دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

جامعه شناسی از چه معضلی رنج می برد؟

جامعه شناسی از چه معضلی رنج می برد؟
درحال حاضر موجود نمی باشد
جامعه شناسی از چه معضلی رنج می برد؟
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 138691 - 66/4
  • وزن: 0.70kg
0 ریال

جامعه شناسی از چه معضلی رنج می برد؟

نویسنده: استیون کول
مترجم: عبدالحسین کلانتری
ناشر: ترجمان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 517
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ: 1 

 

مروری بر کتاب 

از صدها جامعه‌شناس خواستم مقاله‌ای دربارۀ مشکلات رشتۀ جامعه‌شناسی بنویسند. آن‌ها مقالاتی متفاوت، با موضوعاتی گوناگون نوشتند. خیلی‌هایشان احساس می‌کردند جامعه‌شناسی واقعاً هیچ مشکلی ندارد جز آن‌که مدیران دانشگاه‌ها و دولت‌های ایالتی رفتار مناسبی با جامعه‌شناسان ندارند. برخی هم فکر می‌کردند این رشته هیچ وقت وضعیتی بهتر از امروز نداشته است. اما من و نویسندگان مقالات این کتاب چنین دیدگاهی نداریم.

در هریک از مقالات، ما نکات جالبی دربارۀ مشکلات رشتۀ جامعه‌شناسی بیان کرده‌ایم. نویسنده‌ها طوری انتخاب شده‌اند که نمایندۀ دیدگاه‌های متفاوت جامعه‌شناسی باشند و نظراتی مخالف یک‌دیگر داشته باشند. در این کتاب، انتقادات را به این امید مطرح کرده‌ایم که بتواند برای غلبه بر بعضی مشکلات امروزیِ این رشته مفید باشد.

گرچه مقالات این کتاب منتقد وضعیت فعلی جامعه‌شناسی است، اما نباید گواهی بر دلسردی ما از این رشته تلقی شود. نویسندگانی که مقالات‌شان در این کتاب آمده، صادقانه به رشتۀ جامعه‌شناسی علاقه دارند و این به علت تعهد قوی آن‌ها به رشته‌ای است که بعضی از ما عمیقا از ‌آن‌چه به عنوان نقایص فعلی در این رشته می‌بینیم، نگران هستیم. انتقاد از برخی جنبه‌های روشی که اخیرا جامعه‌شناسی آن را پیشه کرده است، به این معنی نیست که ما قدردان کارهای خوبی نیستیم که اکنون بسیاری از جامعه‌شناسان انجام می‌دهند، یا این که این رشته را عاری از بینشی عظیم برای افزایش درک خودمان از رفتار بشر می‌دانیم. در این کتاب انتقادات را به شکلی سازنده و با این امید ارائه کرده‌ایم که تا حدودی در غلبه بر بخشی از مشکلات امروزین این رشته سودمند باشند

مقاله‌های آمده در این کتاب مبین ‌دیدگاه‌های خود نویسندگان است. بنابراین همۀ مطالب این مقالات یا این مقدمه مبتنی بر شواهد تجربی یا مجموعه‌ای از ‌دیدگاه‌ها نیست. به‌خصوص که در این مقدمه اظهاراتی می‌کنم و به نتایجی می‌رسم که مبتنی بر مطالعۀ سیستماتیک این رشته نیست، بلکه بر اساس ‌دیدگاه‌های نویسندگان این مقالات و تجربۀ بیش از سی سالۀ خود من است. البته یک عقیده زمانی که بر پایۀ شواهد بنا شده باشد، جذاب‌‌تر از وقتی است که غیر منتظره اتفاق بیفتد. به همین خاطر تا هر جا که ممکن باشد، من و نویسندگان این مقالات در مقدمه می‌کوشیم به مثال‌ها و منابعی استناد کنیم که از ایده‌هایمان حمایت می‌کند..

نویسندگان این مقالات به نحوی انتخاب شده‌اند که نمایندۀ ‌دیدگاه‌های متفاوت در جامعه‌شناسی باشند و نظراتی مخالف هم داشته باشند.

در نگاهی کلی‌تر نگارندگان کتاب تلاش کرده تا اصول و مبانی جامعه شناسی را از نگاه کارکردگرایی، ستیز و کنش متقابل نمادی بررسی کنند.عناوین بر جسته کتاب عبارت‌اند از: جامعه شناسی: دیدگاهی درباره جهان، انحراف، قشربندی اجتماعی، قشربندی‌های قومی و نژادی، طبقه‌بندی سنی و جنسی، آموزش و پزشکی و خانواده مذهبی. این کتاب می‌تواند برای دانشجویان و علاقه‌مندان به رشته جامعه شناسی، بسیار مفید باشد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات