دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

دانش آموزان استثنایی

دانش آموزان استثنایی

نویسنده: عزت اله نادری , مریم سیف نراقی
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 171
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1371 - دوره چاپ: 5

کمیاب - کیفیت :  درحد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

تعریف, انواع , ویژگی ها , علل و تشخیص مشکلات آنان

در جهان کنونی، علی رغم رشد تکنولوژی و پیشرفت در جنبه های مختلف علم پزشکی، تولد انسان ها به صورت نابغه، عادی و یا عقب مانده ذهنی، انسان را با ناشکفته های زیادی روبه رو ساخته است. گرچه علل بسیاری از مسائل برای انسان شناسایی شده است ولی هنوز دنیایی از مسائل برای او روشن نگردیده است، یکی از این مسائل مهم تولد انسان های نابغه است که علم امروز آن را به شانس، اتفاق و تصادف تعبیر و تفسیر می کند. به طوری که طبق آمار گفته می شود دو تا سه درصد متولدین به صورت تصادفی نابغه به دنیا می آیند.

البته علل زیادی که باعث عقب ماندگی ذهنی می شود شناسایی شده است ولی برای نبوغ و تولد کودکی نابغه اطلاعات زیادی در دست نیست. به هر جهت اگر بشر نقش زیادی در ایجاد نبوغ نداشته باشد ولی قطعا در تربیت و پرورش نابغه نقش بسزایی خواهد داشت لذا در مقاله حاضر سعی شده است که ویژگی های نابغه ها و عوامل مرتبط با آن و نحوه تعلیم و تربیت آنان مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.

براساس تست هوشی وکسلر معمولاً کودکانی که ضریب هوشی (130 =IQ) به بالا دارند تیزهوش نامیده می شوند. تیزهوشان را با توجه به ویژگی ها و ملاک هایی شناسایی می کنند که عبارتند از:

توانایی هوش کلی، استعداد درسی ویژه، توانایی فکری آفریننده، توانایی رهبری، ذوق و استعداد هنری، توانایی حرکتی فوق العاده که این افراد سه تا پنج درصد جمعیت هر جامعه ای را تشکیل می دهند.

کودکان نابغه، برخلاف کودکان عقب مانده ذهنی که به سادگی خود را نشان می دهند و اطرافیان می توانند به زودی پی به نارسایی ذهنی آنان ببرند، ممکن است تا مدت طولانی قابل شناسایی نباشند و کسی به نبوغ آنان پی نبرد. همان طور که نابغه بزرگ جهان، آلبرت انیشتن تا سن 30 سالگی نبوغ او آشکار نگردیده بود.

بنابراین به کودکی تیزهوش گفته می شود که با کمک فکر و استدلال و استفاده از فرآیندهای ذهنی عالی بتواند قضاوت صحیح بکند و دارای استعداد خاص در کارهای خلاقه باشد. لذا نابغه، فردی است که تیزهوشی، نیروی خلاقیت و داشتن انگیزه های خاص و با ارزش او را کاملاً از همسالان متمایز می کند و او توانایی این را دارد که سهم و ارزش قابل قبولی در اجتماع خود داشته باشد.

ضریب هوشی بالا مهم ترین ملاک تیزهوشان می باشد ولی عده ای از متخصصین هوشبهر را تنها ملاک نمی دانند، بلکه قدرت خلاقه و ابتکار، توانایی در حل مشکلات و انجام پروژه های ابتکاری مختلف را از جمله شرایط تیزهوشی می دانند ولی به هر حال همه روانشناسان بهره هوشی را به عنوان پایه اصلی و یا لااقل یکی از وسایل مهم شناخت قبول دارند.


فهرست

مفهوم ، گروه بندی ودر صد شیوع دانش آموزان استثنایی
کودکان تیز هوش دانش آموزان دیر آموز وعقب ماندگان ذهنی
کودکان کم بینا ونابینا
کودکان کم شنوا وناشنوا
کودکان با اختلالات تکلمی
کودکان با نارساییهای ویژه یادگیری
کودکان با اختلالات رفتاری
کودکان چند معلولیتی
کودکان با معلولیتهای وبیماریهای جسمی

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات