دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاریخ جنبشها و تکاپوهای فراماسونگری در کشورهای اسلامی

تاریخ جنبشها و تکاپوهای فراماسونگری در کشورهای اسلامی
درحال حاضر موجود نمی باشد
تاریخ جنبشها و تکاپوهای فراماسونگری در کشورهای اسلامی
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 159053 - 92/3
  • وزن: 0.40kg
0 ریال

تاریخ جنبش ها و تکاپوهای فراماسونگری در کشورهای اسلامی

نویسنده: عبدالهادی حایری
ناشر: آستان قدس رضوی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 251
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1368 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

در این کتاب با نقد فراماسونری با شعارهای برابری و برادری فارغ از هر دین و مسلک که بر خلاف شعار خود عمل میکنند، انجمن و لژهای فراماسونها را "خانه اهریمن" می نامد. برای مثال در مورد "لژ اسلام" در هند که وابسته به لژ انگلیس و اسکاتلند بود چنین می نویسد:
یکی از لژهای هندیان لژ اسلام نام داشت که به فراماسونگری اسکاتلند وابسته بود و به سال ۱۸۷۶ در شهر بمبئی بنیاد یافت …

نخستین استاد آن یک فراماسون انگلیسی بنام "فرانسیس ترنر" بود، اعضای خویش را از میان مسلمانان، هندوان، زرتشتیان، یهودیان و دیگران برگزید و از جمله خواستهای خود را گسترش روح بردباری و دوری از یکسو نگری و #تعصب در زبان، کیش و رنگ اعلام کرد. شمار فراوانی از سرشناسان و چهره های برجستهء هندی، از میان قاضیان، افسران ارتش، پزشکان، مهندسان، معماران و بازرگانان به عضویت لژ اسلام در آمدند.

... شیخ خزعل حاکم نیرومند خوزستان که در آن خطه قدرت و نفوذ فراوان داشت، در سالهای هزار و نهصد نود و چهار، و نود و نه، در بغداد در یکی از لژهای وابسته فراماسونری مصر و زیر نظر انگلیسیها پذیرفته شد. "المحفل الاکبر الوطنی المصری" لژی نیز به نام "محفل خزعل خان" در #خرمشهر پدید آورد … متن فرمانی در دست است که نشان میدهد "محفل الاکبر الوطنی المصری" در کمتر از هفده ماه پیش از دستگیری شیخ خزعل از سوی رضا شاه، به پاس تلاشهای سودمند شیخ خزعل، عضو و رییس محفل خزعل خان، در راه آرمانهای فراماسونگری، "امتیازاً خاصاً مِن امتیازات الشرف" به وی اعطا گردید...

واژه فراماسون ، به معنای افزارمند یا بنایی که آزاد بوده ،آزاد بودن بدلیل اینکه در زمان حاکمیت فودالیته در سفر رفتن برای حرفه و هنرشان آزاد بودند.سنگهای تراش بردار در انگلیس فریستن نام دارد که ابزار کار بنایان بوده. چون هنری ویژه داشتند به انجمنهای صنفی وابسته بودند اما رفته رفته بنایان آزاد دراقلیت قرارگرفتند و اکثریت از ثروتمندان وسرشناسان شدند که دارای آداب سرچشمه گرفته از یهودیگری بودند(فراماسونگری نظری)

تاریخنگاری فراماسونگری

در حوزه کشورهای اسلامی حتی منابع عمومی هم خاورمیانه را از حوزه پژوهش خود بیرون نهاده و علت آن میتواند سرشت پنهانی بودن انجمنهای فراماسونگری باشد.مثلاعبدالغنی میرزایف در اندیشه ردیابی فراماسونگری در ماورالنهر منابع را به دقت مطالعه کرد و فقط در یکی از تعالیف احمد مخدوم سخنی کوتاه از "فراموشخانه "یافت.تا سال1350که دبیرالانشا در مجموعه افشای اسرار فریشمن از"جادوگرخانه کابل" نام برد.به علاوه درافغانستان لژی به نام افغان به شماره 108واقع در کلکته یادشده است. دبیرالانشا سفارش میکند تنها راه پی بردن به اسرار آنها خراب کردن محافل ماسونیست.

  نقش فراماسونگری در روند دگرگونیهای جهان

همزمان با گسترش پرشتاب دانش و آگاهی غرب،پدیده استعمار غرب عم باشتاب در جهان خودنمایی کرد.فراماسونگری نظری در اصل ساخته و پرداخته اندیشه بورژوازی غرب است و خواست کلیش آزادی از بندهای فودالیته سیاسی و مذهبی کلیسایی بود و تا اینجای فعالیت آنها ابتدای قرن19برای جوامع اروپایی سودمند و مترقیانه بود.حاکمیت کلیسا بارها فراماسونگری را محکوم کرده اما در رویه استعماریهمراه با هم برای چیره گری بر مردم ناتوان سایر کشورها تلاش کردند.استعمارگران هلندی که در سال1756در کشور خودشان فراماسونی را بنیاد نهادند سپس آنرا به اندونزی که تحت سلگه شان بود وارد کردند.انگلسیسی ها در سال 1730 فراماسونی را وارد هند کردند.ناپلیون در 1798در جریان حمله به مصر فراماسونگری را در مصر هم بنیاد نهاد.

آغاز گسترش در جهان

در سال 1717در انگلیس 4 لژ به هم پیوستند و یک لژ بزرگ را بنیاد نهادند که شماری از صاحبان حرف و صنایع سران واشراف اعضای آن بودند.به سرعت بر تعداد لژها افزوده میشد تا سال 1733 حدود 126انجمن در انگلیس وجود داشت.16 شاهزاده انگلیسی ماسون بودند که در سیاهه استادان بزرگ ماسونی نام 8تن از انان موجود بود.که به تدریج در فرانسه اسپانیا المان پرتغال هند ایتالیا سوییس روسیه بلژیک و دانمارک وارد شدند.

فراماسونگری بر دو گونه اصلی:

1.     فراماسونگری کهن یا محافظه کار:در کشورهای آزاد مثل آمریکا انگلیس آلمان
2.     فراماسونگری نوین و نوگرا:در اروپای خاوری فرانسه و... که با در گیری های سیاسی ومذهبی همراه بود.

فراماسونگری با شعار"آزادی برابری برادری ستیز باخودکامگی مذهبی و هواخواهی از خردگرایی "که با روح نیاز عصر روشنگری همراه بود سیاری از اندیشه گران سردمدار انقلابی دانشمندان و.... را به خود جذب کرد.

فراماسونگری و انقلابهای بزرگ

استقلال امریکا : دسته کم 9تن از 56تن امضاکننده بیانیه استقلال امریکا فراماسون بودند.از 55نماینده انجمن قانون اساسی آمریکا21 نفر فراماسون بودند.حدود دوسوم فراماسونان جهان در امریکا هستند.آمریکا بیش از هر کشور دیگر به تکاپوهای ماسونی گرایش داشت و ویژگی دیگرش آشکار بودن این تکاپوهاست.حتی جرج واشنگتن اولین رییس جمهور آمریکا در 21سالگی فراماسون شده بود.

انقلاب فرانسه : در سال1734فراماسونی در فرانسه وارد شد که با مخالفت پاپ زمان مواجه شد اما پارلمان پاریس نادیده گرفت و شمار زیادی از سران عضو این انجمنها شدند.تا 1789انقلاب بزرگ فرانسه629انجمن در فرانسه فعال بود و نقش رهبری در سرنگونی حکومت کهن با آنان بود.از 605 نماینده مجلس ملی فرانسه در1789 تعداد470 نفر ماسون بودند.

روسیه تزاری : نخستین لژ مسکوبه سال1731تاسیس شدابتدا اشراف به ان گرایش داشتند اما از امپراطوری کاترین دوم سخت انان را سرکوب کردند.اما از ابتدای سده 19 دوباره به تکاپو درآمدند.خواست کلی ماسونی در روسیه ریشه کنی تعصبات مذهبی و تبعیضات طبقاتی بود.انقلاب فوریه1917را هم آنان رهبری کردند.اما رژیم کمونیستی با آنها سر سازگاری نداشت تا جایی که به کلی ان را غیر قانونی شمردند وسازمان جاسوسی شوروی kgbکوشید در فراماسونی جهانی نفوذ کند که حتی نگرانی مقامات بریتانیا را برانگیخت.

انگلیس : انگلیس به هر عنوان به هر جا پا نهاد فراماسونگری را باخود برد.در زمان پادشاهی ادوارد هفتم (استاد بزرگ فراماسون)که خورشید در بریتانیا غروب نمیکرد!بسیاری  گردهمایی های مهم فراماسونری تصویب شد.در این دوران سیاستهای استعماری انگلیس با همکاری فراماسونان بسیار کامیاب بود.تاسال1971 شمار لژهای انگلیس 7480 بود گسترش آن به قدری بود که برخلاف آداب ماسونها زنان هم به عضویت انجمنها در آمده بودند.لازم به ذکر است این انجمنها در همه جا هماهنگ کار نکرده اند حتی به دلیل چشم وهم چشمی های استعماری برضد یکدیگر گام برمیداشتند..

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات