دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

اندیشه های میرزا فتحعلی آخوندزاده

اندیشه های میرزا فتحعلی آخوندزاده
درحال حاضر موجود نمی باشد

اندیشه های میرزا فتحعلی آخوندزاده

نویسنده: فریدون آدمیت
ناشر: خوارزمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 290
اندازه کتاب: وزیری لب برگشته - سال انتشار: 1349 - دوره چاپ: 1 

کمیاب  - کیفیت : نو ؛ افست 

 

مروری بر کتاب 

میرزا فتحعلی آخوندزاده (آخوندوف) نمایشنامه‌نویس آزادی‌خواه ایرانی‌تبار دوره قاجار بود. او را از پیشگامان جنبش ترقی‌خواهی و ناسیونالیسم ایرانی می‌دانند. اندیشه‌های او بر اندیشمندان جنبش مشروطیت ایران از جمله میرزا آقاخان کرمانی، میرزا ملکم خان، طالبوف و دیگران بسیار تاثیر گذاشت.فریدون آدمیت (۱۳۸۷-۱۲۹۹) ، تاریخ‌نگار معاصر ایران ، نویسندهٔ آثار بسیاری دربارهٔ مشروطیت و روشنفکران مشروطه و کارمند عالی رتبه وزارت امور خارجه بود . روش او در تاریخ‌نگاری به گفتهٔ خودش ، تاریخ‌نگاری تحلیلی-انتقادی بود . فریدون آدمیت ، فرزند عباسقلی خان قزوینی در سال ۱۲۹۹ ه‍ ش در تهران متولد شد .

او بعد از تحصیلات ابتدایی به دارالفنون رفت و تا کلاس پنجم در دارالفنون به ادامه تحصیل پرداخت و در سال ۱۳۱۸ کلاس پنجم را به اتمام رساند و سه ماه بعد امتحان نهایی مدرسه متوسطه را پشت سر گذاشت . او در سال ۱۳۱۸ ش به خدمت وزارت پست و تلگراف درآمد و سال بعد به وزارت خارجه رفت . پس از آن به دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران راه یافت و در سال ۱۳۲۱ فارغ‌التحصیل شد . وی پایان‌نامه‌اش را دربارهٔ زندگی و اقدامات سیاسی امیرکبیر نوشت که دو سال بعد (سال ۱۳۲۳) با عنوان «امیرکبیر و ایران» با مقدمهٔ استادش دکتر محمود محمود به چاپ رسید . او بعدها در سال ۱۳۳۰ خورشیدی برای ماموریتی پنج‌ ساله به سفارت ایران در لندن اعزام شد و در همین فرصت به تحصیل پرداخت و در ۱۳۲۸ در رشته تاریخ دیپلماسی و حقوق بین‌الملل از دانشگاه لندن ، دکترا دریافت کرد .

رساله دکتری او روابط دیپلماتیک ایران با انگلیس ، روسیه و ترکیه عثمانی ۱۸۱۵-۱۸۳۰ بود . وی برای مدتی از بیماری آمفیزم رنج می‌برد . وی بر اثر شدت یافتن بیماری گوارشی و تنفسی که مدت‌ها به آن ابتلا داشت از چند هفته قبل از مرگ در بیمارستان تهران کلینیک بستری بود و بعدازظهر دهم فروردین سال ۱۳۸۷ در سن ۸۷ سالگی در همین بیمارستان درگذشت .

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات