دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاریخ اندیشه های سیاسی در قرن بیستم ؛ دو جلدی

تاریخ اندیشه های سیاسی در قرن بیستم ؛ دو جلدی
تاریخ اندیشه های سیاسی در قرن بیستم ؛ دو جلدی
درحال حاضر موجود نمی باشد
تاریخ اندیشه های سیاسی در قرن بیستم ؛ دو جلدی
تاریخ اندیشه های سیاسی در قرن بیستم ؛ دو جلدی

تاریخ اندیشه های سیاسی در قرن بیستم

نویسنده: حسین بشیریه
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 765
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1390 ~ 1389 - دوره چاپ: 10 ~ 9

 

مروری بر کتاب 

اندیشه سیاسی روی هم‌رفته درپی یافتن کارگزاری در تاریخ است. از این‌رو پیرامون اندیشه‌ها، جنبش‌های سیاسی و اجتماعی پدید می‌آید. قرن بیستم عصر دگرگونی‌های بنیادی در همه عرصه‌های زندگی انسان از جمله زندگی سیاسی بوده است. از میان این دگرگونی‌ها برخی، هم بر تکوین و تطور اندیشه این قرن تأثیر بیشتری گذاشته و هم از آن تأثیر جدی پذیرفته است. و بی‌شک مارکسیسم یکی از جنبش‌های فکری عمده قرن نوزدهم و بیستم به‌شمار می‌آید.

نویسنده در این کتاب براساس اندیشهٔ مارکس به بررسی تعابیر گوناگون از مارکسیسم و اختلاف انواع آن می‌پردازد و نتیجه می‌گیرد که بخشی از این اختلافات ناشی از ابهامات موجود در اندیشه مارکس و برخی دیگر نتیجه تأثیر تحولات سیاسی و اجتماعی این قرن بر مفسران مارکسیسم است.

وظیفه‌ی اندیشه‌ی سیاسی نه صرفاً توضیح علمی بلکه تغییر واقعیت همراه با سرزنش یا تأیید اخلاقی بوده است. از همین دیدگاه شاید بتوان گفت که مارکس نخستین متفکری بود که با بیان این‌که:
«فلاسفه تاکنون جهان را به شیوه‌های مختلف تعبیر کرده‌اند؛ اما مسئله این است که آن را تغییر دهیم»، حوزه‌ی اندیشه‌ی سیاسی به معنای مدرن آن را روشن کرد. خلاصه آن‌که اندیشه‌ی سیاسی، برخلاف نظریه‌ی سیاسی، در پی یافتن قانون‌مندی پدیده‌ها و یا محدود به قواعد اثباتی علم نیست، هرچند محدود به قواعد منطق است.

البته این گفته بدان معنی نیست که اندیشه‌ی سیاسی لزوماً با دستاوردهای نظریه و دانش سیاسی متعارض است. همچنین اندیشه‌ی سیاسی برخلاف اغلب نظریه‌ها «کلیت» را موضوع بررسی خود قرار می‌دهد نه اجزا را، و می‌کوشد پدیده‌های پراکنده را چنان بازنماید که گویی ضرورتاً میان آن‌ها رابطه‌ای اندام‌وار وجود دارد....

اندیشه‌های لیبرالی مبنای فلسفی و نظری نظام‌های دموکراتیک غرب است. به این مفهوم، دموکراسی تحقق عینی و تعدیل‌شده‌ی لیبرالیسم است. جوهر لیبرالیسم تفکیک حوزه‌های دولت و جامعه، و تحدید قدرت دولت در مقابل حقوق فرد در جامعه است.

لیبرالیسم از آغاز کوششی فکری به‌منظور تعیین حوزه‌ی خصوصی (فردی، خانوادگی، اقتصادی) در برابر اقتدار دولتی بوده است؛ و به‌عنوان ایدئولوژی سیاسی، از حوزه‌ی جامعه‌ی مدنی در برابر اقتدار دولت و بنابراین از دولت مشروطه و مقید به قانون و آزادی‌های فردی و حقوق مدنی، به‌ویژه مالکیت خصوصی، دفاع کرده است.

محافظه‌کاری واکنشی به لیبرالیسم و عقل‌گرایی جنبش روشنگری و تجدد بود و به‌ویژه پس از انقلاب فرانسه، در دفاع از سنت‌ها پدیدار شد و در آرمان‌های اصلی لیبرالیسم و تجدد اولیه ــ یعنی آزادی، برابری، فردگرایی، عقل‌گرایی، و جدایی دین از دولت ــ تردید روا می‌داشت؛ و در عوض از حفظ امتیازات و نابرابری‌های اجتماعی و ساخت اقتدار قدیم دفاع می‌کرد.

حسین بشیریه، نویسنده و جامعه شناس سیاسی، در سال 1332 در همدان به دنیا آمد. مقطع کارشناسی را در رشته ی علوم سیاسی در دانشگاه تهران به اتمام رساند و سپس برای ادامه ی تحصیل به انگلستان رفت. در سال 1979کارشناسی ارشد خود را در رشته ی رفتارشناسی سیاسی از دانشگاه اسکس انگلستان دریافت کرد و در سال 1982 در رشته ی تئوری سیاسی از دانشگاه لیورپول دکتری گرفت.

وی به مدت بیست وچهار سال مدرس علوم سیاسی در دانشکده ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود و هم اکنون در دانشکده ی علوم سیاسی دانشگاه سیراکیوز نیویورک مشغول به تدریس است. لویاتان با ترجمه ی وی در بیستمین دوره ی کتاب سال (گروه علوم اجتماعی) شایسته ی تقدیر شناخته شد.

فهرست

جلد اول : اندیشه های مارکسیستی
جلد دوم : لیبرالیسم و محافظه‌کاری

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات