دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاریخچه جبهه ملی

تاریخچه جبهه ملی

نویسنده: احمد ملکی
ناشر: روزنامه ستاره
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 122
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1332 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو  ؛ واجد تصویر محمدرضا شاه و تیمسار زاهدی

 

مروری بر کتاب

خاطرات احمد ملکی مدیر روزنامه ستاره 

چرا جبهه ملی تشکیل شد ؟ و چرا  جبهه ملی منحل گردید ؟

احمد ملکي مدير روزنامه ستاره، يکي از فعالان سياسي است که جريان تحصن دربار، چگونگي تاسيس جبهه ملي، حوادث منجر به تشکيل آن و ترکيب احزاب و گروه‌ها را با دقت ديده بود. او يکي از اعضاي جبهه ملي بود که بعدها از مصدق جدا و مخالف سرسخت وي شد.

ملکي پس از کودتاي 28 مرداد خاطرات خود را به صورت روزانه در روزنامه ستاره منتشر کرد. با وجود پراکندگي خاطرات وي اين کتاب مي‌تواند ناگفته‌هاي زيادي را از شخصيت‌ها و گردانندگان امور بازگويي کند و دليل شکست و انحلال جبهه ملي را تبيين نمايد.اين کتاب بدون هيچ‌ کم و کاستي و تنها با ويراستاري شکلي و اصلاح برخي اشتباه‌هاي نوشتاري و افزودن کروشه در ضمن متن اصلي به چاپ رسيده است.

وی یکی از رجال و فعالان سیاسی است که خود در جریان تحصن و تاسیس جبهه‌ی ملی بوده و حوادث و وقایع منجر به تشکیل و ترکیب گروه‌ها را با دقت مشاهده کرده است. او یکی از اعضای جبهه‌ی ملی بود که از جبهه‌ی ملی جدا شد و از مخالفان سرسخت مصدق گردید. ملکی پس از کودتای 28 مرداد 1332، خاطرات خود را به صورت روزانه در روزنامه‌ی ستاره منتشر کرد.

به رغم پراکندگی خاطرات وی، به دلیل حضورش در جبهه‌ی ملی، این کتاب می‌تواند ناگفته‌های زیادی را از شخصیت‌ها و گردانندگان امور بازگویی کند و دلیل شکست و امحلال جبهه‌ی ملی را تبیین نماید. در سراسر متن خاطرات به مطالعه و بررسی شخصیت و اعمال دکتر مصدق و دکتر فاطمی پرداخته شده است. از آن‌جا که وی، خود از دوستان فاطمی بود و در حقیقت دکتر فاطمی به نوعی از برکشیدگان وی محسوب می‌شد، توانسته است توصیفی دقیق و نظام‌مند از افکار و فعالیت‌های وی عرضه کند. او در نهایت، به سعایت دکتر فاطمی و دوران نخست‌وزیری دکتر مصدق و بدگویی از روزنامه‌ی باختر امروز، اشاره و آن را امری بسیار ناپسند در دوران حیات سیاسی دکتر فاطمی قلمداد می‌کند....

در فضای پر التهاب سیاسی، که با دخالت های آشکار دربار و عوامل بیگانه در امور کشور همراه بود، جریان سیاسی خودانگیخته ای که هدف اصلی آن احقاق حقوق مسلّم ملت ایران، برگزاری انتخابات آزاد و جلوگیری از اعمال نفوذِ نیروهای خارجی به زیان منافع و مصالح ملی بود، در ۱۳۲۸ ش شکل گرفت، هرچند که مراحل تکوین و زمینه های فکری پیدایش آن از سالها قبل، به تدریج، فراهم شده بود.

شماری از نمایندگان جناح اقلیت مجلس شورای ملی و چند تن از روزنامه نگاران و شخصیت های سیاسی ملی گرا، در ۲۳ شهریور ۱۳۲۸ در منزل دکتر محمد مصدق جمع شدند و به تفصیل در باره سالم نبودن فضای انتخابات مجلس شورا، مداخلات غیرقانونی در روند انتخابات و راههای مبارزه با آن صحبت کردند و حضار تصمیم گرفتند با تشکیل هیئتی هفت نفری، مرکّب از سیدمحمدرضا جلالی نائینی (مدیر روزنامه کشور)، عباس خلیلی (مدیر روزنامه اقدام)، احمد زیرک زاده (مدیر روزنامه جبهه)، ابوالحسن عمیدی نوری (مدیر روزنامه داد)، حسین فاطمی (مدیر روزنامه باختر امروز)، حسین مکی (روزنامه نگار) و احمد ملکی (مدیر روزنامه ستاره) به موضوع رسیدگی کنند. ظاهراً بررسیها و اقدامات این هیئت نشان داد که عمل اعتراض آمیز شدیدتری لازم است و شاید بر همین اساس بود که دکترمصدق از مردم تهران دعوت کرد در روز جمعه ۲۲ مهر ۱۳۲۸، برای اعتراض و تحصن، در برابر کاخ شاه جمع شوند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات