت ایلینویز آمریکا در اثر جدید خود سعی کرده است تا درک مارکس را از بدیلی ایجابی از نوشته‌های او از جوانی تا واپسین سال‌های زندگی‌اش بیرون کشد. روش هیودیس، روش نوآورانه‌ای است.

در آثار کارل مارکس برداشتی منسجم از جامعه ای جدید وجود دارد که از نوشته های اولیه اش در دهه 40 تا واپسین نوشته هایش به چشم میخورد مارکس از آغاز پروژه فلسفی اش مخالفت شدیدی را با هر صورت بندی یا موقعیتی نشان می داد که در آن افراد تحت سلطه مناسبات اجتماعی و محصولات ساخته خود قرار میگیرند نقد مارکس از وارونگی سوژه ومحمول که از همان نوشته های اولیه اش درباره دولت و جامعه ی مدنی آشکار است به نقدش از صورت بندی های اقتصاد سرمایه داری انتقال یافت یعنی نظام که در آن محصولات فعالیت مولد افراد مانع از خود تکاملی آنان میشود این چشم انداز به نوشته های اولیه اش محدود نبود فرآیند دو دهه تکوین سرمایه و یز خود محتوای کتاب سرمایه نشان میدهد که هدف اصلی نقد مارکس سلطه اشیا بر افراد کار مرده بر کار زنده ابژه بر سوژه بود به این دلایل است که او نه تنها با تولید کالایی سرمایه داری بلکه همچنین با نظام تولید ارزش که تولید کالایی بر آن استوار است مخالف بود نقد کارل مارکس از سرمایه جزیی از استدلال پیچیده ای است علیه تمامی پدیده های اجتماعی که با یافتن حیاتی از آن خود رفتار و کنش های عوامل اجتماعی خالق پدیده های اجتماعی را دیکته میکنند.

با توجه به اینکه اغلب نظریه‌پردازهای مارکسیست صرفاً بر بخش‌هایی از نوشته‌های مارکس مانند دست‌نوشته‌های اقتصادی فلسفی 1844 یا گروندریسه یا سرمایه تأکید کرده‌اند، او نوشته‌های مارکس را از سال 1837 تا 1881 چون تمامیتی حاوی تداوم و گسست در نظر گرفته است.هیودیس همچنین ادعا نمی‌کند که بدیلی ساخته و پرداخته را در آن آثار یافته است. او در جست‌وجوی سرنخ های تلویحی و آشکار در آثار مارکس برای ساختمان جامعه‌ی پسا‌سرمایه‌داری غیر بیگانه‌شده است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات