
- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 146559 - 71/1
- وزن: 0.60kg
کاغذ زر
نویسنده: غلامحسین یوسفی
ناشر: سخن
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 360
اندازه کتاب: رقعی سلفون کاغذ نخودی - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ : 2
مروری بر کتاب
این مقاله توضیحات استاد غلامحسین یوسفی مصحح معروف بوستان و گلستان سعدی است که در مورد گلستان نوشته شده و برگرفته از کتاب یادداشت هایی در ادب و تاریخ ایشان است. نویسنده در این مقاله آن قسمت از سخنان سعدی را که صورت مثل پیدا کرده است از گلستان سعدی گردآوری نموده و به ترتیب الفبایی مرتب نموده است. این بحث خود می تواند نمودار نفوذ و کلام سعدی در افواه و افکار مردم فارسی خوان در ایران و افغانستان و آسیای صغیر و شبه قاره هندوستان باشد.
دکتر غلامحسین یوسفی دانشمندی بود بی تکلف و بی تکبر و مشوق واقعی علم و دوستدار معرفت و انسانیت. صفاتی که کمتر در یک شخص جمع می شود. مقام علمی او در میان ایرانشناسان و مراکز علمی و پژوهشی که به مسائل و مباحث غیرسیاسی ایران اهمیت می دهند کاملا شناخته است و به همین ملاحظه چند بار به دعوت دانشگاه های معتبر به آمریکا و اروپا سفر کرد و در مجامع و کنگره ها خطابه علمی خواند و در دانشگاه های معتبر درس گفت. مقالاتش چون "کاغذ زر" در مجله ها و نشریه های علمی جهانی درج شده است.
مقاله هایی که در چند زمینه برای دائره المعارف ایرانیکا نوشته است شاهد دیگری است بر بلندی مقام علمی او و اهمیتی که تحقیقات و نگارش های او برای یک نشریه جدی دارد. نخستین جلوه ادبی عمومی دکتر غلامحسین یوسفی به هنگام نشر مجله نامه فرهنگ در مشهد بود (1330-1332). آن مجله ماهانه بود و سبکی متین و اسلوبی تازه در نقد و بیان ادبی برای آن انتخاب شده بود که با آنچه پیش از آن در مشهد نشر شده بود متفاوت بود و همان گاه حکایت از آن داشت که با واردشدن دکتر غلامحسین یوسفی به صحنه دانشگاه آن شهر روش تدریس و تحقیق در آن خطه ترقی و تعالی خواهد یافت.
یوسفی به استادی دانشگاه آنجا رسید و آنچه حدس زده می شد عملی شد. یوسفی یکی از استادان والامقام آنجا بود که توانست دانشجویان برجسته و عاشق تحقیق و تتبع به جامعه فرهنگی ایران عرضه کند. او با همکاران دکتر احمدعلی رجایی و بخارایی، دکتر جمال رضایی، دکتر جلال متینی این کار گران را در آن شهر انجام دادند و تحقیقات و مطالعات ایرانی را از جنبه قدیمی آن که تحت تاثیر "انجمن ادبی" مشهد بود خارج ساختند و به پایه و معیار جهانی رسانیدند. تالیفات آن مرحوم خواندنی و ماندنی و همه عالی و اساسی و چون مشک بویاست. به آوردن نامشان اکتفا می شود.
فهرست
کاغذ زر
احمدبن حسن میمندی
از کیمیای سعادت
ابوسهل حمدوی
قابوس نامه
و...