دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

از بارداری تا زایمان ؛ سلفون

از بارداری تا زایمان

نویسنده: شلدون شری
مترجم: زهرا صادریون
ناشر: علمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 230
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1368 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

چگونه بارداری را تشخیص دهیم؟  به طور معمول چهار روش برای تشخیص بارداری وجود دارد
۱-ازمایش ادرار :این  آزمایش ۴ تا ۷ روز بعد بعد از عقب افتادن عادت ماهیانه مثبت می شود.
۲- آزمایش خون :این آزمایش ۷ تا ۱۰ روز بعد از نزدیکی میتواند مثبت شود

۳-بی بی چک :بی بی چک روش مطمئنی برای تشخیص بارداری نیست و برای تشخیص قطعی باید آزمایش خون هم انجام دهید. اما به هر صورت بی بی چک در دسترس ترین و متداول ترین روشی است که برای تشخیص بارداری استفاده می شود.

برای انجام صحیح این آزمایش باید دستور العمل داخل جعبه رعایت شود. معمولا باید نوار تست را تا خط معینی در ادرار فرو کرد و ۳ ثانیه صبر کرد سپس آنرا از ادرار خارج کرد:
اگر ۲ خط قرمز ظاهر شد مادر باردار است اگر خط قرمز طی ۱۰ دقیقه ظاهر شد مشکوک است و باید چند روز بعد آزمایش تکرار شود
هر نتیجه ای بعد از ۱۰ دقیقه فاقد ارزش است و آزمایش بارداری منفی است.

۴- سونوگرافی

در هفته ۵ تا ۶ با سونوگرافی شکمی و در هفته ۴ تا ۵ با سونوگرافی واژینال میتوان بارداری را تشخیص داد. ضربان قلب جنین  با سونوگرافی شکمی حدود هفته ۶ تا ۷ قابل مشاهده است. سونوگرافی واژینال ضربان قلب جنین را ۴- ۶ روز زودتر از سونوگرافی شکمی تشخیص می دهد.

بین ۳ تا ۱۸% از حاملگی ها ممکن است با عوارض همراه شوند لذا هر زن باید قبل از باردارى مورد ارزیابى دقیق قرار گیرد البته بیشتر بارداریها بدون برنامه قبلى هستند و لذا به محض تشخیص باردارى باید ویزیت اولیه انجام شود وآزمایشات روتین جهت زن باردار درخواست شود .یک خانم باردار باید تا ۳۰ هفته هر ماه یکبار از ۳۰ تا ۳۵ هفته هر ماه دو بار (هر دو هفته یکبار) و از ۳۵ تا ۴۰ هفته هر ماه چهار بار (هفته اى یکبار) به پزشکتان مراجعه و چک شوید .

نشانه های بارداری و حاملگی

۱- عقب افتادن عادت ماهانه : در صورتى که عادت ماهیانه  شما منظم است با عقب افتادن ماهانه بمدت چند روز احتمال باردارى مطرح میشود.
۲ - تهوع واستفراغ : در ۸۰% از حاملگیها رخ میدهد ودر صبح بیشترین شدت را دارد .
۳- سفت شدن سینه ها
۴- احساس حرکت جنین در شکم
۵- احساس خستگى و تکرر ادرار
۶-بزرگى شکم

با مشاهده هر کدام از این علایم بهتر است یک آزمایش حاملگى انجام دهید . ازمایش هاى ادرارى حدود یک هفته بعد از عقب افتادن عادت ، باردارى را نشان میدهند در حالیکه أزمایش خون میتواند یک هفته قبل از عقب افتادن عادت باردارى را نشان دهد در هر ویزیت باردارى این موارد چک میشوند :فشارخون .کنترل وزن ،نبض ،قندخون

موارد خطرناک درطی بارداری : -آبریزش از واژن-لکه بینى یا خونریزى- ورم دست وصورت یا ورم شدید پاها- سردرد شدید و تارى دید -درد قسمت فوقانى وسمت راست شکم- تب یا لرز – سوزش ادرار

تغذیه در دوران بارداری:

رژیم غذایی زن باردارباید متنوع وپر کالری باشد . بهتر است غذا به دفعات بیشتر وحجم کمتر مصرف شود .مقدار افزایش کالری مصرفی ۴۰۰ کیلو کالری بیش از حالت غیر باردار است به این ترتیب نیاز به کالری که در یک زن غیر باردار ۳۲۰۰ کیلو کالری است در بارداری به ۳۲۰۰کیلو کالری افزایش می یابد .

نیاز روزانه آهن در طی بارداری ۴۰ میلی گرم در روز است و از ماه چهارم بارداری که زمان خونسازی جنین است بایدمصرف آن شروع شود. جنین آهن را فعالانه از خون مادر جذب میکند و حتی زمانی که مادر کم خونی شدید دارد جنین کم خون نمی شود و این زن باردار است که در صورت عدم مصرف آهن دچار کم خونی شدید میشود.اگر اندام درشتی دارید یا بارداری دوقلویی دارید باید دو برابر مقدار معمول آهن دریافت کنید .در رژیم غذایی شما باید پروتئینها ی حیوانی(تخم مرغ ، گوشت قرمز وسفید) ویتامینهاو کربوهیدرات ولبنیات بمقدار کافی وجود داشته باشد و بهتر است در مصرف حبوبات بعلت ایجاد مشکلات گوارشی زیاده روی نکنید .

بهداشت در دوران بارداری:

۱- شما خانم باردار باید لباس گشاد وراحت بپوشید واز کفش پاشنه بلند هم نباید استفاده کنید.
۲-هفته ای دو الی سه بار حمام بروید وسعی کنید کمتر در حمام بنشینید .در سه ماهه آخر بارداری بعلت احتمال سقوط نباید از وان استفاده کنید .
۳-اگر شغل اداری وکم تحرکی دارید میتوانیدتا انتهای بارداری کارکنید ولی شغلهای با تحرک فیزیکی زیاد باید محدود شوندوحتما باید چند بار در روز مدتی استراحت کنید
۴-مسافرت کوتاه مدت اشکالی ندارد ولی بهتر است از مسافرتهای طولانی خصوصا در اواخر حاملگی پرهیز کنید.وهر یکی دو ساعت یکبار قدم بزنید.
۵-در ماه آخر بارداری نزدیکی نکنید .
۶-ورزشهای سبک یا متوسط را میتوانید انجام دهید ولی ورزشهای سنگین وشدید ممنوع است .
۷-در طی حاملگی در صورت وجود ترشح زیاد واژینال میتوانید از دوش واژینال استفاده کنید .
۸-سیگار نکشید چون سیگار با کم کردن جریان خون جفت باعث تولد نوزاد کم وزن وناهنجار میشود .
۹-اگر شما سابقه واکسیناسیون کزاز ندارید باید دو دوز واکسن توام بزرگسالان (دیفتری-کزاز)را به فاصله یکماه بزنید ودوسال بعد هم یاد آور دریافت کنید .

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات