دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

در فضیلت مدنیت ؛ نگاهی به نامدنیت های سیاسی و اجتماعی در ایران

در فضیلت مدنیت ؛ نگاهی به نامدنیت های سیاسی و اجتماعی در ایران
-13 %
در فضیلت مدنیت ؛ نگاهی به نامدنیت های سیاسی و اجتماعی در ایران
  • موجودی: موجود
  • مدل: 132079 - 52/5
  • وزن: 0.30kg
480,000 ریال
550,000 ریال

در فضیلت مدنیت

نویسنده: حسن قاضی مرادی
ناشر: آمه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 270
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

مجموعه آسیب اجتماعی ایران

نگاهی به نامدنیت های سیاسی و اجتماعی در ایران

نویسنده پس از بررسی مفهوم مدنیت در اندیشة سیاسی اجتماعی و در نظر گرفتن ضد آن مفهوم، به مطالعة وجوهی از نامدنیت‌های سیاسی و اجتماعی ایران پرداخته است. از این رو در فصل نخست از کتاب با نگاهی بر مهم‌ترین هنجار مدنیت، در وجه سیاسی و اجتماعی این مفهوم و در ارتباط با آن دو وجه سیاسی و اجتماعی نامدنیت بررسی می‌شود. در فصل بعدی به برخی از جلوه‌های نامدنیت‌ سیاسی و اجتماعی ایران همانند کینه‌توزی، ریاکاری، خودمداری و... اشاره می‌گردد. در فصل پایانی موضوع گسترش حوزة عمومی به عنوان عامل اساسی گسترش و تحکیم مدنیت سیاسی و اجتماعی مطالعه می‌شود.

...در این رساله، مدنیت و نامدنیت، مفاهیمی سیاسی-اجتماعی در نظر گرفته شده است. هدف از رساله، با تأکید بر برخی از وجوه این دو مفهوم، پرداختن به وجوهی از نامدنیت های سیاسی و اجتماعی در ایران است. در فصل نخست کتاب با بررسی مختصر مهم ترین هنجارهای مدنیت، دو وجه سیاسی و اجتماعی این مفهوم و، در ارتباط با آن، دو وجه سیاسی و اجتماعیِ نامدنیت معرفی می شود. فصل دوم شامل بررسی برخی از جلوه های نامدنیت سیاسی و اجتماعی در جامعه ما است. پی گفتار کتاب نیز بحثی است درباره گسترش حوزه عمومی به عنوان عامل مهم گسترش و تحکیم مدنیت...

...یکی از نمونه های خواندنی فصل دوم کتاب، آنجاست که نویسنده نشان می دهد چرا و چگونه تحزب و فعالیت های سیاسی که اساس دموکراسی اند، به فرقه گرایی فروکاسته می شود و نیروهای سیاسی ایران (اعم از موافق و مخالف) ناتوان از کار جمعی و مبارزه دموکراتیک، نفی دیگری را در دستور کار قرار می دهند.

پرداختن به چگونگی گذار از جامعه‌ی پیش مدرن یا جامعه‌ی سنتی به جامعه‌ی متجدد یا مدرن برای جامعه‌ی ایران که در این مرحله‌ی تاریخ خود قرار دارد از مهم‌ترین دغدغه‌های روشنفکران است.
در این کتاب چهار راهکار روشنفکران برای این گذار که از صدر مشروطه طرح شده است:
١- گذار از سنت به تجدد: تقدم تجدد به نوسازی
۲- حفظ فرهنگ بومی و "ملی" - اخذ علم و تکنیک غربی
٣- بومی‌گرایی در تضاد با قرائت "ملی" از تجدد
۴- از نوسازی به تجدد: گذار از جامعه‌ی سنتی به جامعه‌ی متجدد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات