دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تولد یک انقلاب

تولد یک انقلاب

نویسنده: عمادالدین باقی
ناشر: سرایی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 375
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 2

کیفیت : درحد نو ؛ برخی سطور حدود 30 صفحه کتاب با مداد علامت گذاری شد

 

مروری بر کتاب 

زمینه ها و عوامل پیدایش انقلاب

عمادالدین باقی (زاده ۵ اردیبهشت ۱۳۴۱) تاریخ‌دان، فعال حقوق بشر، زندانی سیاسی سابق و روزنامه‌نگار منتقد جناح اصولگرای جمهوری اسلامی ایران است. وی رئیس و بینان‌گذار کمیته دفاع از حقوق زندانیان، از اعضای سابق سپاه پاسداران و نویسنده کتاب درسی تاریخ معاصر دبیرستان‌های ایران در اوخر دهه هفتاد است. کتاب پرفروش او «تراژدی دمکراسی در ایران» و چندین کتاب دیگرش در ایران توقیف شده‌اند.

 موضوع این کتاب، شناخت و تحلیل عوامل و زمینه‌های انقلاب است که با "روش تاریخ و منطق جامعه شناختی "صورت گرفته است.نگارنده در بخش اول طی سه فصل به پایه‌های نظری انقلاب اشاره می‌کند و تعاریفی از واژه "انقلاب "و مباحث کلی درباره قوانین و علل تحولات اجتماعی به دست می‌دهد .

وی در بخش دوم نظریه‌های مهم و مطرح درباره "انقلاب "را بازگو کرده بر آن است انقلاب اسلامی را با اصول آن نظریه‌ها تطبیق و تحلیل نماید .در بخش سوم که بخش اصلی کتاب را تشکیل می‌دهد عوامل و شرایط انقلاب ایران در شش فصل بررسی می‌شود:

1 تاثیر مذهب و عوامل مذهبی در انقلاب اسلامی،
2 زمینه‌های فکری انقلاب،
3 عوامل و زمینه‌های اجتماعی انقلاب،
4 عوامل و زمینه‌های سیاسی انقلاب،
5 نقش عوامل و زمینه‌های بین‌المللی،
6 ملاحظاتی چند در تحلیل انقلاب ایران .
صفحات پایانی به نمایه اختصاص یافته است .

انقلاب اسلامی ایران با سطح وسیع و ریشه های عمیق و تمام ویژگیهای خود بعنوان یک پدیده اجتماعی، معلول و محصول عوامل بسیاری است.هر گروهی با توجه به ملاکات فکری و منافع تشکیلاتی خویش، علتی را برجسته تر می نماید و سعی می کند سلسله علل را به آن علت اصلی برگرداند، با توجه به این مطلب است که تبیین زمینه ها و عوامل انقلاب اسلامی مبحث بنیادی و پر مجادله این نوشتار می باشد.

مارکسیست ها شرایط اقتصادی و مرحله تاریخی هر جامعه را زمینه و علت انقلاب می دانند و بطور کلی اینها هستند که نظریات مدونی در باب انقلاب دارند که به انحاء مختلف این تئوریها تاثیر خود را بر تحلیل اغلب نظریه پردازان انقلابها گذارده است.غربیها و فرد گرایان شرایط فکری و فرهنگی را مهم دانسته و برای افراد و نخبگان نقش زیادی در متحول کردن جامعه قائلند.

برای شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیز علل زیادی ذکر می شود برخی آنرا عمدتا محصول شرایط بین المللی و خارجی می دانند، بعضی دیگر شرایط و عوامل داخلی و درونی را عمده می کنند، دسته ای بر عوامل سیاسی پای می فشارند، جمعی عوامل فرهنگی را مهم می دانند، گروهی عوامل اقتصادی را پیش می کشند و عده ای مثلا ایده حقوق بشر کارتر و اختلافات صوری او با شاه را مهم می دانند.افزایش درآمد نفت و بهم ریختگی اقتصاد ایران.وابستگی شاه به سیاست ابر قدرت ها رواج فساد، ظلم و دیکتاتوری و...اینها نیز عواملی هستند که در کنار عوامل فوق مطرح باشند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات