دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

درباره عکاسی

درباره عکاسی

نویسنده: والتر بنیامین
مترجم: آیدین رحیمی پورآزاد
ناشر: حرفه نویسنده
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 376
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1398 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب 

​این کتاب که یکی از بهترین متون ترجمه شده به زبان فارسی پیرامون مباحث نظری عکاسی است در سال ۱۹۷۷ میلادی برندهٔ جایزهٔ ملی کتاب آمریکا بوده است. در غار افلاطون، آمریکای تیره و تار در عکس‌ها، اشیای مالیخولیایی، قهرمانی در دیدن، انجیل‌های عکاسی، جهان تصویر و گزیدهٔ مختصر نقل‌قول‌ها بخش‌های اصلی این کتاب هستند که با دو یادداشت از مترجم و نویسنده همراه هستند. همچنین در پایان این کتاب یادداشتی با عنوان کاربردهای عکاسی از جان برجر هم به چاپ رسیده است. 

​سوزان سونتاگ (۲۰۰۴ - ۱۹۳۳) نظریه‌پرداز، منتقد ادبی، نویسنده و فعال سیاسی آمریکایی است که علاقهٔ ویژه‌ای به پژوهش در زمینهٔ کاربرد‌ها و کارکردهای عکاسی داشت. روزنامهٔ واشنگتن‌پست آمریکا در تحلیلی از کتاب «دربارهٔ عکاسی» این اثر را تحلیلی درخشان از تغییرات بنیادینی می‌داند که عکس‌ها در ۱۴۰ سال اخیر در شیوهٔ نگاه کردن ما به دنیا و به خودمان به وجود آورده‌اند.

غیر از مقوله‌‌ی عکس و عکاسی، سانتاگ به کارکرد دوربین نیز می‌پردازد. در بخش «جهان تصویر» به این نکته اشاره می‌کند که دوربین هم درد است و هم درمان؛ وسیله‌ای برای از آن خود کردن واقعیت، و وسیله‌ای برای کهنه و مهجور کردن آن. او معتقد است دوربین نیز مانند ماشین به عنوان نوعی سلاح شکاری به فروش می‌رسد و برای تائید این گفته‌ی خود، نمونه‌ای از یک فیلم سینمایی که دست‌مایه اصلی آن قتل توسط یک دوربین عکاسی است می‌آورد! 

خصلت برجسته کتاب در این است که نویسنده متخصص در عکاسی نیست و بیرون از حوزه عکاسی به این رشته فکر می‌کند. کتاب آبشخوری نظری دارد و حُسن این خصلت در این است که ایده‌های مطرح شده توسط سانتاگ و نوع برخورد او با عکاسی، می‌تواند برای هر فرد کتابخوانی که دغدغه تاریخ و فرهنگ دارد، مفید باشد.  برای درک عکاسی به عنوان یک کلیت و پدیده، کتاب سانتاگ می‌تواند مفید باشد.

رویکرد یا برخورد سانتاگ، یک رویکرد عمومی است که می‌تواند عکاسی را با دیگر مسایل اجتماعی پیوند بدهد. این رویکرد برآمده از خصلت خود عکاسی است، چرا که عکاسی را نمی‌توان مانند یک مدیوم هنری در کنار دیگر مدیوم‌ها مثل نقاشی، به طور مجزا درک کرد. عکاسی با توجه به شرایط به وجود آمدنش با سرنوشت جامعه مدرن گره خورده است.

سانتاگ مباحث را از اوایل قرن 20 که چشم‌انداز و دیدگاهی خوشبینانه نسبت به آمریکا و آینده‌اش وجود داشته شروع می‌کند، چرا که این دیدگاه و چشم‌انداز تاثیر بسیاری بر کار عکاسان این زمان در آمریکا گذاشته است. در ادامه‌ سیر تاریخی در کتاب نشان داده می‌شود که این دیدگاه تا زمان نوشته شدن کتاب و فضایی که پس از جنگ جهانی دوم در آمریکا حاکم شد، چه تحولاتی از سر گذرانده و چگونه آن نگاه خوشبینانه اولیه به یک نگاه تیره و تار و بدبینانه تبدیل می‌شود. سانتاگ این رویدادها را از مجرای عکاسی که در عین حال پیوند ارگانیکی با شرایط تاریخی آمریکا دارد، نگاه می‌کند. 

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات