دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

آموزش دانش سیاسی

آموزش دانش سیاسی

نویسنده: حسین بشیریه
ناشر: نگاه معاصر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 477
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 12

کیفیت : درحد نو ؛ برخی سطور کتاب حدود 110 صفحه از کتاب با مداد خط کشی شده است

 

مروری بر کتاب

مبانی علم سیاست نظری و تاسیسی

..سیاست عموما به مفهوم عمل اخذ تصمیم و اجرای آن برای کل جامعه است. عامل عمل سیاست حکومت و یا نهادهای تصمیم گیری و اجرایی دولت هستند. حکومت هم به معنی عمل حکم راندن و هم به معنی مجموعه نهادهای مجری احکام به کار می رود و از اینرو نسبت به مفهوم انتزاعی تر دولت، مفهومی عینی تر است. کارویژه های اصلی حکومت، وضع قوانین و اجرای آنهاست. دستگاه اداری یا بوروکراسی جزء عمده ای از حکومت محسوب می شود.

آن بخش از بحث سیاست و حکومت که به منازعه و مبارزه برای قبضه منابع قدرت از طریق انقلاب یا اشکال دیگر مبارزه و انتخابات مربوط می شود، معمولا در شاخه جامعه شناسی سیاسی بررسی می شود. درمقابل آن بخش که به سیاست و حکومت به معنی اداره امور جامعه و حفظ نظم و امنیت و اجرای سیاستهای مختلف مربوط می شود، در شاخه علم سیاست مطرح می شود.

در دانش سیاسی، قدرت نه به عنوان ویژگی ذاتی و درونی بازیگران سیاسی، بلکه به عنوان ویژگی رابطه میان آنها بررسی می شود. قدرت سیاسی را در قدم اول تنها در یک موقعیت معین و در رابطه با مساله ای معین می توان سنجش کرد. مثلا از قدرت اکثریت پارلمان در استیضاح اعضای هیأت دولت و یا از اعمال قدرت هیأت دولت در جلب نظر اکثریت پارلمان درمورد سیاست خاصی می توان سخن گفت. در گام دوم می توان قدرت هر بازیگر را در رابطه با قدرت گروهها و بازیگران دیگر در مورد مسائل مختلف سنجید.

سابقه کوشش برای تاسیس علم سیاست به مکتب اثبات گرایی آگوست کنت در قرن نوزدهم بازمی گردد. اثباتگرایی شورشی بر ضد نگرشهای متافیزیکی، مذهبی و اخلاقی در علم بود و احکام فلسفی و اخلاقی را مهمل می دانست و تنها احکامی را که دارای مابه ازاء عینی باشند، علمی می شمرد.

موضوع اصلی دانش سیاسی به مفهوم کلان آن دولت(بحث از منشا دولت، اشکال دولت در طی تاریخ، سازمان درونی دولتها یعنی انقلابها، شیوه استقرار دولت های جدید و...) است. دولت عالی ترین مظهر رابطه قدرت و حاکمیتی است که در همه جوامع وجود داشته است. دولت کارویژه های متفاوتی ازجمله حفظ نظم و امنیت، حراست از حقوق طبیعی افراد جامعه، تامین حداقل رفاه و آسایش و... را بر عهده دارد.

فهرست

سرشت دانش سیاسی
موضوعات و مفاهیم اساسی در دانش سیاسی
مرزهای دانش سیاسی
نگرش و روش های در دانش سیاسی
تحول تاریخی در مفهوم سیاست
پیشینه تاریخی و نظریه های عمومی دولت
پایه ها و چهره های دولت
مکاتب و ایدئولوژی های سیاسی
نظام های سیاسی
تحولات سیاسی
سیاست و روابط بین المللی
مبانی فکری دموکراسی
پیشتازان اندیشه دموکراسی
پیشینه های تاریخی و زمینه ای اجتماعی و فرهنگی دموکراسی
مبانی حکومت دموکراتیک
عملکرد دموکراسی : احزاب و انتخابات
انواع دموکراسی
توجیهات و نقدهای دموکراسی
گذار به دموکراسی و چشم انداز آینده آن

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات