
- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 162206 - 88/2
- وزن: 1.00kg
گزیده آثار توین بی
نویسنده: فردریک تاملین
مترجم: محمدحسین آریا
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 492
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
هدف اصلی من در انتخاب این گلچین فراهم آوردن اثری است که خواندن آن هم لذت بخش و هم تفکر برانگیز باشد. آرای توین بی در باب تاریخ، دین، سیاست و مسائل متنوع دیگر بحث های فراوان و بعضاً هم انتقادهای گزنده ای را برانگیخت؛ او با چنان شور و شوق و صراحت و خلوص فرخ بخشی آثار خود را می آفریند که حتی در هشتاد و اندی سالگی خوانندگان فراوانی را مجذوب بصیرت عمیق و اسلوب پر وقار خود نمود. در همان حال در جنبه های مختلف هم شدیدترین نقدها را متوجه خود کرد و...
از دید توینبی، تمدنها با تهاجم به وجود میآیند، با تهاجم رشد میکنند و با تهاجم نابود میشوند. اما تهاجم، تنها دلیل نابودی آنها نیست. او البته این را نیز باور ندارد که تمدنها براساس دورههای ثابت و معین ظهور کنند، رشد یابند و از بین بروند. وی حتی پیشگویی در مورد تمدنهای زنده را سخت میداند.
به نظر وی درست است که قواعد و الگوهایی در تاریخ دیده میشود، ولی بر اساس آنها نمیتوان پیشگویی کرد؛ چون امور بشری واجد عنصر پیشگوییناپذیر، یعنی اراده آزاد است. از دید وی مرگ و نابودی تمدن در اثر خودکشی است. اگر تمدنی نتواند از عهده حل تضادهایش برآید و پاسخ های مناسب و روزآمد به آنها بدهد، محکوم به شکست است.
«انسان خردمند و انسان سازنده» نگاهی است به انتشار انسان در کره ی خاکی و آینده ی جوامع انسانی و احتمال خلق «گونه» جدیدی از نوع انسان و انقلاب های اولیه بشر در زمینه فن آوری و زوال احتمالی جنس انسان به دلیل انقلاب صنعتی کنونی که علاوه بر آن، در باب موقعیت زنان عهد باستان مثال های تاریخی ذکر می شود.
«دنیای معاصر و دنیای جدید» به آن قسمت از دیدگاه های توین بی درباره مسائلی می پردازد که انسان امروزی با آن ها دست و پنجه نرم می کند و در همان حال نشان می دهد که آن مسائل مشابهت تاریخی و راه حل های پیشین هم دارند.
«مذهب و عقاید شخصی» در واقع به باورهای توین بی اختصاص دارد؛ باورهایی که سخت مورد انتقاد برخی مورخان قرار می گیرد، مبنی بر آن که توین بی از اسطوره و استعاره برای شرح مسائل و حقایق تاریخی بهره برده است....
فهرست
• بخش اول: بررسی تاریخ
• بخش دوم: انسان خردمند و انسان سازنده
• بخش سوم: دنیای معاصر و جامعه جدید
• بخش چهارم: مذهب و عقاید شخصی