دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

انتظار عصر حاضر از زن مسلمان بضمیمه جبر تاریخ

انتظار عصر حاضر از زن مسلمان

نویسنده: علی شریعتی
ناشر: ارشاد
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 72
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1354 - دوره چاپ: 1 

کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ کتاب فاقد جلد می باشد
 

مروری بر کتاب

به ضمیمه جبر تاریخ

متن سخنرانی دکتر شریعتی در تهران

امشب قرار بود متن سخنرانی را آقای خامنه ای به عهده داشتاه باشند که در این رشته کار کرده اند و مرد آگاهی هستند که متاسفانه برایشان امکان شرکت در این برنامه پیش نیامد. حضرت فاطمه (س) امروزه می‌ تواند زن مسلمان را بسازد؛ به عنوان یک مادر در مرحله ‌ای که دختری چون زینب می‌ پرورد و پسرانی چون حسن و حسین و به منزله همسر علی؛ کسی که در تنهایی ‌ها و سختی‌ ها و عظمت ‌های علی پا به ‌پای اوست و همچنین به مثابه یک زن مسئول اجتماعی. زنی که حتی مردن و دفن شدنش وسیله ‌ای برای مبارزه در راه حق و محکوم کردن ابدی و همیشگی غضب است. 
این است چگونه امروز زن مسلمان بودن. کتابچه حاضر، حاوی دو سخنرانی از زنده‌ یاد دکتر علی شریعتی با عنوان «انتظار عصر حاضر از زن مسلمان» و «جبر تاریخ» است. در بخش نخست «حقوق زن در نظام اسلامی و مسئولیت او در عصر حاضر با نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه (س) بازگو و در بخش دوم متن یکی از درس‌ های اسلام‌ شناسی دکتر شریعتی در خصوص یکی از وجوه مکتب مارکسیسم آورده شده است.
شریعتی در جریان بحث خود به لحظه های حساس تاریخ اسلام اشاره می کند و در یکی از این اشارات خود می گوید:در جنگ صفین یکی از بزرگترین عوامل تایید و تشویق روحیات مجاهدانی که زیر پرچم علی (ع)می جنگند زنان هستند که با شعر و خطبه ها و سخنرانی های مهیج مجاهدان صف علی(ع) رابه جهاد تحریک می کردند.

این جامعه شناس دینی در بخش دیگری از کتاب انتظار عصر حاضر از زن مسلمان می نویسد: زینب(س) وقتی که می بیند نهضت شروع شده است و در این نهضت رهبری دست امام حسین و برادرش است شرکت زینب به عنوان تعهد در برابر برادر نیست به عنوان تعهد در برابر خودش است و در برابر خدا. وقتی می بیند رهبر این نهضت راه افتاد و سرنوشتی را برای جهاد در برابر ستمی که بر جامعه مسلط شده انتخاب کرده خودش خانواده اش و همسرش را رها می کند و همراه نهضت می آید.

وی در ادامه کتاب به راه زینب (س) اشاره می کند و می افزاید: و می بینیم که پا به پای امام حسین (ع)تا لحظه شهادت هست و در لحظه ای سخت از همه لحظه هایی که بر حسین(ع) و یارانش گذشته و گذرانده پرچم ادامه نهضت را او تنها به دوش می کشد و آنچنان محکم و بی تردید و بی تزلزل و بی مصلحت اندیشی های منحط و بی تقیه حقیقتی را که حسین(ع) با خون خودش گفت او تنهای تنها با کلمه گفت و در هر جا بر سر قدرتی فریاد زد و در همه سرزمین هایی که رفت این بذر انقلاب را افشاند.

علی شریعتی در ادامه با اشاره به حرکت انقلابی و شجاعانه حضرت زینب(س) به آثار حرکت عقیله بنی هاشم تاکید می کند و می نویسد: زینب چنان بذر انقلاب را افشاند که حتی امروز می بینیم در کشورهایی که هنوز به عنوان رسمیت شیعه ندارند ولی محبت اهل بیت و عشق خانواده پیغمبر در آن جا عمیق است و در دوره ای که همه قدرت ها نابود شده و همه پایگاههایی که مردان از آن حمایت می کردند ورشکسته و برچیده شد، علیرغم قدرت امپراطوری خلافتی که شرق و غرب و ایران و روم را به زانو در آورد، یک زن دنبال این انقلاب را ادامه می دهد و بذر اندیشه و مکتب حسین(ع) را همه جا می پراکند و همه جا قطره خون کربلا را به عنوان نمونه می برد و به همه زمان ها نشان می دهد و همه این معجزات مال یک زن است.

شریعتی در بخش دیگری از کتاب خود به این نکته تاکید می کند که: وقتی که یک زن در این قرن- زن آگاه و مسئول- چنین نقشی را از خانواده فاطمه سلام ا..علیها می بیند، می داند که زن روز را در کجا باید جست و چگونه باید ساخت ومی فهمد که زن هر روزی را، در هر قرنی از روی این الگو می شود ساخت. وی در ادامه با تاکید بر نقش واقعی زن مسلمان و تاثیری که درصورت آگاه بودن بر جهان اسلام می گذارد می افزاید: بر نویسندگان آگاه و مسئول و محققین و وعاظ آگاه و روشن است که این تصویرها را روشن و دقیق و آگاهانه در اختیار این نسل قرار بدهند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات