دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

آینده نگری ؛ دانش ، فن ، اقتصاد

آینده نگری

نویسنده: گندنکو , کورنتسف , سیبرگ ,یستیگنیف
مترجم : غلامرضا جلالی نائینی

ناشر: جهان کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 112
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو  _ نو

 

مروری بر کتاب

دانش ، فن ، اقتصاد

اگر بپذيريم با اختراع ماشين چاپ، انسان وارد کهکشان " گوتنبرگ " شد بايد اذعان داشت با اختراع راديو و امکان استفاده از امواج الکترومعناطيسى، انسان وارد کهکشان  "مارکون" گرديده است. پيشرفت روزافزون فنّاوريهاى مخابراتي و بسترسازى مناسب آن براى انتقال سريع اطلاعات از يک سو و وابستگى شديد کليه چهارچوب ها و مناسبات اجتماعى به اطلاعات از ديگر سو، موجد دوران نوينى در عرصه حيات اجتماعي شده است که از آن به "جامعه اطلاعاتي" ياد مى شود.

ويژگي هاى اصلى اين جامعه، کوچک شدن جهان و تحقق دهکده جهانى و نيز گردش اطلاعات به منزله شريان اصلى حيات جامعه است. اين تحول شگرف که بحق انقلاب اطلاعاتي ناميده مى شود عرصه زندگى بشر و مناسبات آن را عميقاً تحت تأثير قرار داده و چهارچوب هاى کلاسيک توسعه را از "سرمايه محورى" به "دانش محورى" تغيير داده است. در اين ديدگاه "توليد" ، "فراورش" ، "توزيع " و "مصرف" اطلاعات اصلى ترين رکن جوامع را تشکيل مى دهند و پرواضح است زيرساخت اين توسعه، تأمين منابع نيروى انسانى و مهمترين خاستگاه برآوردن اين نياز، نظام آموزشى کشور است. 

بديهى است جهانِ آينده، جهانى کاملاً متفاوت با امروز است جهانى که مقدّرات آن در دست انسانهاى توانمندي است که مناسبات و مختصات عصر اطلاعات را شناخته و بر اساس آن نهادها و روابط اجتماعى را طراحى مى نمايند، از اين رو با عنايت به اينکه مهمترين هدف نظام آموزشى کشور، شکوفا سازى استعدادها و خلاقيت هاى دانش پژوهان در جهت تربيت نيروهاى مستعدي است که بتوانند در آينده سکاندارى کشتى حرکت جامعه را بر عهده گيرند، بايد اذعان داشت توسعه مبتنى بر فنّاورى اطلاعات مهمترين راهکار تحقق چنين امرى باشدکه مي توان با برنامه ريزى دقيق و مال انديش در تحقق آن گام برداشت.

از ديدگاه ديگر تغيير رويکرد نظام آموزشى به سمت تحقق جامعه اطلاعاتى، خود مى تواند به کمک استفاده از افزارهاى فنّاورى اطلاعات صورت پذيرد، به تعبير ديگر نظام آموزشى هم مى تواند با جهت گيرى آرمانى خطوط اصلى همگامى و هماوردى با قافله شتابان فنّاورى اطلاعات را ترسيم نمايد و هم با رويکردى عملکردگرا با به خدمت در درآوردن اين افزار، بسيار از فراز و نشيبهاي اين راه را هموار کند. از اين رو در اين مقاله سعي مي شود با برشمردن ويژگي هاي اصلى جامعه اطلاعاتى و نقش نظام آموزشى در تحقق آن، اهميت جهت گيرى اصلاحات نظام آموزشى با رويکرد فنّاورى اطلاعات مورد بحث بررسى قرار گيرد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات