دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاملی بر عقب ماندگی ما

تاملی بر عقب ماندگی ما

نویسنده: حسن قاضی مراد
ناشر: دات
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 248
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 ~ 1388 - دوره چاپ: 5 ~ 4

 

مروری بر کتاب

نگاهی به کتاب دیباچه ای بر نظریه انحطاط ایران

در این بررسی از کتاب دکتر طباطبایی دو پرسش اصلی مورد توجه بوده است:

۱. آیا شرحی که ایشان از تحولات اندیشه سیاسی در این دوره به دست می دهد با واقعیت این دسته تحولات در ایران سازگار است یا خیر؟
۲. آیا اساساً از منظر تاریخ اندیشه و یا تاریخ اندیشه سیاسی میتوان به نظریه پردازی درباره انحطاط فراگیر ایران در این دوره پرداخت ...

نظریه ی انحطاط ایران، نه به این گونه که طباطبایی تعریف کرده، به گونه ای مبهم اما، پیش از این هم در آثار برخی از محققین تاریخ ما کم و بیش آمده است. طباطبایی اما با اشاره به بسیاری ماخذ و منابع، گاه گمنام و مهجور، بصورتی کاملا قانع کننده این نظریه را توضیح می دهد و تفسیر می کند؛ سقوط آرام تاریخی سرزمین ایران که از قرن های هفتم و هشتم هجری آغاز و در دوران صفویه کامل می شود و سپس بصورتی بیمارگونه در دوره ی قاجار، ادامه می یابد تا به روزگار ما می رسد.

یکی از مهم ترین دغدغه های جامعه ایران بویژه پس از برخورد با دنیای توسعه یافته، چه در نوع غربی اون مثل فرانسه و آمریکا و چه از نوع شرقی اون مثل ژاپن، عقب ماندگی کشور بود. اگر تلاش های قائم مقام، عباس میرزا و بعدها امیر کبیر رو نخستین گام ها برای نجات کشور از منجلاب درماندگی مفروض بداریم در این صورت باید بگیم نزدیک به دو سده هست که در تکاپوی بهبود شرایط زیستی خود در تلاش و تقلاییم.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات